Persikasalsa gör sin stora magi på fisk, fläsk, kyckling. Och det är så lätt att göra denna konserverade stenfruktssalsa att du kommer att vilja göra det varje sommar.

En stor skärbräda i trä med 3 tacos på, var och en fylld med grillad fisk och persikosalsa.  En burk salsa och en sked står bredvid.

Persikasalsa har en söt hetta som ger en oväntad ljuvlighet till alla slags sommarrätter, oavsett om det är grillad lax, pulled pork, skaldjurstacos, till och med vanlig gammal kyckling. Vi anser att det är en perfekt sommarkrydda. Och eftersom det här receptet blir en stor sats kan du spara lite till vintern eller som present på semestern.–David Leite

VAD KAN JAG ANNAT GÖRA MED PEACH SALSA?

Det här receptet gör en hel del salsa och om du upptäcker att du har några utan tacos att slänga över det hela, har vi en idé. Puréa din persikosalsa med färska lokala heirloom-tomater och tunna den med lite grönsaks- eller kycklingbuljong för en snabb, kryddig, kall soppa. Det är snabbt och så enkelt, och gör en riktigt fantastisk, uppfriskande sommarsoppa.

  • Kasta allt utom koriandern i en 6-liters (6-liters) rostfritt stål eller emaljerad holländsk ugn. Koka upp på hög värme, rör om tills sockret löst sig. Sänk värmen till en sjud och koka utan lock i 5 minuter. Ta av från värmen och rör om i koriander.
  • Slev den varma persikosylten i de fortfarande varma steriliserade burkarna, lämnar 1/2 tum (1 cm) utrymme överst på varje burk. Ta bort eventuella luftbubblor genom att röra i salsan. Arbeta med en enda burk åt gången, torka av burkens kant, centrera locket på burken, applicera bandet och dra åt. Upprepa tills alla burkar är fyllda.
  • Bearbeta burkarna i ett varmt vattenbad i 15 minuter enligt tillverkarens instruktioner. Stäng av värmen, ta av locket från grytan och låt burkarna stå i 5 minuter. Ta bort burkarna från grytan och låt svalna. Persikosalsan håller sig oöppnad i upp till flera månader. När den öppnats, förvara persikosalsan i kylen och använd inom en vecka.

Den helt nya bollboken om konservering och konservering

Anpassad från

Den helt nya bollboken om konservering och konservering

Köp på Amazon

Servering: 1 delKalorier: 24 kcalKolhydrater: 6 gProtein: 0,3 gFett: 0,1 gMättat fett: 0,01 gFleromättat fett: 0,02 gEnkelomättat fett: 0,02 gNatrium: 28 mgKalium: 41 mgFiber: 0,4 gSocker: 5 gVitamin A: 156 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 2 mgJärn: 0,1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Jarden Home Brands. Foto © 2016 Time Inc. Böcker. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Vi äter mycket salsa — med tacos, nachos, chips, biff eller fiskfiléer. Men ärligt talat avviker jag sällan från tomatbaserade salsor, varken råa eller rostade. Så det är ganska uppfriskande att ge den här sötsura persikosalsan en snurr. Det levererar enorma vallar av smak. Den här bebisen är het. Jag älskar att den använder två olika paprika – jalapenon för ren hetta och gräsiga toner och habaneron för en mycket större kick men också för fina fruktiga smaker som perfekt kompletterar persikan.

Jag tärnade dem i ca 1/4-tums tärningar. I efterhand, och efter att ha tittat bättre på bilden, tror jag att 1/2-tums tärningar kan vara närmare vad författaren tänkt sig. Jag kände att 1/4 tesked är för lite salt och salsan hamnar lite platt och endimensionell. Jag höjde det baserat på smak till 1 tesked. Detta fungerar verkligen med fläsk. Jag hade några grillade fläsk revben som jag strimlade för tacos och den här salsan var fantastisk på dem. Jag serverade den även med indisk kycklingcurry! Låter konstigt men fungerar utmärkt. Typ som en fantastisk chutney ovanpå curryn. Jag ser fram emot att ge den här persikosalsan en shot med lite fisk också.

Jag fick 8 halvlitersburkar av denna persikosalsa och den är utmärkt. Den totala tiden var bara 50 minuter och hands-on-tiden var 25 minuter. Limejuicen var exakt på 3 limefrukter för 1/4 kopp.

Source link

Rate this post

Leave a Reply