Hur man gör perfekta jordgubbsmuffins med en lätt kryddad smet och massor av färska jordgubbar. Hoppa till receptet på jordgubbsmuffins

Perfekta jordgubbsmuffins

Du kanske har märkt att vi älskar muffins om du har följt oss ett tag. När jag är sugen på att baka men inte diska, är muffins min favorit (se våra populära blåbärsmuffins).

Dessa jordgubbsmuffins är perfekta – de är så snabba och enkla att du kan göra dem på morgonen till frukost.

Fler muffins: Du behöver bara en skål för att göra dessa persikomuffins med lätt kryddad vaniljsmet och mogna, saftiga persikor.

Hur man gör muffins sprängfyllda med färska jordgubbar

Vi gör en version av dessa muffins hela tiden – ibland byter vi jordgubbar mot andra frukter som blåbär. Smeten är enkel – mjöl, bakpulver, lite olja, ägg, mjölk och vaniljextrakt.

Perfekta jordgubbsmuffins

I receptet för jordgubbsmuffins nedan kommer du att märka att vi lagt till några extra kryddor till smeten – kanel och finmalen svartpeppar. Det är inte ofta man ser svartpeppar i sött bakverk, men lita på oss, det är så gott.

Man smakar inte specifikt på pepparn, men den lyfter smaken på allt i muffinsen. Försök. Vi älskar det.

Tillsätt jordgubbarna i muffinssmeten

Försök att använda jordgubbar som är söta och smakrika till dessa muffins. Om du inte kan hitta dem, prova andra bär – blåbär, björnbär, hallon eller körsbär skulle vara fantastiskt.

Strax innan bakning lägger vi till en sockersöt topp till muffinsen. Det är helt valfritt, men vi älskar den lilla biten av krispiga det lägger till när de har gräddats.

Fler recept med färska jordgubbar: Vi älskar denna Fresh Strawberry Pie såväl som denna enkla Strawberry Cake.

Bakade jordgubbsmuffins

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat april 2014 i samarbete med Gold Medal Flour. Sedan vi publicerade detta 2014 har vi justerat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Perfekta jordgubbsmuffins

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Dessa lätta och luftiga jordgubbsmuffins är lätta att göra. Vi älskar att tillsätta en lätt krydda i smeten med kanel och finmalen svartpeppar. Svartpeppar är lite ovanligt, men att bara lägga till en liten mängd lyfter alla smaker i muffinsen. Lämna det gärna, men vi rekommenderar det starkt.

Gör 12 muffins

Du kommer behöva

Muffins

1 1/2 koppar (195 gram) universalmjöl

3/4 kopp (150 gram) strösocker

2 tsk bakpulver

1/4 tsk fint havssalt

1/2 tsk mald kanel

1/4 tsk finmalen svartpeppar

1/3 kopp (80 ml) vegetabilisk olja

1 stort ägg

1/3 till 1/2 kopp (80 ml – 120 ml) mjölk, reducerat fett eller helmjölk är bäst

1 1/2 tsk vaniljextrakt

6 uns jordgubbar, skalade och tärnade, ca 1 kopp tärnade

Garnering

1 matsked strösocker

1/4 tsk vaniljextrakt

Vägbeskrivning

  Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit. Klä 12 muffinskoppar i standardstorlek med pappersfoder.

  Vispa mjöl, socker, bakpulver, salt, kanel och svartpeppar i en stor skål tills det är väl blandat.

  Använd en måttkanna som rymmer minst 1 kopp och mät upp den vegetabiliska oljan. Tillsätt ägget och fyll sedan mätkannan till 1-koppslinjen med mjölk (detta ska vara 1/3 till 1/2 kopp mjölk).

  Tillsätt 1 1/2 tsk vaniljextrakt och vispa tills det blandas. Häll i skålen med mjöl och rör om med en gaffel tills det precis blandas. Blanda inte för mycket. Muffinssmeten blir ganska tjock — se notering nedan). Rör ner jordgubbarna.

Adam och Joannes tips

 • Frysta jordgubbar: Tina frysta jordgubbar och tärna sedan.
 • Förvaring: Dessa är bäst på bakdagen. För att hålla dem längre, lägg dem i en plastpåse, i kylen i 2 till 3 dagar, värm sedan upp precis innan du äter. För att frysa muffins, slå in dem tätt i aluminiumfolie eller lägg dem i fryspåsar och frys i upp till 3 månader.
 • Smettjocklek: Smeten ska vara tjock och hällbar – inte rinnig och inte torr eller extra tjock som bröddeg. Om smeten är för rinnig, tillsätt mjöl, en matsked i taget, till rätt konsistens. Om smeten är torr eller för tjock, tillsätt mjölk en matsked i taget tills den får rätt konsistens.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. Vi antog mjölk med låg fetthalt.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 muffins / Kalorier 180 / Protein 3 g / Kolhydrat 27 g / Kostfiber 1 g / Totalt socker 15 g / Totalt fett 7 g / Mättat fett 1 g / Kolesterol 16 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply