Pecannötter tar de bästa delarna av en pecannötpaj och gör dem precis i rätt storlek för handhållen mat. En fyllning av sött brunt socker och pekannöt, inuti en smörig, gräddostpajskal, de är perfekta för både pekannötspajälskare och minidessertälskare.

Anpassad från Belinda Smith-Sullivan | Southern Sugar | Gibbs Smith, 2021

Söderlänningar är särskilt stolta över sina desserter. Jag har haft möjlighet att resa genom alla sydstater, och jag är förvånad över de söta skatter som jag har upptäckt i de minsta hörnen av samhällen. Och det finns så många fler av dessa dolda nöjen runt om i söder som väntar på att bli upptäckta. Dessutom är dessa gemenskaper – med några av de vänligaste människorna du någonsin kommer att träffa – så öppna och villiga att dela med sig.– Belinda Sullivan-Smith

Vanliga frågor om recept

Varför fastnade mina pekannötter i pannan?

Om du har överfyllt bakverket, till och med lite, kommer det att bubbla upp i ugnen. När den sirapsliknande pekannötsfyllningen börjar stelna kommer den att fastna på sidorna av pannan som lim. Så ta det som en varning och fyll noga.

Hur får jag upp mina fastnade pekannötter ur pannan?

Om dina pekannötter bubblade över och har blivit för svåra att ta bort, sätt tillbaka dem i en varm ugn i en eller två minuter (lagom nog för att mjuka upp fyllningen), stick sedan försiktigt en skalkniv mellan sidan av muffinsformen och bakverk och hiss.

  • Värm ugnen till 350˚F (180˚C). Spraya en 24-tals mini-muffinsform med non-stick spray.
  • I en medelstor skål, använd en för att vispa ihop smör och färskost. Tillsätt mjölet och blanda tills det är väl blandat. Täck över och kyl i 30 minuter.

  • Dela degen i 24 jämna bitar (med hjälp av en skopa gör detta enklare) och använd en liten trätårta., tryck ut degen i bottnarna och sidorna av den förberedda muffinsformen. (Om du inte har en syrlig tamper kan du använda fingrarna för att trycka ner degen i kopparna.) Degen ska nå toppen av kopparna.
  • Dela 1/2 kopp av de hackade pekannötterna jämnt mellan muffinsformarna.

  • Vispa ihop det smälta smöret, ägget, vaniljen och saltet i en stor bunke. Tillsätt farinsocker och 1/4 kopp av de återstående pekannötterna och blanda tills det är blandat och slätt. Använd en liten skopa, fyll varje kopp jämnt till cirka 3/4 full och strö över kvarvarande 1/4 kopp hackade pekannötter jämnt mellan kopparna.

  • Grädda tills mitten nästan stelnat, cirka 20 minuter. Ta ut ur ugnen och svalna helt i pannan på galler.

Servering: 1 serveringKalorier: 130 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 1 gFett: 9 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 23 mgNatrium: 19 mgKalium: 43 mgFiber: 1 gSocker: 7 gVitamin A: 195 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 16 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Belinda Smith-Sullivan. Foto © 2021 Kate Blohm. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Ingenting säger att semestern är som pecannötstassies! Jag älskar förhållandet mellan bas och fyllning och föredrar det framför en fullblåst pekannötspaj (som jag tycker är outhärdligt söt).

Jag började med basen för det här receptet och använde en liten (något mer än en halv matsked) skopa för att portionera ut degbollarna – se och häpna, jag hade exakt 24! Det här var lovande! Fyllningen var en annan historia. Det blev alldeles för mycket och slutprodukten var för söt för min smak, så jag gjorde receptet igen med 2/3 kopp farinsocker. Dessa tassies var mycket mer tilltalande; perfekt söt med bara cirka 2 matskedar oanvänd fyllning.

Dessa pekannötter är läckra, alla älskade dem och bad om mer, som en munfull pekannötspaj. Pecannötstassarna var borta på mindre än en dag. De är lite mer jobb än andra kakor men är underbara för ett speciellt tillfälle.

Skorpan på tassie är väldigt god men om den blir varm blir den väldigt mjuk och inte lätt att forma. Behöver definitivt lite tålamod för att forma skorpan. Jag hade ingen syrlig tamper, jag försökte gjuta skorpan med en melonballer men det gick inte så bra. Jag använde mina fingrar för att forma skorpan. Och du måste vara noga med att forma skorpan jämnt på botten och sidorna av tårtan.

Fyllningen är utsökt och jag gillade att man lade till pekannötter i botten av tassieskorpan, lite till fyllningen och sedan toppas tassien med ett stänk av pekannötter.

Ursprungligen publicerad 24 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply