Letar du efter ett enkelt och gott mellanmål? Se inte längre än hårdkokta ägg!
Den här felsäkra metoden för hårdkokta ägg innebär att du får perfekta ägg varje gång utan några gissningar.
Lägg till dem i sallader eller förvandla dem till deviled ägg för en välsmakande behandling.

Det perfekta mellanmålet, salladen eller sidan!
Att koka ägg är egentligen ingen vetenskap, men ibland kan det kännas som det är det! Nedan är mina favorittips för perfekta hårdkokta ägg, och tar bort alla gissningar ur ekvationen!
- Kokta ägg är inte bara bra för påskägg; vi snackar på dem hela året!
- Lågkolhydrat och lågkalori, hårdkokta ägg är ett billigt och hälsosamt mellanmål!
- Denna tillagningsmetod innebär att inga fler överkokta ägg (och ingen grå ring runt äggulorna) för perfekta deviled ägg eller äggsalladsmackor!
Hur man gör hårdkokta ägg
- Lägg ägg i en kastrull och täck med kallt vatten minst ½ tum ovanför äggen.
- Koka upp vattnet, täck över och ta bort från värmen.
- Vila täckt (av värmen) enligt receptet nedan.
- Lägg i en stor skål med isvatten i 5 minuter innan du skalar.
Hur länge ska man hårdkoka ägg
Det här kokta äggreceptet använder stora ägg från kylen, om du använder medelstora ägg eller extra stora ägg kan tillagningstiden behöva justeras. Rumstempererade ägg kan behöva kortare tid.
I den här metoden, snarare än hårdkokning genom att sjuda, kokar vi vattnet och tar sedan bort det från värmen. Täck med lock och starta sedan en timer och för hårdkokta ägg, låt det sitta övertäckt i 15-17 minuter. Detta gör ljusgula äggulor, mjuka vita och hjälper till att undvika sprickor.

Hur man skalar hårdkokta ägg
För att skala hårdkokta ägg, lägg de kokta äggen i ett isbad i minst 5 minuter. Knacka försiktigt på ägget för att knäcka skalet runt om och skala ägget under rinnande kallt vatten, låt vattnet glida mellan äggvitan och skalets hinna.
Om dina ägg är färska, prova att göra dem i en snabbkokare (tryckkokare) eller en Air Fryer. Jag tycker att färska ägg skalar lättare med dessa metoder.
Hollys tips för perfekta hårdkokta ägg
Här är mina favorittips för att göra perfekta hårdkokta ägg, som tar bort alla gissningar och kökshack ur ekvationen.
- Använda sig av stora ägg för detta recept; tillagningstiden varierar för medelstora eller extra stora ägg.
- För bästa resultat, använd äldre ägg eftersom de kommer att skala lättare än färska.
- Du behöver inte lägga till något i ditt kokande vatten, till exempel vinäger eller bakpulver.
- Förbered ett isbad genom att fylla en stor skål med isvatten. Detta kommer att hjälpa till att stoppa äggen från att koka och göra dem lättare att skala.
- Lägg ett enda lager ägg i kastrullen och fyll med vatten en halv tum över äggen för jämn tillagning.
- När vattnet kokar snabbt, ta bort kastrullen från värmen och låt den vila under lock. Den resterande värmen från vattnet kommer försiktigt att koka äggen.

Lagring
Hårdkokta ägg kommer att hålla i kylen i en förseglad behållare i ungefär en vecka. Du kan förvara dem antingen före eller efter peeling.
Lägg ägg i en kastrull och täck med vatten minst ½ tum ovanför äggen. Koka upp vattnet på hög värme. Täck och ta bort från värmen. Låt äggen sitta i 15-17 minuter (för stora ägg) för hårdkokta ägg.
Antingen i skalet eller skalade, använd hårdkokta ägg inom 1 vecka.
Nej, de fryser inte bra. Vitan blir sega och gummiaktiga.
Recept med hårdkokta ägg
Letar du efter några läckra sätt att använda de hårdkokta äggen du just har gjort? Prova att lägga till dem i en klassisk cobbsallad eller gör några deviled ägg för en välsmakande aptitretare. Hårdkokta ägg är mångsidiga, hälsosamma och ger en proteinfylld boost till alla rätter!rnrnrn
Har du testat att göra dessa hårdkokta ägg? Var noga med att lämna ett betyg och kommentera nedan!
Äggälskare gläds:



