Detta citrondrickstårta från Paul Hollywood är en ljus, citrusig version av den klassiska citrontekakan med en skål som är toppad med en oemotståndlig krispig citronglasyr. Det är Pauls favoritkaka och kommer förmodligen att bli din också.

En limpa citrondryck med sex skivor skurna från den och en kniv bredvid.

Anpassad från Paul Hollywood | Baka | Bloomsbury Publishing, 2022

Det här är min favoritkaka genom tiderna. Det perfekta citrondrycket har en lätt och luftig svamp och en skarp, saftig krispig topping. Min version har en ganska intensiv citronsmak, men förutom det är det en total klassiker, och jag tycker inte att du ska bråka med de klassikerna. Det enda man ska komma ihåg är att hälla över duggregn medan kakan fortfarande är varm.–Paul Hollywood

Vanliga frågor om citrondrizzle Cake

Kan den här tårtan göras i minilimpformar?

Ja, det kan det! Smeten till denna tårta kommer att fylla tre vanliga minilimpformar. Se till att anpassa din gräddningstid därefter.

Hur ska jag servera citrondryck?

Vi tycker att du inte kan gå fel här, men att toppa en skiva med hemgjord vispgrädde, några färska hallon eller jordgubbar och en myntakvist för färg skulle vara helt underbart. Alternativt är det helt lagom att äta en bit nyskivad tårta över diskbänken.

Kan denna tårta frysas?

Det kan den säkert, men notera att din frysta och tinade tårta kanske inte har samma härliga krispiga topp som din färska kaka kommer att ha. Som sagt, om kakan är helt kyld och ordentligt inslagen kan den frysas i upp till 6 månader. Det är en fantastisk efterrätt att gömma undan för att ha till hands i händelse av sista minuten-gäster!

Hur förhindrar jag att min tårta sjunker i mitten?

Lite sjunkande i mitten kan vara oundvikligt, men för att minimera det, undvik att öppna och stänga ugnsluckan eller flytta pannan så mycket som möjligt. Använd din ugnslampa för att kontrollera kakan och testa den först när du är ganska säker på att den är klar.

☞ Gillar du kakor? Pröva dessa:

Paul Hollywoods Lemon Drizzle Cake

En limpa citrondryck med sex skivor skurna från den och en kniv bredvid.

Den här citrondryckkakan har en intensiv citrussmak, tack vare citron i smeten och i den söta, knapriga glasyren som duggar ovanpå.

Paul Hollywood

Prep 20 min

laga mat 45 min

Total 2 timmar

Till citrondryckstårtan

För den krispiga citronglasyren

Gör citrondryckstårtan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Smörj och fodra en 2-punds brödform eller en 9-x5-tums (23-x-13-tum) brödform med bakplåtspapper.

  • I skålen på en stavmixer försedd med paddeltillbehöret eller i en stor skål, använd en handmixer, vispa ihop smör, socker och citronskal tills blandningen är mycket lätt och fluffig, 4 till 5 minuter.

  • Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt efter varje tillsats. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda tills det är jämnt. Tillsätt precis tillräckligt med mjölk så att smeten sakta släpper från en sked när den östes upp.

  • Häll blandningen i den förberedda brödformen och jämna försiktigt till ytan för att jämna till den. Grädda tills ett spett som sticks in i mitten kommer ut rent, 45 till 50 minuter.

Gör den knapriga citronglasyren

  • När du har tagit ut kakan från ugnen, blanda ihop citronsaften och sockret i en liten vätskemätare.

  • Medan kakan fortfarande är varm, använd en tandpetare för att sticka hål över hela toppen av kakan och sked sedan över citronsmugglet. Låt svalna helt i pannan innan du tar bort.

Servering: 1skivaKalorier: 353kcal (18 %)Kolhydrater: 42g (14%)Protein: 5g (10 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 116mg (39 %)Natrium: 32mg (1 %)Kalium: 197mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 25g (28 %)Vitamin A: 639IU (13 %)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 81mg (8%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 16 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply