Värm upp vintern till den kryddiga doften av hemgjorda pepparkaksvåfflor!

Med krispiga kanter, ett mjukt centrum och smaksatt med melass, kanel, ingefära och kryddnejlika är detta ett våffelrecept som är värt att stå upp för!

Toppa dem med sirap, vispad grädde och strösocker för en utsökt frukost.

Pepparkakor Våfflor med strösocker

En varm mysig twist på våfflor!

Byt ut ditt vanliga våffelrecept mot dessa kryddade pepparkaksvåfflor.

  • Hösten är tiden för salta smaker som pumpapaj och pepparkakskrydda. Detta lätt recept får varmt och gott våfflor på bordet på mindre än 10 minuter! Blanda helt enkelt de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och koka bort!
  • Vilken våffelstorlek som helst duger! Belgiska våfflor, standardvåfflor eller till och med små våfflor i ministorlek med en Dash-chaffle gör pepparkaksvåfflor som kan vara redo till frukost eller dessert!
  • Gör framåt och frys in mellan ark med bakplåtspapper. Lägg dem helt enkelt i en brödrost från frysta och de är goda som nya!
mjöl , mjölk , olja , bakpulver , melass , salt , bakpulver , ägg , farinsocker och kryddor med etiketter för att göra pepparkaksvåfflor

Ingredienser till pepparkaksvåfflor

Torra ingredienser – De torra ingredienserna inkluderar allsidigt mjöl, bakpulver och kryddor. De är alla ingredienser du förmodligen har till hands

Våta ingredienser – Ägg, melass, olja och mjölk med lite farinsocker.

Använd kärnmjölk i stället för mjölk, och för en mejerifri våffla ger mandel-, havre- eller kokosmjölk samma fluffiga och läckra resultat.

Hur man gör pepparkaksvåfflor

  1. Förvärm våffelmaskinen.
  2. Blanda torra ingredienser i en medelstor skål och vispa våta ingredienser i en annan skål.
  3. Häll de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om tills det precis blandas.
  4. Häll i ett förvärmt, smord våffeljärn och koka tills det är knaprigt (enligt receptet nedan).
Pepparkakor Våfflor i våffelmaskinen innan tillagning

Pepparkaksvåffelpålägg

Frukt – Skivade äpplen, päron, jordgubbar, färska blåbär och alla typer av konserverad pajfyllning kommer att få pepparkaksvåfflor att smaka fantastiskt!

Pålägg – Bortsett från lönnsirap (uppvärmd, tack!), gör hemlagad kolasås, jordgubbssås, varm fudgesås och hemgjord vispgrädde pepparkaksvåfflor till en verkligt dekadent frukost- eller brunchrätt! Vi gillar även hemgjord vaniljglass, över en varm och krispig pepparkaksvåffla till efterrätt!

hälla sirap på pepparkaksvåfflor

Fler frukostrecept

Tyckte du om dessa pepparkaksvåfflor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Pepparkakor Våfflor med strösocker

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Pepparkaksvåfflor

Pepparkaksvåfflor är en smakrik twist på ett traditionellt recept.

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 4 minuter

Total tid 9 minuter

  • Förvärm våffeljärn.

  • Blanda alla torra ingredienser i en medelstor skål och ställ åt sidan. Vispa de torra ingredienserna i en separat skål tills de är helt införlivade.

  • Häll långsamt den våta blandningen i den torra blandningen, rör om tills den precis blandas.

  • Häll smeten på det smorda våffeljärnet, stäng locket och koka i 3-4 minuter.

Överblivna våfflor håller sig i en lufttät behållare i frysen i upp till 3 månader.

Kalorier: 505 | Kolhydrater: 65g | Protein: 13g | Fett: 22g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 87mg | Natrium: 223mg | Kalium: 676mg | Fiber: 2g | Socker: 15g | Vitamin A: 313IU | C-vitamin: 0,03mg | Kalcium: 300mg | Järn: 4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Frukost
Kök amerikansk
hälla sirap på pläterade Pepparkakor Våfflor och tranbär med en titel
Pepparkakor Våfflor med sirap med skrift
hälla sirap över Gingerbread Waffles med en titel
Pepparkakor Våfflor med strösocker och foto hälla sirap över pannkakor med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply