Detta Grillad ost med parmesanost med jalapeños från Chrissy Teigen tar den klassiska grillade ostmackan till en ny nivå. Mjukt surdegsbröd är belagt med parmesanost och skivade jalapeños, fyllda med extra skarp cheddar och tillagas tills de smält och gyllene.

Två parmesan-skorpa grillade ostar med jalapeños på en vit skärbräda, en halverad, med en kniv liggande bredvid dem.

Anpassad från Chrissy Teigen | Cravings: Hungry for More | Clarkson Potter, 2018

En gång för en (kort) tid var jag på en dagtid-tv-talkshow med tre riktigt underbara människor. En av mina favoritsaker jag hade. . . fick. . . att göra var ett övertagande av food truck: den berömda LA Grilled Cheese Truck. Min mun bjöds på en “Grilled Chrissy” som jag aldrig kommer att glömma. I en amerikansk era där vi stoppar allt vi kan med ost, har jag aldrig tänkt på att både stoppa OCH belägga något i den. Men det är så här vi lever nu, människor.–Chrissy Teigen

Vanliga frågor om grillad ost med parmesan

Hur får jag jalapeños att fastna på brödet?

Det finns två saker som hjälper jalapeñoskivorna att fastna på ditt bröd. För det första, snåla inte med smöret. Det är limmet som förbinder paprikan och brödet. För det andra, använd mjukt bröd. Spara ditt lite inaktuella bröd för att göra krutonger eller ströbröd.

Vad ska jag servera till denna grillade ostmacka?

Som vilken god grillad ost som helst är tomatsoppa det perfekta tillbehöret.

Vilken typ av stekpanna ska jag använda till denna smörgås?

Använd en non-stick eller en välkryddad gjutjärnspanna för att grilla dessa smörgåsar. Helst behöver du ett lock som passar stekpannan, men om du inte har ett så lyckades våra testare helt enkelt täcka stekpannan med aluminiumfolie under matlagningen.

Parmesan-skorpa grillad ost med Jalapeños

Två parmesan-skorpa grillade ostar med jalapeños på en vit skärbräda, en halverad, med en kniv liggande bredvid dem.

Denna vuxna grillade ostsmörgås är fylld med extra skarp cheddar, sedan belagd med parmesan och skivade jalapeños. Det är otroligt bra.

Chrissy Teigen

Prep 10 min

laga mat 15 min

Total 25 min

  • Bred ena sidan av varje brödskiva med ca 2 tsk mjukat smör. Lägg 4 eller 5 jalapeñoringar över smöret på varje skiva, tryck ner så att de fastnar.

  • Lägg Parmigiano-Reggiano i en grund form och tryck in den smörade jalapeñosidan av varje brödskiva i osten. Strö 1/2 kopp cheddar på den osmörade sidan av var och en av 2 skivor, stäng sedan smörgåsarna (alla parmesanbelagda sidor ska ligga på utsidan).

  • Värm en non-stick stekpanna på medel-låg värme. Tillsätt smörgåsarna och koka, täckt, tills undersidan är gyllene men inte bränd, 3 till 5 minuter. Vänd och koka, täckt, tills undersidan är gyllene men inte bränd och kanterna är skarpa, 3 till 5 minuter till.

    För att få den gyllene, krispiga skorpan, använd en spatel för att trycka ner ordentligt på din smörgås ett par gånger medan den kokar.

Servering: 1smörgåsKalorier: 887kcal (44 %)Kolhydrater: 69g (23 %)Protein: 41g (82 %)Fett: 50g (77 %)Mättat fett: 29g (181 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 1gKolesterol: 130mg (43 %)Natrium: 1743mg (76 %)Kalium: 250mg (7 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 1489IU (30 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 916mg (92 %)Järn: 5mg (28 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply