Donal Skehan levererar ännu en vinnande vardagsrätt med denna krämiga pasta med pancetta och brysselkål. För denna enkla måltid slängs pastan i en lätt och krämig örtsås och toppas med krispig pancetta, pannrostad brysselkål och krispiga vitlöksbrödssmulor.

En tallrik pasta med pancetta och brysselkål med ett par skedar vilande i och en skål med parmesan och dill vid sidan av.

Anpassad från Donal Skehan | Kock varje dag | Quercus, 2021

Groddar är absolut inte bara till jul. Skjuts genom en matberedare, de gör en underbar färsk slaw eller, som i det här receptet, ett utmärkt tillskott till en krämig pastarätt beströdd med krispiga brödsmulor. Hackad rosmarin eller timjan är ett gott tillskott till pangrattato om du har några.–Donald Skehan

Vanliga frågor om pasta med Pancetta och brysselkål

Vad kan jag ersätta crème fraîche om jag inte hittar det?

Gräddfil är ett lämpligt substitut för crème fraîche. Både gräddfil och crème fraîche är odlade och har en syrlig känsla. Gräddfil har en lägre fetthalt (20 % till crème fraiches 30 %), vilket gör den tunnare och mindre tät. Crème fraîche är tjockare, rikare och något mindre syrlig. I de flesta recept kan du ersätta gräddfil 1:1 – men låt dina smaklökar vara din guide.

Vad är pangrattato?

Ordet pangrattato betyder “brödsmulor” på italienska. Det är enkla brödsmulor som steks med örter, olivolja och smör. Pangrattato är också känd som “fattigmansparmesan”, eftersom den strös över en färdig pastarätt istället för riven parmesan.

Pasta med Pancetta och brysselkål

En tallrik pasta med pancetta och brysselkål med ett par skedar vilande i och en skål med parmesan och dill vid sidan av.

Pancetta och brysselkål är en vinnande kombination och dyker ofta upp på julborden. Det finns dock inget behov av att spara dem för speciella tillfällen. Denna enkla veckodagsmåltid kombinerar pasta med brysselkål och pancetta och lägger till en krispig ströbrödsgarnering.

Donald Skehan

Prep 25 min

laga mat 25 min

Total 50 min

Koka pastan

  • Koka pastan i en stor kastrull med kokande saltat vatten tills den precis är mjuk, enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, spara en knapp 1/2 kopp (100 ml) kokvatten.

Gör pangrattato

  • Under tiden, i en stor stekpanna på medelvärme, värm oljan och smöret. Häll i vitlök, brödsmulor och citronskal och stek, rör om ofta, tills de är gyllene, 4 till 6 minuter. Lägg över i en liten skål och smaka av med salt och peppar.

Avsluta pastan

  • Värm olivoljan i samma stora stekpanna på medelvärme och stek försiktigt pancetan tills den är gyllene, 4 till 5 minuter. Ta upp pancettan ur stekpannan med en hålslev och lägg i en liten skål.

  • Släng ner groddarna i stekpannan tillsammans med en skvätt vatten och stek tills de är precis mjuka, ca 5 minuter.

  • Häll tillbaka den krispiga pancettan i stekpannan tillsammans med den avrunna pastan, crème fraîche, parmesan och reserverat kokvatten. Rör ihop med hälften av dillen eller persiljan. Kontrollera kryddningen och justera efter behov.

  • Strö över pangrattato och resten av dillen eller persiljan och servera.

Servering: 1delKalorier: 892kcal (45 %)Kolhydrater: 101g (34 %)Protein: 28g (56 %)Fett: 42g (65 %)Mättat fett: 14g (88 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 1gKolesterol: 56mg (19 %)Natrium: 631mg (27 %)Kalium: 723mg (21 %)Fiber: 8g (33 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 940IU (19 %)C-vitamin: 73mg (88 %)Kalcium: 181mg (18 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 5 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply