En peach cream tart, från Paula Deen, är den perfekta godbiten för att få dig att svimma. Persikor, en krämig vaniljsås och en mördegsliknande skorpa. Den verkliga skönheten är att du kan använda färska eller konserverade persikor så att det blir en smak av sommar när du vill.

Anpassad från Paula Deen | Paula Deen och vänner | Simon & Schuster, 2005

Det här är så fint och bra. Gör den ett par timmar innan festen och låt den stå i rumstemperatur. Skorpan är som en mördegskaka: du behöver inte kavla ut den och den blir inte blöt.–Paula Deen

Gör skorpan

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Lägg mjöl, smör och gräddfil i en matberedare och puls att kombinera. När degen har bildat en boll, klappa med lätt mjölade händer i botten och sidorna av en osmord 10-tums (25-cm) tårtform med avtagbar botten och 1/2-tums (12-mm) sidor, eller en rund gratinerad form.
  • Grädda i cirka 15 minuter, tills skorpan stelnat men inte fått färg.

  • Låt svalna medan du förbereder fyllningen. Sänk ugnstemperaturen till 350°F (175°C).

Gör fyllningen

  • Skala och skiva persikorna tjockt. Ordna i överlappande cirklar ovanpå skorpan tills den är helt täckt. Överfyll skorpan, eftersom persikor dras upp under tillagningen.

  • Blanda äggulor, gräddfil, socker och mjöl och vispa tills det är slätt. Häll blandningen över persikorna. Lägg tårtformen på en plåt och grädda i ca 1 timme, tills vaniljen stelnat och är blekt gyllene i färgen. Täck med ett aluminiumfolietält om skorpan blir för mörk.
  • Flytta tårtformen till ett galler för cool. När svalnat, ta bort sidoväggen på pannan.

Gör glasyren

  • Kombinera konserverna eller geléen och lemonad. Bred ut med en bakelseborste över toppen av den varma tårtan.

  • Servera tårtan varm, i rumstemperatur eller kyld.

*Kan jag använda konserverade persikor istället?

Det kan du absolut! Du behöver 44 uns konserverade persikor (i lätt sirap) för att göra upp den mängd som behövs i pajen. Det är 2 burkar, en vardera på 28 och 16 uns. Häll av dem väl och använd precis som du skulle göra de färska skivade persikorna. Frysta persikor rekommenderas inte i det här receptet eftersom de bara blir för blöta och de fungerar inte lika bra med gräddfyllningen. Och de skivade ser bara så vackra ut i just den här pajen.

Servering: 1 skivaKalorier: 579 kcalKolhydrater: 85 gProtein: 7 gFett: 25 gMättat fett: 14 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 150 mgNatrium: 175 mgKalium: 403 mgFiber: 3 gSocker: 53 gVitamin A: 1288 IUC-vitamin: 13 mgKalcium: 71 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2005 Paula Deen. Foto © 2019 dolphy_tv. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Trots den långa gräddningstiden var detta väldigt lätt att förbereda och har en vacker presentation. Även om jag skulle ha velat ha en godare skorpa, lät detta smaken av persikorna och vaniljsåsen skina igenom. Jag förväntade mig en rik mördegskaka, men detta var mycket flagigt och inte sött. (Naturligtvis finns inget socker listat i receptet på skorpan!) Rester från efterrätten blev nästa morgons frukost (och mellanmål mitt på dagen).

Det här receptet kunde inte ha varit enklare att göra och resulterade i en lätt, härlig clafouti-liknande efterrätt som är “lagom söt.” Fyllningens mjukhet binder den smakrika skivade frukten och kontrasteras snyggt av den delikata mördegskaka-liknande skorpan. Tårtan är smörig och infunderad med tillräckligt med av persikans subtila essens för att förhindra en uttalad äggaktig smak i vaniljsåsen. Definitivt packa skorpan med så mycket frukt du kan, var generös.

Source link

Rate this post

Leave a Reply