Hemgjorda Pecan Sandies är lika lätta som de är läckra!

Översållad med knapriga pekannötter är denna lätta och smöriga mördegskaka den perfekta efterrätten att göra!

Pecan Sandies har en fin, smulig konsistens som gör dem till en läcker godbit som smälter i munnen när som helst.

En bunt pekannötter med bett på en träskiva

Vad är Pecan Sandies?

“Sandies” är en kaka gjord med basingredienser, liknande en sockerkaka eller mördegskaka.

  • Älskar pekannötter? Pecan Sandies är ett recept på mördegskakor som är laddade med krossade pekannötter för en nötig crunch.
  • En matberedare blandar snabbt och hackar alla ingredienser.
  • Om du älskar snöbollskakor, kommer du att älska konsistensen på dessa pekannötter. Och du kan forma dem som snöbollar också!
  • Gör degen i förväg, förvara den i kylen eller frysen och grädda när du är redo.
  • Servera vanligt eller pudra med strösocker och servera som en läcker tekalasdessert.
ingredienser för att göra Pecan Sandies på en bakplåt

Ingredienser i Pecan Sandies

Pecan Sandies är gjorda av en enkel smörbaserad deg ungefär som mördegskaka.

  • Pekannötter – För att lägga till ett extra lager av smak, se till att använda hela pekannötter som kan rostas innan du använder dem i receptet.
  • Mjöl – Det här kakreceptet kräver mjöl för alla ändamål.
  • Smör – För att säkerställa konsekventa resultat rekommenderar jag att du använder osaltat smör och tillsätter ditt eget salt. Olika märken innehåller olika mängder salt.
  • Florsocker – För en smulig konsistens, använd strösocker som är finare än strösocker och blandar lätt.
  • Vanilj extrahera – Lite vaniljextrakt ger mycket smak åt dessa kakor.

Hur man gör Pecan Sandies

Hemgjorda Pecan Sandies är så lätta att göra!

  1. Rosta pekannötter, svalna och mixa i en matberedare enligt receptet nedan.
  2. Grädde smör och socker tills det är slätt; tillsätt pekannötterna och mjölet.
  3. Kyl i ett par timmar (eller dagar!).
  4. Forma till cookies

Proffstips för Pecan Sandies

  • För bästa smak, använd osaltat smör och tillsätt ditt eget salt.
  • För att spara tid på att mala pekannötterna (eller om du inte har en matberedare), börja med hackade istället för hela pekannötter. De kan fortfarande rostas i en liten non-stick stekpanna på medelvärme tills de doftar.

För att göra dessa läckra Pecan Sandies utan matberedare, börja med att hacka pekannötterna mycket fint innan du lägger dem i degen.

Du kan hacka dem för hand, eller så kan du lägga till några pekannötter i en mixer eller matberedare och mixa dem tills de är finhackade. Använd sedan en bakverksfräs eller gaffel för att skära i smöret och blanda degen. Kom ihåg att degen blir smulig men ska gå ihop när du rullar den till bollar.

Hur man förvarar Sandies

Förvara Pecan Sandies i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 7 dagar. Degen kan frysas i en påse med dragkedja i upp till 3 månader. För att baka några kakor åt gången, frys helt enkelt in obräddade skivor och lägg dem sedan i en påse med dragkedja, baka sedan bara det du behöver.

Fler kakfavoriter

Älskade din familj dessa Pecan Sandies? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

En bunt pekannötter med bett på en träskiva

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Pecan Sandies

Tillverkade med enkla ingredienser, dessa smöriga mördegskakor är packade med rostad pekannötssmak!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 12 minuter

Total tid 2 timmar 27 minuter

  • Värm ugnen till 350°F.

  • Lägg pekannötter på en panna och koka i 7-8 minuter eller tills de är lätt rostade och doftar. Kyl helt.

  • Lägg de avsvalnade pekannötterna i en matberedare och bearbeta tills de är finhackade. Ta bort 3 matskedar av pekannötterna och ställ åt sidan.

  • Tillsätt mjöl och salt i matberedaren och mixa några gånger för att blanda.

  • I en separat skål, grädde smör och socker med en mixer tills det är fluffigt. Blanda i vatten och vanilj.

  • Tillsätt mjöl och pekannötter lite i taget tills det är blandat.

  • Skopa degen till 1″ bollar och platta lätt. Rulla kanterna i de reserverade pekannötterna.

  • Lägg på en otsmord plåt och grädda i 10 minuter.

  • Kyl kakorna helt och pudra med strösocker om så önskas.

Att rosta pekannötter är valfritt, men det ger massor av smak till dessa kakor.
Konsistensen på dessa kakor är smulig, ungefär som en mördegskaka.
Degen kan kylas och bakas från kyld, du måste lägga till ca 2 minuter baktid.
Istället för att forma individuella kakor, kan degen rullas till en 2-tums tjock stock, kylas i 4 timmar och skivas innan bakning.
Ingen matberedare? Börja med hackade istället för hela pekannötter, och vid behov hacka dem mer fint innan du använder dem. För att rosta hackade pekannötter, placera dem i en liten stekpanna på medelvärme och koka under omrörning tills de doftar.

Kalorier: 152 | Kolhydrater: 11g | Protein: 2g | Fett: 11g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 50mg | Kalium: 35mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 239IU | C-vitamin: 0,1mg | Kalcium: 8mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kakor, efterrätt
Kök amerikansk
hög med Pecan Sandies med en titel
plåtpanna med Pecan Sandies och en titel
närbild av Pecan Sandies med en tugga ur en och skrivande
kokta Pecan Sandies på en plåt och i en hög med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply