
När du letar efter en enkel men tillfredsställande rätt, som också kan göras ganska snabbt, har America’s Test Kitchen dig täckt. Pasta, kikärter, tomater och en ordentlig portion parmesanost gör en utsökt måltid som påminner om pasta e ceci. #LCHumpDayPasta
Anpassad från America’s Test Kitchen | Den ultimata måltidsförberedande kokboken | America’s Test Kitchen, 2021
Vi kokar kikärter och ditalini i samma gryta för att blanda rätten, med hjälp av stärkelsen som frigörs av pastan för att skapa en silkeslen konsistens som fastnar vid revbenen. Innan vi tillsätter pastan sjudar vi kikärtorna för att ge dem en krämig mjukhet. Och vi uppnår ett djup av smak genom att lägga till tomater och parmesanost.–Amerikas testkök.
Vad är LC HUMP DAY PASTA?
Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.
KAN JAG GÖRA PASTA MED KIKÄRTOR OCH TOMATER VEGAN?
Det kan du definitivt. Det är redan så nära men om du vill bli helvegansk kan du byta ut parmesanosten mot näringsjäst (eller nooch, som det är känt), som vår testare Victoria Filippi gjorde. Tillsatsen av vitlökspulver kan också vara ett välkommet tillskott till din nooch, bara för att förstärka smaken.
-
I en kastrull på medelvärme, värm oljan tills den skimrar, 1 till 3 minuter. Tillsätt löken och koka, rör om då och då, tills den mjuknat och precis börjar få färg, 5 till 10 minuter. Vispa i vitlök, pepparflingor och rosmarin och koka tills det doftar, ca 1 minut.
-
Rör ner vatten, kikärter och deras vätska, tomater och deras juice och salt och koka upp. Sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i 10 minuter.
-
Tillsätt pasta och koka, rör om ofta, tills den är mjuk, 10 till 12 minuter. Justera konsistensen med extra varmt vatten efter behov och smaka av med salt och peppar att smaka.
-
Servera, passera parmesan och extra olja separat.
☞ TESTERTIPS: En liten klick balsamvinäger lyfter smaken till nästa nivå.
Servering: 1 serveringKalorier: 524 kcalKolhydrater: 69 gProtein: 23 gFett: 17 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 8 gKolesterol: 26 mgNatrium: 1048 mgKalium: 252 mgFiber: 3 gSocker: 3 gVitamin A: 294 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 357 mgJärn: 2 mg
Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.
Recepttestares recensioner
Denna pasta med kikärter och tomater erbjuder tillfredsställelsen av en rejäl pastarätt med den hälsosamma och läckra fördelen att ersätta hälften av pastan med kikärter som ger en härlig, krämig smak. Det är också snabbt, enkelt, och använder bara en pott (vilket är en stor bonus i min bok!)
Nästa gång jag gör denna kommer jag att slänga i en näve hackade kalamataoliver för en extra umamiboost. Jag serverade detta med broccoli rabe som erbjöd den perfekta motpolen till denna rika och smakrika pasta. Vi hade en trevlig Pinot Grigio att gå tillsammans med denna måltid.
Detta är en njutbar skål med pasta med kikärter och tomater, med fantastisk konsistens och en jordnära smak. Det påminner lite om pasta e ceci, men mindre buljong. Det här är så enkelt att göra (det är en måltid i en pott). Även om smaken var bra tyckte vi att den blev bättre med några droppar balsamicoglasyr på varje skål, tillsammans med en utmärkt smaksatt olivolja och färsk parmesan.
Rosmarinsmaken var härlig och subtil. Jag torkade färsk rosmarin från min trädgård och använde det, även om jag skulle vilja smaka på det med färsk istället för torkad. Jag brukar lägga till en torr soppbotten för att ge buljong extra smak, samt salt, till soppor och grytor. Jag använde en grönsaksbas här. Vi åt gott surdegsbröd och en auberginsallad och drack en Pinot Noir. Jag kommer definitivt göra detta igen.
Letar du efter något snabbt att göra till middag? Se inte längre än till ditt skafferi. Denna pasta med kikärter och tomater är god, mättande och enkel. Det är ett utmärkt vegetariskt alternativ, och om du äter näringsjäst till parmesan har du en tillfredsställande vegansk maträtt.
Den krossade röda paprikan ger lagom värme samtidigt som rosmarinen tillför intresse. Vi serverade detta med sallad och varma ciabattarullar.
Den här pastan med kikärter och tomater är en ganska snabb pastarätt i en pott som resulterar i en utsökt och näringsrik måltid … eller om du gör hela receptet för 2 personer, flera måltider! Som skrivet skulle det tjäna 4 mycket hungriga tonårspojkar eller 6-8 personer med lite mindre aptit.
Det är ett bra skafferi recept. Om du råkar ha torkade kikärter och känner för att koka dem skulle detta vara ännu bättre. Vi hade vår pasta med en sallad till en enkel vegetarisk middag.
Den här pastan med kikärter och tomater är en snabb och tröstande kvällsmåltid. Det är i huvudsak pasta e fagioli, bara inte i soppform. Det här är en av de rätter som är viktiga att ha i bakfickan de dagar då du är hungrig och vill ha något rejält med minimal ansträngning. Förberedelserna är mycket lätta, kräver ingredienser som du alltid har i ditt skafferi, och hela måltiden kommer ihop på ungefär en timme.
Den här pastarätten är ett av de recepten som gör att ju mer du gör den, desto mer blir den din egen unika smak. Det är en bra bas för alla tillägg. Jag tror att tillsats av grönkål eller spenat, små köttbullar, kanske till och med kanel och spiskummin istället för rosmarin för en mellanösterntänk på detta är alla möjliga alternativ.
Jag blev skurk och istället för olivolja lade jag till en matsked osaltat smör på slutet tillsammans med hela den halva koppen parmesan det krävde. Jag tror att ännu mer parmesan skulle vara jättegott också. För lite mer smak skulle jag också prova att lägga till ett parmesanskal i grytan tillsammans med ytterligare en tesked rosmarin, eftersom jag upptäckte att rosmarinen inte kom igenom tillräckligt för mig.
Men som den är är den läcker, och jag gör den här med glädje igen. Det är särskilt trevligt att servera med lite knaprigt fröat surdegsbröd som hälls i saltat smör.
Det skulle vara lätt att förse det här receptet på pasta med kikärter och tomater som för enkelt för att vara värt att göra. Det skulle vara ett misstag. Varje kock måste ha några recept i bakfickan som du kan göra av skafferiingredienser på dagar då du känner att du inte har tid eller ork att laga mat. Det här receptet är ett av dessa. Det är väldigt enkelt, men ändå läckert och tröstande. Bara biljetten efter en riktigt jobbig dag på jobbet.
Jag gjorde en förändring i receptet, som var att använda färsk rosmarin istället för torkad. Jag gjorde detta helt enkelt för att jag har färsk rosmarin som växer utanför min dörr, och jag hade ingen torkad. En allmän regel när man ersätter färska örter med torkade är att använda tre gånger så mycket färsk som mängden torkad som krävs. Jag följde den regeln som innebar att jag använde 2 1/4 teskedar färsk rosmarin. Jag skulle nog använda lite mer i framtiden.
Jag använde även ditalini till pastan, än en gång för det var vad jag hade till hands. Vilken liten pastaform som helst borde fungera utmärkt här.
Detta visade sig vara en mycket snabb, välsmakande måltid som enkelt sattes ihop med vanliga skafferiartiklar. Resterna smakade ännu bättre dagen efter. Jag har aldrig kokat kikärter, bara lagt till kalla sallader, jag var inte säker på att de skulle bli bra. Men det gjorde de, inte alls möra.
Den här pastan med kikärter och tomater är väldigt lik pasta e fagioli och passar utmärkt till en snabb, köttfri middag. Vi njöt av den här rätten serverad med italienskt grynbröd och trädgårdssallad och kommer att göra den igen. Nästa gång får du lägga till hackade färska tomater och variera örterna.
Det här receptet på pasta med kikärter och tomater kommer nu att bli en stamgäst i mitt hushåll! Receptet kräver konserverade kikärter och konserverade tärnade tomater, vilket hjälper till att minska förberedelsetiden och gör det så enkelt att sätta ihop. En extra bonus är att den här rejäla och smakrika rätten lämnar mycket utrymme för att justera efter dina önskemål: justera kryddnivån genom att utelämna eller öka mängden rödpepparflingor, justera nivån av rikedom genom att ändra mängden tillsatt ost, och öka proteinhalten med ytterligare grönsaker eller kokt kött. Alla dessa fantastiska egenskaper gör detta till ett TC-recept!
Jag skulle definitivt göra det här receptet igen med mindre justeringar av kryddnivån (t.ex. öka mängden pepparflingor för att balansera rikedomen av parmesanost) och lägga till ytterligare torkade örter som en italiensk kryddblandning (oregano, timjan, rosmarin, mejram, basilika ) för att förstärka rättens smakprofil något.