Hur man gör ugnsbakad sötpotatispommes som är karamelliserade på utsidan och möra på insidan. Här behövs ingen fritös. Överväg att göra en dubbel sats. Dessa krispiga sötpotatisfrites är beroendeframkallande. Hoppa till receptet på bakade sötpotatisfrites

Hemlagad bakad sötpotatisfrites

Hur man gör de bästa sötpotatisfrites

Sötpotatisfrites kan göras på två sätt: du kan steka dem, eller så kan du baka dem. Vi föredrar att göra nyttigare bakade sötpotatisfrites. Gör det här ugnsbakade sötpotatisfritesreceptet och belönas med krispiga, karamelliserade pommes frites med mör i mitten.

Du kan också njuta av dessa recept: Prova våra hemgjorda tatertots som är bakade, inte friterade. Eller, gör Joannes favorit krispiga rostade potatis.

Krispiga bakade sötpotatisfrites

Det fullständiga receptet finns nedan, men här är en kort översikt över hur man gör sötpotatisfrites:

Steg ett, Skrubba sötpotatis ren och skär i pommes frites. Det är upp till dig hur tjocka du vill att pommes fritesen ska vara. Jag gillar att sötpotatisfrites är tunna och krispiga, så som du kan se på våra bilder skär vi dem ganska tunt. I vår receptvideo som delas nedan kan du också se mig skära sötpotatis till pommes frites.

Tunt skuren sötpotatisfrites

Steg två, Krydda pommes fritesen och blanda med olja. Krydda dem med en rejäl mängd salt och peppar för de godaste sötpotatisfritesen. Så att de får färg och blir knapriga i ugnen, släng dem med lite olja. Jag gillar att använda olivolja, men du kan använda det du har till hands. Kokosolja ger en fin smak. Vi använder faktiskt kokosolja i det här receptet för rostad sötpotatis.

Du kan hålla kryddningen enkel eller lägga till ännu mer smak med kryddor. Till exempel skulle en nypa cayenne, spiskummin, koriander, chilipulver eller din favoritblandning av salta kryddor vara en fin touch. Du kan till och med använda kanelsocker.

Krydda sötpotatisfrites

Steg tre, lägg pommes fritesen på bakplåtar. Vi sprider pommes fritesen över två varma bakplåtar — vi använder två, så att pommes fritesen inte är för nära varandra. Om de var det skulle de ånga istället för att baka och frasar. Jag gillar att förvärma mitt bakplåt också. På så sätt börjar de laga mat när pommes fritesen träffar plåten.

Baka sötpotatisfrites

Steg fyra, Grädda sötpotatisfritesen tills de är bruna och knapriga. Pommes fritesen tar mellan 15 och 25 minuter att grädda, beroende på hur stora du skär dem. Håll ett öga på dem medan de gräddas så att de inte blir överbruna.

Den bästa temperaturen för att baka sötpotatisfrites

Jag gillar att använda en varm ugn när jag bakar pommes. Jag går för 450° Fahrenheit. Om dina pommes frites brynar för snabbt, sänk temperaturen till 425 ° Fahrenheit och lägg till ytterligare några minuters gräddningstid.

Äter du sötpotatisskal?

Jag lämnar skalet på sötpotatisen. Jag älskar den extra texturen (och näringen) den ger. Att lämna sötpotatisskalet på gör också att förberedelsetiden går snabbare.

Fler sötpotatisrecept

Receptet uppdaterat, ursprungligen publicerat i januari 2014. Sedan vi publicerade detta 2014 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. – Adam och Joanne

Perfekt bakad sötpotatisfrites

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Dessa sötpotatisfrites har karamelliserade kanter och mjuka mittdelar. Se vår receptvideo för att se hur vi skär sötpotatis till pommes frites.

Kom ihåg att gräddningstiden kan variera beroende på hur stor du skär din sötpotatis och hur noggrann din ugn är. (Ugnarna är ofta lite kalla eller varma, så vi håller en ugnstermometer inuti för att hålla den i schack). Om du upptäcker att pommes fritesen brynar för snabbt, sänk ugnstemperaturen med 25 grader.

Vi behåller skalen för sötpotatisfrites, men om du föredrar dem utan, fortsätt och skala dem.

Ger 4 portioner

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

4 medelstora sötpotatisar

3 matskedar olivolja

1/2 tsk fint havssalt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

Hemlagad ketchup, valfritt

Vägbeskrivning

  Värm ugnen till 450 grader Fahrenheit. Förbered två bakplåtar. Pommes fritesen bakar bättre när de läggs direkt på plåten. (Valfritt: Klä bakplåtarna med aluminiumfolie eller en bakmatta av silikon för enklare rengöring.)

  Sätt in plåtar i ugnen så att de blir förvärmda.

  Skrubba och skiva sedan sötpotatisen i 1/2-tums stavar. Lägg i en stor skål och blanda med olivolja, salt och peppar.

  Ta bort de förvärmda bakplåtarna från ugnen och dök sedan sötpotatisen mellan dem. Bred ut pommes fritesen. Försök att inte tränga ihop dem, annars blir de inte bruna.

  Baka pommes fritesen, vänd en gång och rotera pannorna en gång, tills kanterna är lätt brynta och mitten är mjuka; 15 till 25 minuter. Sötpotatisfrites är färdiga när ytan ser torr och puffad ut lite. Oroa dig inte om kanterna blir bruna. De kommer att smaka mer karamelliserade än brända.

  Servera pommes frites med din favoritdippsås och ett extra strö salt.

Adam och Joannes tips

 • Majsstärkelse — Vissa svär genom att lägga till en generös nypa majsstärkelse till pommes fritesen innan de kastas och gräddas för att göra pommes fritesen extra krispiga. Detta fungerar så prova det om du känner för det. Vi brukar skippa det, men det är bara för att vi är väldigt nöjda med pommes fritesen som de är.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Kalorier 201 / Protein 2 g / Kolhydrat 26 g / Kostfiber 4 g / Totalt socker 5 g / Totalt fett 10 g / Mättat fett 1 g / Kolesterol 0 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply