Dessa Portugisiska salttorskfritter, kallad pastéis de bacalhauär gjorda med salt torsk (det är gott, lita på oss!), potatis, lök och persilja och steks för en traditionell portugisisk godbit.

Pastéis de bacalhau är en stor portugisisk favorit. Även om deras verkliga ursprung är norr, blev torskkakor så populära att de antogs som en sann “nationell specialitet”. Salttorskfritter är idealiska rätter för snacks (varma eller kalla) och finns med vid varje portugisisk tillställning, från de mest sofistikerade till de mest ödmjuka. Om det finns något som verkligen är inarbetat i den portugisiska gommen, älskad av alla, så är det här.

Snobbar kan vara något nedsättande när det gäller torskkakor, rädda för att erkänna att de också älskar denna “fattigmansrätt”, men tror inte på dem. De äter antagligen dem samtidigt, när ingen tittar. Pastéis de bacalhau säljs på delikatesser, konditorier, kaféer längs vägen, tavernor – överallt i Portugal.– Redigera Vieira

VAD KAN JAG ERSÄTTA MOT SALT TORSK?

Om du bara inte är sugen på saltad torsk, eller av någon anledning inte hittar den, konstaterar Edite Vieira att dessa torskkakor också är ganska fina gjorda på färsk torsk. Se till att testa blandningen innan du steker – du kanske måste tillsätta lite mer salt för att kompensera för det extra saltet i salttorsken. Vettigt, eller hur?

  • Koka potatisen (gärna i skalet, så att potatisen inte drar åt sig vatten). Skala potatisen och mosa eller sila dem. Avsätta.
  • Under tiden, sjud den tidigare blötlagda torsken i tillräckligt med kokande vatten för att täcka tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Låt torsken rinna av, kasta skinn och ben och flinga fisken så mycket du kan med fingrarna eller en gaffel för att reducera den till trådar.

    ☞ TESTERTIPS: Det korrekta sättet att göra detta är att placera den flingade torsken i en ren trasa, vik det och krama och dunka innehållet i tyget med knytnävarna. På så sätt får du mosad torsk.

  • Blanda torsken med potatismos och tillsätt äggen, 1 och 1, och sedan löken och persiljan. Smaka av och, om så önskas, krydda med salt. Du kanske inte behöver tillsätta någon, eftersom torsken i sig behåller en hel del sälta, trots att den är blötlagd och kokad. Blandningen ska vara ganska styv, så att en sked kan stå upp i den. Om du tycker att det är för torrt, tillsätt en eller två matskedar mjölk. Låt detta svalna helt innan du friterar.

  • Forma fiskkakorna som stora ägg med två matskedar och lägg dem i den heta oljan (370°F/190°C), vänd dem tre eller fyra gånger för att få fin färg överallt. När de är kokta lyfter du upp dem med en stor gaffel eller hålslev och lägg dem på hushållspapper, för att absorbera överflödigt fett. Fortsätt att forma och steka tills du använder upp blandningen.

Servering: 1 pastellKalorier: 53 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 8 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 38 mgNatrium: 775 mgKalium: 236 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 73 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 24 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2000 Edite Vieira. Foto © 2000 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 10 maj 2000

Recepttestares recensioner

Dessa pastéis de bacalhau fritter är läckra. Jag har aldrig lagat salt torsk men när jag senast besökte San Juan gick jag till en underbar restaurang som heter Santaella. När vi kom dit var vårt bord inte klart. Ägaren var generad (kan ni tro det!) och erbjöd oss ​​två platser bredvid baren där vi kunde vänta tills vårt bord var klart. Han gav oss sedan gratis cocktails och bacalatos (torskfritter gjorda av salt torsk). De var himmelska liksom resten av maten i den vackra lilla restaurangen.

Så när jag såg det här receptet för att testa tänkte jag att det skulle ge mig möjligheten att jobba med saltad torsk. Och jag är så glad att jag gjorde det. Även om dessa frittor var mättande, var de också lätta och mycket goda. Du måste börja 24 timmar i förväg om du har en tjock bit salt torsk, men för det mesta är torsken helt enkelt genomblöt och det finns inte mycket att göra.

Eftersom det här var första gången jag lagar salt torsk, skulle jag ha uppskattat om receptet berättade för mig om jag skulle kyla fisken medan den blötlagdes. Receptet var dock tyst om det. Jag gjorde efterforskningar på egen hand och några recept sa specifikt för att sätta fisken i kylen medan den blötläggs. Jag kompromissade och lät torsken ligga i en skål på bänken under dagen, men kylde den över natten när jag inte bytte vatten så ofta.

Jag använde den teknik som receptet föreslår för att flaga torsken. Det fungerade väldigt bra att lägga den i en ren disktrasa och dunka trasan med knytnäven. Ett varningens ord: när du formar frittorna räcker det inte att bara forma dem med de två skeden, de behöver bara pressas ihop lite så att de håller formen när de läggs i den heta oljan. Att använda min wok för att fritera dem fungerade väldigt bra.

Receptet säger att det ger 24 till 30 hors d’oeuvres. Jag gjorde mina i storleken som stora ägg, som det efterlystes i receptet, och fick 15. Dessa serverade jag sedan som huvudrätt med sallad. De gjorde en fantastisk söndagskväll. Om jag skulle använda dem som hors d’oeuvres skulle jag göra dem mycket mindre.

Enkelt recept med tydliga instruktioner. Pastéis de bacalhau var också en hit i huset, speciellt hos min 6-åring. För att mjuka upp torsken använde jag 6 dl vatten. Jag använde inte extra salt efter tillagning av torsken. Jag fick totalt 19 skedar, så jag skulle säga 6 portioner.Source link

Rate this post

Leave a Reply