Det här päronbrödet är ett fuktigt, kryddinfunderat tebröd som är fyllt med bitar av mört päron och översållat med knapriga valnötter. Perfekt för en tefest eller efterrätt. Vi kanske till och med ägnade oss åt det vid frukosten.

Tre skivor päronbröd på en vit tallrik med en skuren limpa i bakgrunden.

Detta kryddinfunderade tebröd kommer från köket hos Mrs. Cornelia Walker Bailey, historiker, musa och skyddsängel på Sapelo Island, utanför Georgias kust. Mrs Baileys familj har bott på Sapelo Island sedan år 1806, och hennes livsverk är att hålla deras berättelser och visdom vid liv. Hon arbetar genom ord, berättar historier, skriver böcker och delar med sig av recept på maten som har matat hennes förfäder i mer än 200 år.

Detta enkla päronbrödsrecept kommer från The Foods of Georgia’s Barrier Islands: A Gourmet Food Guide to Indian, Geechee and European Influences on the Golden Isles, en bok hon skrev tillsammans med Yvonne J. Grovner och William “Doc Bill” Thomas.–Nancie McDermott

En ovanifrån av en limpa päronbröd på en skärbräda.

Vanliga frågor om päronbröd

Vilka är de bästa päronen för matlagning?

Leta efter krispiga päron som håller sig under matlagning. Din bästa insats kommer att vara ett av de mest populära alternativen – Bosc. Ett annat val som du förmodligen kommer att kunna hitta är Anjoupäron. Håll dig undan från de mjukare Bartletts.

Hur vet jag när ett krispigt päron är mogen?

Päron som Bosc och Anjou är mogna när det finns en mycket liten känsla i halsen på päronet (nära stjälken) när du trycker lite. Om dessa typer av päron är mjuka är de övermogna.

Kan detta bröd göras glutenfritt?

Absolut. Ersätt ditt favoritglutenfria mjöl 1:1 mot universalmjölet i receptet.

Kan du ersätta päronen med en annan typ av frukt?

Du kan enkelt byta ut äpplen eller asiatiska päron mot päronen. Undvik mycket saftiga bär eller stenfrukter eftersom de kommer att ge för mycket vätska.

Kan man frysa päronbröd?

Ja. Efter gräddningen kyler du bröden helt och slår sedan in dem tätt i plastfolie. Frys i upp till 3 månader.

Päronbröd

Tre skivor päronbröd på en vit tallrik med en skuren limpa i bakgrunden.

Detta päronbröd har en ganska lång stamtavla och en smak kommer att visa dig varför. Den är fuktig, full av smak, och kärnmjölksglasyren är superb.

Nancie McDermott

Prep 15 min

laga mat 1 hr 15 min

Total 1 hr 30 min

Gör päronbrödet

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Smör och mjöl lätt en 10-tums tubpanna eller två 9-x-5-tums brödformar.

  • I en stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och kanel. Skopa ut cirka 1/4 kopp av mjölblandningen, häll den i en liten skål och släng i de hackade valnötterna.

  • I en medelstor skål, kombinera smör eller olja, ägg, strösocker, rivet päron, nötter och vanilj och rör om för att blanda allt väl. Skrapa ner päronblandningen i mjölblandningen och rör bara tills mjölet försvinner och smeten är jämnt fuktad.

  • Skrapa snabbt och försiktigt smeten i de förberedda formarna och grädda vid 350°F (175°C) i 60 till 70 minuter, eller tills brödet är vackert brynt och fast på toppen och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut. rena.

  • Kyl päronbrödet i formen/formarna på galler eller på en vikt kökshandduk i ca 10 minuter. Vänd sedan ut den på en tallrik eller gallret för att svalna helt med ovansidan upp.

  • Servera som den är, strö över konditorsocker eller is med Kärnmjölksglasyr.

Gör kärnmjölksglasyren (valfritt)

  • Kombinera kärnmjölk, socker, smör, majsstärkelse och bakpulver i en medelstor kastrull på medelvärme. Koka upp försiktigt.

  • Ta genast bort kastrullen från värmen, rör om väl och svalna till rumstemperatur. Rör ner vaniljen och ställ sedan glasyren åt sidan för att svalna något.

Glasera päronbrödet (valfritt)

Servering: 1skivaKalorier: 388kcal (19 %)Kolhydrater: 54g (18 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 66mg (22 %)Natrium: 255mg (11 %)Kalium: 112mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 34g (38 %)Vitamin A: 424IU (8%)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 38mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 10 juni 2007

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply