Öppa den, toppa den eller doppa den, du hittar anledningar att göra persikosalsa hela sommaren!
Tillverkad med tärnade persikor, röd paprika, rödlök, jalapeño och färsk koriander, är denna salsa ett oemotståndligt tillskott till alla måltider.
Detta färska persika salsa recept sätter är en favorit.

Perfekt Peach Salsa!
- Gör färsk persikosalsa på några minuter. Helt enkelt hacka och rör om.
- Servera den med tortillachips eller övergrillad kyckling eller fisk.
- En fräsch och smakfylld salsa, den är lätt att göra.
- Precis som mango- och ananassalsa har persikosalsa en perfekt balans mellan sött och värme.
- Du behöver inte vänta på persikosäsongen, konserverade eller frysta persikor fungerar också.

Ingredienser och variationer
Persikor: Färska persikor har fantastisk smak, men om det inte är persikosäsong, prova frysta persikor tinade och hackade.
Grönsaker: Skarp paprika och rödlök ger crunch och smak.
Jalapeno: Ta bort och kassera fröna innan du hackar jalapenos. Inlagda jalapenos kan användas på plats.
Krydda: Limejuice ger smak och hjälper till att hålla persikorna från att bryna. Eftersom det mesta av smaken kommer från frukten är lite chilipulver och salt allt som behövs.
VARIATIONER: Blanda och matcha persikor med tärnade nektariner, mango, ananas, jordgubbar eller tomater. Att lägga till lite tärnad avokado kommer att lägga till en krämig konsistens, rostad majskärna eller en burk avrunna svarta bönor kommer att ge en klick färg och konsistens till persikosalsan.

Hur man gör Peach Salsa
- Kasta tärnade persikor med limejuice i en stor skål (enligt receptet nedan).
- Tillsätt resterande ingredienser och låt vila i 15 minuter innan servering.

Serveringsförslag
- Använd persikosalsa som dipp med tortillachips eller selleristjälk, eller skeda den över grillad kyckling, fisk eller fläsk.
- Servera den med tortillachips som förrätt eller mellanmål.
- Häll den över fisktacos.
Förvaring av Peach Salsa
Förvara överbliven persikosalsa i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar och låt rinna av innan servering.
Har du fler persikor?
Älskade din familj denna Peach Salsa? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Persika salsa
Denna fräscha och smakrika persikosalsa är en söt skapelse med en lätt kryddig twist.
-
Tärna persikorna och lägg i en skål. Blanda med limejuice.
-
Tillsätt paprika, lök, jalapeno, koriander, olivolja, chilipulver och salt. Blanda ihop och låt vila 15 minuter innan servering.
-
Servera med tortillachips eller skeda över grillad kyckling eller fisk.
Frysta eller konserverade persikor håller längre utan att bryna. Färska persikor kan användas och bör ätas samma dag.
Att skala färska persikor:
1. Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Förbered en skål med isvatten.
2. Skär ett litet “X” i botten av varje persika och lägg i det kokande vattnet i 30 sekunder.
3. Överför till isvattnet för att svalna i 1 minut. Skalet ska lätt skala av persikorna.
Kalorier: 63 | Kolhydrater: 11g | Protein: 1g | Fett: 2g | Mättat fett: 0,3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 159mg | Kalium: 193mg | Fiber: 2g | Socker: 8g | Vitamin A: 1281IU | C-vitamin: 48mg | Kalcium: 10mg | Järn: 0,5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



