Pepparkakor är en typisk julgodis. Det här receptet kan göras i en version av melass eller honungsmelass, och gör också en fantastisk skorpa för festliga cheesecakes eller pajer. Vi tror fortfarande att det bästa sättet att njuta av dem är när de är klädda i glasyr!

Pepparkakor, både melass och honung, i en cirkel ovanpå en pepparkaka cheesecake, bredvid koppar latte och skedar.

Dessa pepparkakor ger dig (och dina barn) alternativet mellan en mörkare nyans och en uttalad melasssmak och en ljusare honungspepparkakor (se variationen i vanliga frågor) med ett blekt utseende och en sötare smak. Hur som helst, omrörningen och rullningen och skärningen är en fantastisk eftermiddagsdistraktion för dig och barnen.— Renee Schettler

Vanliga frågor om pepparkakor

Kan jag göra pepparkakor med mindre melass?

Det finns en variant för dig som kanske vill ha något med en mindre robust smak. Denna version innehåller en generös mängd honung i stället för en del av melass, vilket ger dem en blek gyllene färg och en milt söt smak. För att göra denna variant, ersätt en lika stor mängd strösocker med farinsocker och använd 1/2 kopp honung och 1/4 kopp melass i stället för 3/4 kopp melass.

Vad mer kan jag göra med den här degen?

Förutom att ha en befallande närvaro som julkakor, klär dessa gentlemanly små pepparkakor också upp alla möjliga desserter, inklusive cheesecake, pudding, mousse och mer. De fungerar till och med i stället för grahams kex i skorpan för vår pepparkaksostkaka.

Pepparkaksdeg kavlad ut på med tre pepparkaksgubbar kakformar ovanpå.
Pepparkaksdeg med utskärningar av pepparkaksgubbar.
  • I en stor skålvispa ihop mjöl, bakpulver, salt, ingefära, kanel, kryddnejlika och muskotnöt.
  • I en eller en skål med en elektrisk mixer på medelhög hastighet, vispa smör och farinsocker tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, vispa väl. Slå i melasset.

  • Sänk hastigheten till låg. Tillsätt gradvis mjölblandningen och vispa bara tills det blandas. Dela degen i 2 delar och slå in var och en i plastfolie eller stoppa in i en återförslutbar plastpåse. Kyl i minst 1 timme. (Du kan istället frysa degen i upp till 1 månad och låta den tina i kylen över natten.)

  • Värm ugnen till 350°F. Klä ett par bakplåtar med bakplåtspapper eller Silpat.

  • På en generöst mjölad bit bakplåtspapper, rulla varje del av degen till en knapp 1/4 tum tjock eller till och med tunnare eftersom kakorna kommer att svälla under gräddningen. Frys i 15 minuter.
  • Skär ut pepparkaksgubbarna (eller andra former) med en 2-tums kakskärare.
  • Använd en spatelflytta försiktigt kakorna till de bakplåtspappersklädda plåtarna och frys i 15 minuter.
  • Grädda kakorna i 6 minuter. Ta ut plåtarna ur ugnen och knacka ordentligt med bakplåtens botten mot bänken. Vrid plåtarna 180 grader och sätt tillbaka dem i ugnen tills pepparkakorna är knapriga i kanterna, 6 till 8 minuter. Överför bakplåtarna till galler för att svalna helt.

  • Om så önskas, pipera ett ansikte och knappar och vad du än väljer på pepparkakorna med royal icing.

Servering: 1 kakaKalorier: 111 kcalKolhydrater: 19 gProtein: 1 gFett: 3 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 14 mgNatrium: 84 mgKalium: 147 mgFiber: 1 gSocker: 10 gVitamin A: 104 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 26 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Martha Stewart Living. Foton © 2018 Ilda Costa-Sarnicki. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gjorde honungsversionen av dessa pepparkakor. De var vackert ljusa. Jag använde halva degen för att göra receptet för pepparkaksostkaka på sajten, vilket kräver att degen kavlas ganska tunt. Degen svällde faktiskt och expanderade ganska mycket, så när jag använde resten av degen för att göra enskilda kakor rullade jag den lite tunnare.

Kakdegen var väldigt fuktig, nästan för fuktig – den var så klibbig att det var svårt att skära mer än 2 kakor utan att lägga tillbaka degen i frysen för att stelna igen. Jag använde en liten 2-tums kakform men kakorna bakade upp större. Jag hade också tillräckligt med deg för att göra små hjärtan och de använde jag på cheesecaken. Kakorna var ganska läckra på egen hand och var också bra i skorpan.

Ursprungligen publicerad 14 november 2014Source link

Rate this post

Leave a Reply