Möra ribeye-biffar tillagade till saftig perfektion är det bästa sättet att njuta av biffar hemma (och det är inte svårt att göra)!
Denna fantastiska köttbit är definitivt en favorit och enligt min mening en av de mest smakrika som finns. Det finns inget behov av speciella eller snygga ingredienser, bara biffar, kryddor, en pensel olja och en klick smör för perfektion.

En perfekt biff varje gång!
- Det här receptet garanterar en perfekt saftig ribeye-biff varje gång!
- Biffar kan tillagas i ugnen eller på grillen.
- En enkel nötkött är fylld med smak utan en massa snygga ingredienser, såser eller marinader.
- Detta är ett “grund”-recept och verkligen, vem som helst kan göra fantastiska biffar.
- Jag har inkluderat mina favorittips nedan för att göra en restaurangvärd biff (och det kostar mycket mindre hemma också)!

Ingredienser
Ribeye biffar – Detta ribeye-biffrecept använder biffar utan ben. Välj ribeye-biffar som har fin jämn marmorering genomgående för bästa resultat. Tjockare 1″ biffar är lättare att tillaga än tunnare biffar. Man kan få en fin röding på utsidan utan att överkoka (jag föredrar att tillaga till medium-rare).
Ribeyes har ett fettlock längs utsidan och kommer oftast att ha en större bit fett i mitten. Allt detta kommer att smälta in i biffen och göra den extremt saftig!
Smaksättning – Använd din favoritbiffkrydda för detta recept (vi älskar Montreal kryddor eller Hej Grill Hej nötköttskrydda). Rib eye steaks har så mycket smak att de verkligen inte behöver många snygga ingredienser eller en marinad.
Min pappa använder alltid en enkel kombination av osaltat smör, svartpeppar och kryddat salt och hans biffar är ALLTID fantastiska.

Hur man grillar Ribeye-biffar
- Ta biffarna till rumstemperatur och krydda enligt receptet nedan.
- Värm grillen till medelvärme. Krydda biffarna och grilla dem mellan 5 till 7 minuter på varje sida, beroende på önskad färdighet.
- Ta bort biffar, prick dem med smör och låt dem vila cirka 5 till 10 minuter innan servering.
Ugnsmetod
- Värm ugnen och gjutjärnspanna eller ugnssäker form enligt receptet nedan.
- Bryn de kryddade ribeye-biffarna i två minuter per sida. När biffarna är brynade på båda sidor, sätt in formen i ugnen och stek enligt receptanvisningarna nedan tills du når önskad form. Överkok inte.
- Ta bort pannan och lägg kokta biffar på en tallrik och lägg smörklappar på varje bit. Gör ett folietält och låt biffarna “vila” ca 5 till 10 minuter. Vila är viktigt för att hålla dem saftiga!

Tips för perfektion
Att göra en fantastisk biff är inte svårt men här är några saker för att säkerställa att den är perfekt varje gång!
Prep
- Om du använder fryst biff, se till att låta den tina helt.
- Ta biffarna till rumstemperatur innan tillagning.
- Lite vegetabilisk eller rapsolja före kryddning hjälper kryddorna att fastna.
- Krydda biffarna precis innan tillagning.
- Förvärm gjutjärnspanna, ugnen och/eller grillen.
Matlagning
- Att steka utsidan av köttet hjälper till att se till att juicen är förseglad inuti.
- Tryck inte på steken när den tillagas på grillen.
- Använd en kötttermometer och se till att inte överkoka.
- Ta bort biffarna några grader innan de når önskad temperatur då de kommer att fortsätta jäsa några grader allt eftersom de vilar.
- Vila alltid biffarna 5-10 minuter innan servering för bästa resultat.

Steakhouse sidor
Här är några av våra favoriträtter hos steak house!! Om du lagar mat i en gjutjärnspanna, tillsätt lite smör, ett par vitlöksklyftor och några färska örter (som rosmarin eller timjan) till pannan tillsammans med lite tung grädde för att göra en fantastisk pannsås.
Gjorde du dessa Ribeye-biffar? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Perfekta Ribeye biffar
Ribeye biffar är möra, saftiga och perfekt kryddade med detta enkla recept.
-
Ta ut biffarna ur kylen minst 45 minuter före tillagning.
-
Strax före tillagning, gnugga biffar med olivolja och krydda generöst efter smak.
Grill
-
Värm grillen till medelvärme (cirka 375°F).
-
Förbered biffar enligt ovan och grilla 5-6 minuter per sida för medium-rare eller 6-7 minuter per sida för medium.
-
Ta bort från grillen och toppa med en klick smör, tälta löst med folie. Vila biffarna 5-10 minuter innan servering.
Ugn
-
Värm ugnen till 400°F.
-
Värm en stor gjutjärnspanna på spisen på medelhög värme.
-
Lägg till biffar och stek 2 minuter per sida för att få färg. Sätt in formen i ugnen och rosta 11-14 minuter eller tills ribeyes når önskad temperatur.
-
Ta genast ut biffarna från pannan och lägg på en tallrik för att vila. Toppa biffarna med en klick smör, tälta löst med folie.
-
Vila biffarna 5-10 minuter innan servering.
Tillagningstider/temperaturer
Angivna tillagningstider är ungefärliga för en 1-tums biff och kommer att variera beroende på bifftjocklek och temperatur.
Ta biffarna från värmen ca 5°F innan den når önskad temperatur eftersom temperaturen kommer att fortsätta att stiga. FDA rekommenderar en lägsta temperatur på 145°F med 3 minuters vila.
Sällsynt: 125°F
Medium-Sällsynt: 135°F
Medium: 145°F
Medium brunn: 155°F
Brunn: 160°F
Kalorier: 694 | Kolhydrater: 1g | Protein: 46g | Fett: 57g | Mättat fett: 23g | Kolesterol: 168mg | Natrium: 218mg | Kalium: 606mg | Socker: 1g | Vitamin A: 384IU | Kalcium: 16mg | Järn: 4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



