Denna päron-tranbärssmula är inte riktigt din klassiska Thanksgiving-dessert. Och det är det vi älskar med det, hela det oväntade i det. Den är fortfarande full av höstsmaker, som kanel och muskot tillsammans med frodigheten av päron och tranbär. Ibland är en paus från traditionen verkligen en väldigt läcker sak.

Du kan också göra crumblen i individuella ramekins eller ugnsfasta muggar som visas; Se bara till att kontrollera dem tidigare, eftersom små smula kommer sannolikt att baka snabbare.— Gordon Hamersley

Vanliga frågor om Päron-Cranberry Crumble

Kan jag göra päron-tranbärssmula i förväg?

Du kan, men vad vi föreslår är att göra toppingen i förväg (upp till två dagar), förvara den i en lufttät behållare och stoppa in den i kylen. Att skära frukten och sätta ihop resten av den innan gräddning ger dig det bästa resultatet.

Måste jag skala päron innan jag använder dem?

Det kan tyckas vara en liten detalj men vi rekommenderar verkligen att du skalar dessa päron innan du bakar. Päronskal har en tendens att bli lite sega när de värms upp, vilket leder till en obehaglig konsistens och smak.

Vilka är de bästa päronen att använda i en crumble?

Allt beror på vilken konsistens du vill ha i din färdiga crumble. Vill du att päronen ska behålla sin form och lite fast konsistens? Prova Bosc, Anjou eller concorde. Ett bartlettpäron blir ganska mosigt när det värms upp (de är bäst för päronsmör) så se till att det är den konsistens du är ute efter om du använder dem. Vi skulle rekommendera att blanda ett fastare päron med ett mjukare päron – en av våra testare gjorde det och tyckte att det var gudomligt.

Gör smultoppen

  • Kombinera mjöl, havregryn, farinsocker och salt i en skål med paddeltillbehör. Tillsätt det kalla smöret och blanda på låg hastighet tills toppingen precis börjar gå ihop och liknar stora bitar av tjock deg. Var noga med att inte blanda så länge att degen går ihop till en enda stor klump. Lägg toppingen i en skål, använd en gaffel för att bryta upp den lite. Täck över och ställ i kylen i minst 2 timmar.

Gör fyllningen

  • Värm ugnen till 350°F (175°C).

  • I en stor skål Rör försiktigt ner päronen, tranbär, citronsaft, vanilj, kanel, muskotnöt, socker, salt och mjöl för att täcka bären jämnt. Vänd fyllningen i en 1 1/2-quart ugnsform. Toppa med smula topping, bryt upp eventuella stora klumpar med fingrarna och fördela dem jämnt. Det kan finnas fläckar som inte är helt täckta med smulor, men oroa dig inte eftersom toppingen breder ut sig lite när den bakas.
  • Grädda tills toppingen börjar få färg och fyllningen bubblar, ca 40 minuter. Ta ut smulan från ugnen och låt den svalna något innan du öser upp och serverar.

Servering: 1 delKalorier: 451 kcalKolhydrater: 70 gProtein: 3 gFett: 19 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 49 mgNatrium: 9 mgKalium: 196 mgFiber: 5 gSocker: 43 gVitamin A: 594 IUC-vitamin: 6 mgKalcium: 35 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Gordon Hamersley. © 2003 Anna Williams. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna crumble är en helt enkelt smaskig efterrätt som jag kommer att göra om och om igen. De ömma päronen med kanel och muskotnöt tillsammans med de sega tranbären blir ännu mer oemotståndliga med den söta filten av smörig havretopping.

Det här är en rätt som pirrar och tillfredsställer alla sinnen, från det aptitretande utseendet när safterna bubblar upp genom smula toppingen, till den läckra konsistensen som smälter i munnen med varje tugga. Koppla med gräddfil för en ännu mer surrealistisk dessertupplevelse.

Den här efterrätten skulle vara ett perfekt avslut på alla måltider, speciellt en kall vinterkväll. De fyllande ingredienserna blandade perfekt så att varje smak fortfarande kunde märkas. De syrliga tranbären och söta päronen passade vackert. En hint av kanel och muskotnöt avrundade deras smaker. Toppingen fyllde köket med en arom av smör och brunsocker under gräddningen och tillsatte precis lagom mycket crunch till fruktens ömhet.

Serverad med nyvispad grädde var denna crumble en varm tröstmat!

Päron crumble lät som fantastisk komfortmat för en kall vinterkväll. Och det var. Denna goding kan enkelt sättas ihop på några minuter på en hektisk arbetskväll. Den inte alltför söta crumble toppingen är en gör-förut-rätt. (Jag hade min i kylen två dagar i väntan på att päronen skulle mogna.)

Och fyllningen kunde inte vara enklare. Bara att blanda ihop allt och grädda. Eftersom receptet inte specificerade använde jag sex stora päron, hälften Bartlett, hälften Anjou. Ljuvliga, söta päronjuicer bubblade upp genom den smöriga toppingen. Doftande med muskot och kanel, den behövde ingen utsmyckning, men vi unnade oss en liten kula vaniljglass vid sidan av i alla fall. Verkligen en tillfredsställande bistrofinal.

Fantastisk! Denna dessert är helt fantastisk. Den rika smula toppingen smälter i munnen medan smaken från päron och tranbär ger dig ett belåtet leende. Alla kommer att fråga efter sekunder. Detta var en enkel, hemtrevlig, tillfredsställande efterrätt som kan göras delvis i förväg.

Stegen var mycket enkla, och att se en nypa salt tillsatt på toppingen fick mig att lita på författaren, eftersom jag tror starkt på kloka tillsatser av salt till söta rätter. Slutligen njöt mina gäster verkligen av kombinationen av milda päron och intensiva tranbär (en trevlig avväxling från äpplen), speciellt med vaniljglass.

Ursprungligen publicerad 25 augusti 2003Source link

Rate this post

Leave a Reply