Pastina med smör och mjölk är en lätt italiensk comfort food gjord med stjärnformad pasta och skafferihäftklamrar. Lugnande för barn i alla åldrar.

Gryta fylld med pastina med smör och mjölk och en träslev allt på en handduk.

Enligt författaren till detta enkla recept på pastina med smör och mjölk, Julia della Croce, “Ingenting är mer emblematiskt för en italiensk barndom än pastina (bokstavligen “liten pasta”) med smör och mjölk. Det är bebisens första fasta föda, ihågkommen i vuxen ålder med stor nostalgi.

Ung flicka som sitter vid ett bord och håller i en sked, framför en skål med pastina
: Lorna Ponte Tomek

Sååå söt, eller hur? Men inte så söt att vuxna inte kan sitta ner och äta middag då och då tillsammans med barnen – speciellt efter en sån där dag, när dessa små stjärnor gör allt bättre på ett ögonblick.

Så när du önskar dig en stjärna, önska dig pastina med smör och mjölk.–David Leite

UPPDATERING: Ronzoni slutar göra pastina

Fans av Ronzoni pastina är i uppståndelse – en veritabel revolt – sedan företaget meddelade att det inte längre kommer att göra den älskade formen av miljontals barndomar. Och de meddelade kunderna via sociala medier.

Feedbacken var snabb och hård. En person svarade, “Åtminstone klarar Barilla det fortfarande och försöker inte mörda min barndom 🤷‍♂️.” aj!

En annan sa: “Vem är den långsiktiga leverantören? Jag vill bara prata.”

Men en misslyckad användare verkade sammanfatta det för många: “Ingenting känns som hemma, säkerhet, värme och komfort som att äta en skål med pastina när du är ledsen.”

Medan andra pastaföretag också tillverkar pastina, regerade Ronzoni suveränt i Amerika när så många av oss växte upp. Oavsett om Ronzoni gör bra på sitt hot, eh, tillkännagivande eller omvänder sitt beslut, kan det här vara ett bra tillfälle att samla de sista stjärnorna i pastavärlden. Och gråt över en tröstande skål med pastina med smör och mjölk.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade nostalgin som detta italienska pastinarecept förde med sig. Helen Doberstein kallar det “bra, enkel tröstmat, något varje kock borde ha i bakfickan.”

Anteckningar om ingredienser

 • Pasta–Använd den minsta pastaform du kan hitta för bästa resultat.
 • Smör–Smöret ger pastan extra fyllighet och smak. Använd det smör av bästa kvalitet du har tillgängligt.
 • Mjölk–Du kan använda vilken typ av mjölk du vill. Vi gillar helmjölk för dess krämighet, men låg fetthalt fungerar också bra.

Hur man gör detta recept

 1. Koka pastan. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt salt och pasta. Koka enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av, spara kokvattnet.
 2. Häll pastan i en serveringsskål eller gryta. Rör ner smör och mjölk och servera genast.

Vanliga frågor om recept

Kan jag använda en annan form av pasta?

Det finns otaliga diminutiva former av pastinaeller liten pasta, som skulle fungera med detta recept, inklusive anellini (små ringar), stellin (små stjärnor), acini de pepe (pepparkorn), fungetti (små svampar), och alfabeti (alfabet). Men vi kan vara partiska med dessa små stjärnor.

Kan jag lägga till något till detta pastinarecept?

Det här är klassisk italiensk comfort food, perfekt när du känner dig dålig på vädret och vill ha något enkelt och enkelt. Som sagt, våra testare njöt av detta med en skopa frysta grönsaker tillsatta under tillagningen, och det skulle också vara bra med lite tärnad skinka som slängdes i. För extra rikedom kan du lägga till en klick mascarponeost, som testaren Jo Ann Brown föreslår, eller avsluta med ett stänk riven parmesanost.

Vad är skillnaden mellan orzo och pastina?

Den största skillnaden är storleken. Orzo, en liten risformad pasta, är större än pastina.

Hjälpfulla tips

 • Förvara överbliven pastina i kylen i en försluten behållare i upp till 3 dagar.
 • För att värma upp pastinan, värm den i en kastrull på låg värme tills den är genomvärmd. Du kan behöva lägga till en skvätt mjölk för att lossa pastan.
 • Detta är lämpligt för en vegetarisk kost.

Fler bra pastarecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Pastina med smör och mjölk

Gryta fylld med pastina med smör och mjölk och en träslev allt på en handduk.

Denna enkla pastarätt är en lätt italiensk komfortmat gjord med stjärnformad pasta och häftklamrar i skafferiet. Lugnande för barn i alla åldrar.

Prep 10 min

laga mat 10 min

Total 20 min

4 portioner | 4 barn eller 2 vuxna

237 kcal

 • Koka upp 3 liter (12 koppar) vatten. Rör i pastina och salta och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
 • Dränera pastan, reservera kokvattnet och häll pastan i en skål eller lägg tillbaka den till vad du brukade koka den.
 • Medan pastan fortfarande är rykande varm, tillsätt smöret, gräv ner det i pastan för att smälta den. Vispa i den varma mjölken. Om så önskas, tillsätt lite mer varm mjölk.
 • Servera på en gång för att förhindra att pastinan torkar ut och klumpar sig. För bästa resultat, rör i lite av det reserverade kokvattnet efter behov för att hålla pastan fuktig.

 1. Lagring-Förvara överbliven pastina i kylen i en försluten behållare i upp till 3 dagar.
 2. Återuppvärmning –För att värma upp pastinan, värm den i en kastrull på låg värme tills den är genomvärmd. Du kan behöva lägga till en skvätt mjölk för att lossa pastan.
 3. Diet-Detta är lämpligt för en vegetarisk kost.

Servering: 1delKalorier: 237kcal (12%)Kolhydrater: 29g (10 %)Protein: 6g (12%)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,4gKolesterol: 28mg (9 %)Natrium: 1759mg (76 %)Kalium: 132mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 327IU (7 %)Kalcium: 49mg (5 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply