Pavlova är en graciös, vacker och romantisk dessert. Den är perfekt för alla hjärtans dag eller vilken middag som helst (du kan göra pavlovor i förväg!). Konsistensen är krispig på utsidan med en marshmallow-mjuk insida, och de är staplade med vispad grädde och frukt. Se videohandledningen nedan.

Pavlova dessert på serveringsfat toppad med grädde och bär

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vad är Pavlova?

Jag hade helt fel fakta om Pavlova; det är inte ryskt, utan uppkallat efter en rysk ballerina, Anna Pavlova. Det finns en stor debatt om vem som gjorde det först; Australien eller Nya Zeeland, men alla kan hålla med om att de är läckra som smälter i munnen.

Pavlova är en fantastisk marängdessert och det är enklare än du tror. Den är gjord av äggvita, socker, majsstärkelse, citronsaft och vaniljextrakt. När den är gräddad bildas en krispig utsida runt de mjuka mitten. Till servering toppas pavlovorna med lätt sötad vispgrädde och späckas med massor av färska bär. Du kan göra pavlovor som en stor pavlovakaka eller som dessa lättserverade minipavlovor.

På nära håll visar vad som är en Palvova toppad med bär och grädde

Hur man tar ägg till rumstemperatur:

Om dina äggvitor inte har rumstemperatur, lägg dem i en skål och ställ över en andra skål med varmt (inte varmt) vatten i 15 minuter. Dricks: Gulorna separeras lättare från vitan om du använder kylda ägg.

Kan jag ersätta majsstärkelse?

Majsstärkelse är avgörande för det övergripande resultatet av detta recept. Det hjälper till att forma den skarpa exteriören och den marshmallowmjuka interiören. Uteslut inte majsstärkelsen. Jag har inte testat att ersätta, men en av våra läsare rapporterade fantastiska resultat med potatisstärkelse.

Kan jag göra Pavlovas framåt?

Du kan göra pavlovamarängerna upp till 3 dagar i förväg och förvara löst inlindade i en plastpåse (i ett område med låg luftfuktighet) och sedan montera ihop precis innan ditt event. När de har satts ihop börjar frostingen att mjukna upp marängerna och de bör ätas inom 4 timmar efter montering.

Pavlovas framställda och sedan monterade innan servering

Tips för att göra Mini Pavlovas:

 • Värm ugnen helt och grädda direkt, annars kan pavlovorna börja smälta eller bilda ett lager farinsocker efter gräddning i botten.
 • Om du använder denna stora 3/4 bakplåtdu kan placera dem alla på ett plåt, annars baka på 2 separata bakplåtar i den övre och nedre tredjedelen av ugnen.
 • Se till att använda bakplåtspapper för enkel borttagning från bakplåten (använd inte vaxpapper – det fastnar som en galning).
 • Använd din stå mixer för den mest effektiva blandningen. Om du använder en elektrisk stavmixer kan du behöva lägga till 2 minuter till mixningstiden för att styva, jämna och glansiga toppar ska bildas. Försök inte att handvispa – yikes!
 • Sprid maräng 3 till 3 1/2 tum bred på bakplåtspappret med hjälp av en Wilton 1M spets. Dra in mitten med en sked för att ge plats för grädde.
 • Låt pavlovorna vila i den varma ugnen 30 minuter innan de tas ut ur ugnen för att säkerställa att utsidan torkar ordentligt.

Ovanifrån av bär över pavlovor

Vilka är de bästa påläggen för Pavlova?

Fruktpåläggen för pavlova är oändliga. Du kommer att vilja ha cirka 4 till 5 koppar färsk frukt eller bär. Våra favoritalternativ är:

 • Blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar
 • Kiwi
 • Mango
 • Stenfrukt: persikor, plommon, aprikoser, nektariner
 • Myntablad, till garnering

Fler enkla och imponerande Valentines desserter:

Om du arbetar med en alla hjärtans dag-meny, se till att du kolla in alla våra alla hjärtans recept. Några av våra romantiska favoritdesserter är:

Titta på Pavlova Recept Video Tutorial:

Dessa mini pavlovor har en molnliknande maräng som bokstavligen smälter i munnen. De syrliga bären skär sötman lagom så jag tillsätter alltid en generös mängd. Servera dessa på din nästa fest så flyger de av tallriken. De är omtyckta av vuxna och barn.

Pavlova recept

Förberedelsedags: 30 minuter

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter

Total tid: 2 timmar 15 minuter

Denna Pavlova är en perfekt efterrätt, krispig på utsidan med marshmallowy godhet på insidan, hög med fluffig grädde och massor av färsk frukt.

Författare: Natasha från toppratter.se

Kurs:

Efterrätt

Kök:

ryska, ukrainska

Nyckelord:

pavlova

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$8-$10

Kalorier: 210

Serveringar: 15 pavlovor

För grädde:

 • 1 1/2
  koppar
  tung vispgrädde, (väldigt kallt)
 • 2
  msk
  strösocker

För topping/inredning:

 • 4-5
  koppar
  färsk frukt, blåbär, kiwi, hallon, skivade jordgubbar m.m
 • 15
  Myntablad , till garnering, valfritt

Hur man gör Pavlova:

 1. Förvärm ugnen till 225˚F. Linje a stor bakplåt med bakplåtspapper. Använd din stavmixer och vispa 6 äggvitor på hög hastighet i 1 min tills mjuka toppar bildas. Med mixern på, tillsätt gradvis 1 1/2 dl socker och vispa 10 minuter på hög hastighet, eller tills det bildas styva toppar. Det blir slätt och glansigt.

 2. Använd en spatel för att snabbt blanda i 1/2 msk citronsaft och 1/2 msk vaniljextrakt, vänd sedan i 2 tsk majsstärkelse och blanda tills det är väl blandat.

 3. Sprid maräng i 3 till 3 1/2 tum breda bon på bakplåtspappret med en Wilton 1M Tip. Dra in mitten med en sked för att ge plats för grädde. Grädda i 225˚ i 1 timme och 15 minuter, stäng sedan av ugnen och utan att öppna luckan, låt marängen i den heta ugnen ytterligare 30 minuter. Utsidan kommer att vara torr och krispig till kranen och mycket blek krämfärgad och insidan kommer fortfarande att vara marshmallowmjuk.

 4. Lägg över pavlovan med bakplåtspapper på bänken eller ett bakställ och låt den svalna till rumstemperatur. När de har svalnat kan du toppa dem med vispad grädde och frukt eller förvara i en lufttät behållare i 3-5 dagar i rumstemperatur (på en plats med låg luftfuktighet).

Hur man gör frosting och sätter ihop Pavlova:

 1. Vispa kall vispgrädde med 2 msk socker i den kalla skålen i 2 till 2 1/2 minuter eller tills den är vispad och bredbar.

 2. Sprid frosting på pavlovan och toppa med färsk frukt.*

*Dessa bör avnjutas inom 4 timmar efter montering.

Näringsinnehåll

Pavlova recept

Belopp per portion

Kalorier 210
Kalorier från Fat 81

% Dagligt värde*

Fett 9g14 %

Mättat fett 5 g31 %

Kolesterol 33mg11 %

Natrium 32mg1 %

Kalium 94mg3 %

Kolhydrater 32g11 %

Fiber 1g4 %

Socker 29 g32 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 541 IU11 %

C-vitamin 2 mg2 %

Kalcium 19mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen

Receptet uppdaterat januari 2020 med fler tips och tricks för att bemästra den perfekta pavlova.

Har du testat Pavlova? Vilka är DINA favoritpålägg?

Pavlova är en fantastisk marängdessert och är enklare än du tror! Mini pavlovor har skarpa skal och marshmallow centra. De smälter i munnen! | natashaskitchen.comSource link

Rate this post

Leave a Reply