Persika, burrata och basilikasallad är ett av de receptfria recepten som är ett riff på Capresesallad. Lägg upp några sipprande bitar av burrataost på en tallrik, toppa med persikobitar och släng i lite basilika.

Den här persika-, burrata- och basilikasalladen är en skänk från sommaren när det antingen är för varmt eller om du är för lat för att göra mycket mer till kvällsmat än att bara skiva. Det söta, det krämiga och det salta kolliderar i en av sommarens vackraste och mest lyckliga olyckor.–David Leite

Vanliga frågor om Peach Burrata-sallad

Vad är burrataost?

Burrata är en mjuk, mild italiensk ost gjord på komjölk, som liknar mozzarella, men har ett krämigt centrum.

Vad ska jag servera till denna sallad?

Denna sallad är en härlig förrätt, tillbehör eller lätt lunch och allt du behöver är en limpa knaprig bröd för att sopa upp persikojuice och bitar av krämig ost.

Vad kan jag ersätta burrata?

Om du aldrig har upplevt den otroliga osten som är burrata, vill vi uppmana dig att hitta en så snabbt som möjligt. Vi har, vid mer än ett tillfälle, hört hur doften släpps när vi skär i en runda burrata som “änglarnas andetag”. Vi lurar dig inte. Det är så bra.

Det är i princip mozzarella som har uppgraderats på allvar, det är allt. Så en färsk (eller ung) mozzarella kommer att fungera, liksom bocconcini. Du kommer inte att få den krämiga interiören som gör burrata så tilltalande men du får ändå den krämiga och mjölkiga exteriören.

  • Halvera persikorna och ta bort gropen. Skär persikan i lagom stora bitar eller skivor.

  • Lägg persikorna i en skål, ringla över oljan och smaka av med havssalt och nyknäckt svartpeppar. Rör ner basilikan.

  • Använd fingrarna för att försiktigt dra eller reta burratan i stora bitar och arrangera dem på tallrikar eller ett fat. Toppa med persikoblandningen. Låt stå i 10 minuter innan servering.

Servering: 1 delKalorier: 305 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 11 gFett: 28 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 10 gKolesterol: 40 mgNatrium: 1 mgKalium: 193 mgFiber: 2 gSocker: 8 gVitamin A: 799 IUC-vitamin: 7 mgKalcium: 309 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2018 Susie Theodorou. Foto © 2018 John Kernick. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna persika-, burrata- och basilikasallad är perfekt på en tallrik. Jag ska erkänna att jag är bekant med kombinationen persika-burrata-basilika och redan visste att jag älskade den. Spelväxlaren här låter det sitta i 10 minuter. Det är magiskt vad som händer under den tiden och tar det från att vara bra till fantastiskt!

Antalet portioner beror på om det är till lunch, där det kanske bara är 2 portioner, eller om det är en aptitretare, där det kan vara upp till 4.

Den här persika-, burrata- och basilikasalladen är SÅ BRA. Det här är klassiska sommarsmaker – jag skulle kunna äta den här persika- och basilikasalladen varje dag när det är varmt!

Lek med proportionerna – mer persika eller mer burrata, mer basilika eller mer peppar – och hitta det som fungerar bäst för dig. Detta var gott för 2 personer.

Denna persika-, burrata- och basilikasallad är ett bra alternativ till den klassiska tomat- och mozzarellasommarsalladen. Slutresultatet är bara så bra som kvaliteten på din burrata och mognaden på dina persikor, så få det bästa du kan hitta!

Smakerna av persika, olivoljan, burrata och basilika smälter riktigt bra i detta recept.

Persikor på den mjukare sidan än vad jag hade tillgängligt skulle vara optimalt eftersom du skulle få persikojuicen blandad i burratan och olivoljan också. Men även med lite fastare persikor njöt vi verkligen av detta som tillbehör till en middag med fläskkotletter.

Jag ville få i mig varenda droppe av den extra olivoljan eftersom burratan sipprade in i den fint och var typ oemotståndlig. Ett gott knaprigt bröd skulle göra susen bra.

Fantastisk! Den här persikaversionen av Capresesallad är så god. Se till att du har det bästa av varje ingrediens som krävs eftersom det finns så få ingredienser att var och en verkligen måste glänsa.

Vilken bra twist på den vanliga Caprese-salladen. Söt, saftig persika byter ut tomaten och färsk mozzarella uppgraderas till krämig, smaklös burrata. Riv över så mycket basilika som du kan hitta och använd en hård hand på salt, peppar och god olja.

Om din persika, som jag, var på den undermogna sidan, kan en klick syra hjälpa (jag använde en tesked balsamico). Jag kan inte vänta med att göra detta igen när persikorna är perfekta!

Ursprungligen publicerad 21 september 2018

Source link

Rate this post

Leave a Reply