Det finns inget mer tröstande och själsvärmande än Pasta e Fagioli!

Detta Pasta Fagioli receptet är en rejäl ta på en italiensk favorit. Grönsaker, korv och massor av pasta och bönor gör den här rätten till en rejäl favorit.

Det är helt mysigt, ett bra sätt att stretcha en måltid, och det bästa av allt är att det är så tröstande.

skål med Pasta Fagioli

I detta enkla hemlagade sopprecept har två typer av bönor lagts till för extra protein och krämighet. Massor av torkade örter gör buljongen för detta enkla Pasta Fagioli-recept oemotståndligt smakrik.

Vad är Pasta Fagioli?

Pasta e Fagioli är en traditionell italiensk maträtt som betyder “pasta och bönor”. Den är gjord med enkla ingredienser som pasta, bönor och tomater, och ibland tillsätts lite kött eller grönsaker.

Olika regioner har olika varianter av pasta fagioli. Den kan göras med kött, men den görs ofta utan. Vissa recept innehåller lite fläsk, bläckfisk eller nötkött. Traditionellt är den väldigt rejäl, nästan grytaliknande och mindre buljong än de Fagioli-soppor vi ofta ser i Nordamerika.

I det här receptet gör vi en version som liknar Olive Gardens, med tillsats av korv och grönsaker så att den är rejäl nog att mata en familj. Men du kan utelämna köttet om du föredrar det!

Minestronesoppa vs. Pasta e Fagioli Soppa

Minestronesoppa vs. Pasta e Fagioli Soppa

Den största skillnaden mellan minestrone och pasta e Fagioli är variationen av grönsaker i minestrone. Fagioli är främst pasta och bönor med lite buljong (jag lägger till några grönsaker som selleri & lök för extra smak) medan minestrone har mer grönsaker och oftast mer buljong.

ingredienser i en skål och gryta för att göra Pasta Fagioli

Hur man gör Pasta Fagioli

Jag gör många fantastiska sopprecept och denna smakrika toppar vår lista! det är enkelt, gott och rejäl (och vi tycker att det är ännu bättre än receptet Olive Garden Fagioli)! Detta kan göras utan korv, reducera buljongen något.

  1. Brun korv och lök enligt receptet nedan. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom pastan, och låt sjuda i 10-15 minuter.
  2. Medan soppan puttrar, koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
  3. Rör ner pastan i bönblandningen och servera.

Servera pasta Fagioli soppa bredvid lite varmt vitlöksbröd och en caesarsallad för den perfekta måltiden.

tillsätt pasta i grytan för att göra Pasta Fagioli

Frysande Pasta Fagioli Soppa

  • Kyl soppan helt innan du packar den för frysning.
  • Lägg till soppa i fryspåsar av plast i gallon eller kvartsstorlek med zip-top.
  • Lägg påsarna platt i ett enda lager i frysen, när de är frysta, stapla påsarna för att spara utrymme.
  • Frys i upp till 3 månader.
gryta Pasta Fagioli med en limpa bröd

Smakfulla u0026 tillfredsställande soppor

Älskade din familj denna Pasta Fagioli-soppa? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

gryta Pasta Fagioli med en limpa bröd

5 från 26 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Pasta och Fagioli Soppa recept

Pasta Fagioli Soup, även känd som Pasta e Fagioli Soup, är rejäl, tröstande och utsökt. Och det är klart på mindre än en timme!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 30 minuter

Total tid 50 minuter

  • Värm olivolja på medelvärme i en stor soppgryta eller holländsk ugn. Tillsätt mald italiensk korv och koka utan att röra på sig i cirka en minut. Smula sönder den med en träslev och fortsätt koka tills den fått färg, 3-5 minuter. Tappa av överflödigt fett.

  • Flytta den kokta korven till ena sidan av grytan och tillsätt löken och vitlöken i den andra halvan och koka i 1-2 minuter, rör om då och då, tills löken är mjuk.

  • Tillsätt hackade morötter, selleri och tärnade tomater. Rör om och koka tills de är mjuka, 4-5 minuter.

  • Tillsätt basilika, italiensk krydda, timjan, rosmarin, tomatsås, kycklingbuljong och avrunna och sköljda bönor. Krydda med ½ tsk vardera salt och peppar.

  • Koka upp och sänk värmen till en sjud. Täck över och koka i 10-15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Om det behövs, tillsätt mer vatten, en kopp i taget.

  • Tillsätt vatten i en separat kastrull och låt koka upp på medelhög värme. Krydda med salt. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av väl och blanda med lite olivolja. Avsätta.

  • När grönsakerna är mjuka, rör ner pastan tills den är genomvärmd.

  • Garnera med persilja och riven parmesanost om så önskas.

Traditionell Pasta e Fagioli är rejäl och tjock och serveras oftast utan mycket buljong eller grönsaker. Vi gillar att servera den lite mer buljong och lägga till lite extra för att försörja en familj; mer som ett recept från Olive Garden. Justera mängden buljong efter dina önskemål.
Denna soppa kan göras utan kött om du föredrar det.
Förvara överbliven soppa i en lufttät behållare i kylen i upp till 4-5 dagar. Värm på spishällen eller i mikron.

Kalorier: 434 | Kolhydrater: 39g | Protein: 17g | Fett: 23g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 43mg | Natrium: 527mg | Kalium: 541mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 3980IU | C-vitamin: 4.9mg | Kalcium: 51mg | Järn: 2.2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, Pasta, Soppa
Kök amerikansk
kokta Pasta Fagioli i en skål med skrift
skål med Pasta Fagioli med skrift
närbild av Pasta Fagioli i en skål med en titel
Pasta Fagioli i grytan och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply