Pasta med nötragu smakar som om det tog hela dagen men lyckligtvis kan du ha det på bordet på mindre än 2 timmar. Den är gjord med köttfärs, tomater, rött vin, morötter, selleri, rosmarin, vitlök och lök.s rejäl, mättande och ack så tillfredsställande.

Anpassad från Brigit Binns | The Weeknight Cook | Weldon Owen, 2012

Vi borde alla kunna skapa aptitretande rätter med färska, hälsosamma ingredienser samtidigt som vi spenderar mindre tid i köket. Det här snabba och enkla receptet på pasta med ragu av nötkött ger en riktigt tillfredsställande middag med vardagliga skafferiingredienser.–Brigit Binns

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

ÄR BOLOGNESE SAMMA SOM RAGU?

Ragu är en klass av såser och Bolognese är en specifik sås (som också råkar vara en ragu). Förvirrande? Vi lovar…det är det inte. Allt som anses vara en ragu görs med malet eller malet kött, grönsaker, tomater och någon form av flytande buljong, fond, vin, grädde. Mängden vätska och tomater kommer att variera mycket beroende på vilken region i Italien såsen kommer ifrån och vilken typ av ragu som görs.

Bolognese är en typ av ragu, typisk för regionen Bologna där den vanligtvis används på platt pasta som tagliatelle och för att tillaga lasagne. En långsamt tillagad köttbaserad sås som använder soffritto (hackad lök, morot och selleri) och nötfärs. Vitt vin, mjölk och tomater tillsätts för att göra en tjock, rik sås. Utanför Italien har det blivit en standardsås för spagetti och ibland lasagne.

Gör ragu

  • I en stor, djup stekpanna eller holländsk ugn över medel-låg värme, varm olja. Tillsätt lök, vitlök, morot, selleri och rosmarin och koka, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 8 minuter. Tillsätt 1 till 2 matskedar vatten om det behövs för att hålla grönsakerna från att bryna.
  • Tillsätt nötkött och koka, bryt upp det med en träslev, tills de fått färg, 8 till 10 minuter. Tillsätt vin och tomatpuré. Koka, rör om ibland, tills vinet avdunstar något, 3 till 8 minuter. Tillsätt tomater, tomatjuice, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar och rör om.
  • Sänk värmen till låg, täck delvis och koka, rör om då och då, tills ragu är tjock och aromatisk, cirka 1 timme.

Koka pastan

  • Strax innan såsen är klar, ta med en stor gryta vatten till en kokning. Tillsätt 2 msk salt och pasta. Koka, rör om då och då för att förhindra att den fastnar, tills den är al dente, enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Häll av och lägg till såsen, rör om för att kombinera. Värm kort på låg värme för att blanda smaker. Smaka av med salt och peppar och servera.

Servering: 1 serveringKalorier: 887 kcalKolhydrater: 94 gProtein: 31 gFett: 40 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 23 gTransfett: 1 gKolesterol: 60 mgNatrium: 168 mgKalium: 968 mgFiber: 6 gSocker: 8 gVitamin A: 1462 IUC-vitamin: 24 mgKalcium: 63 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2012 Brigit Binns. Foto © 2012 Guilio Di Gregorio . Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet för pasta med nötkött ragu går lätt ihop. Efter ett minimum av hackning & förberedelser är det fantastiskt att kunna ställa den på lågt och såsen sköter sig själv; laga ingredienserna och låta smakerna och aromen byggas upp.

Vi njuter av en rejäl, biffig, tjock röd sås med pasta. Detta recept ger en stor sås. Jag är övertygad om att en stor sås kräver en stor pasta, så välj din nudel därefter.

Vi äter inte pasta i mitt hus (ja, det gör jag inte, och alla andra måste lida) så jag serverade denna ragu över blomkålsgnocchi med massor av nyriven Parmigiano Reggiano och den var helt underbar. Rikigheten i smaken efter bara en timmes tillagning var imponerande, och nästa gång jag behöver en sås som “suddar hela dagen” i ett nafs, kommer jag att sträcka mig efter detta!

Jag älskar pasta med köttsås som har den där “kokta hela dagen”-smaken. Denna pasta med nötragu levererar den smaken på mindre än 2 timmar. Grönsakerna kokar ner och lägger till rikedomen och sötman i såsen.

Jag brukar inte avvika från originalreceptet när jag gör det för första gången, men på det här bytte jag ut rödvin med kycklingfond eftersom jag inte hade något till hands. Jag använde också krossade tomater istället för hela bara som en personlig preferens. Det röda vinet skulle definitivt lägga till ytterligare en nivå av smak så jag planerar att göra denna ragu igen när jag har en flaska. Om du letar efter ett bra standby-ragu-recept tror jag att det här kan vara något för dig.

Ursprungligen publicerad 8 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply