Detta uppfriskande persika iste med mynta är gjord av färska persikor och är sötad med enkel sirap. Perfekt för att njuta av årets varmaste dagar.

Två glas persika iste med myntablad och persikoskivor till garnering.

Anpassad från Belinda Smith-Sullivan | Southern Sugar | Gibbs Smith, 2021

Det finns inget mer uppfriskande för en sydlänning än iste, särskilt en varm sommardag. Kombinera den med persikor och mynta och det här är en god veranda-smakande dryck!–Belinda Smith-Sullivan

Vanliga frågor om Peach Iced Tea

Kan detta göras osötad, eller göras med Stevia istället?

Självklart. Gör detta te för att passa din smak och kostpreferenser. För osötat te, utelämna sötningsmedlet helt och hållet och låt de färska persikorna vara den subtila sötman. För att göra detta te med Stevia eller Splenda, följ det enkla sirapsreceptet i ingredienslistan nedan, men använd ditt sockerersättning istället för vanligt socker.

Vad kan jag ersätta persikor?

Nektariner, plommon, hallon, blåbär, alla slags saftiga, söta frukter eller bär, verkligen.

Vilken typ av te ska jag använda till iste?

De flesta isteer är gjorda av svart te, men du kan brygga iste med vad du vill. Om du håller fast vid svarta teer är Assam, Ceylon, Nilgiri, Darjeeling och Earl Grey bra alternativ.

Persika iste med mynta

Två glas persika iste med myntablad och persikoskivor till garnering.

Denna enkla sommarsipper är gjord av teblad, färska persikor och myntablad och är sötad med enkel sirap.

Belinda Smith-Sullivan

Prep 8 min

Chill Time 1 hr 50 min

Total 2 timmar

  • Lägg hälften av myntkvistarna, tepåsarna och persikoskivorna i en värmebeständig halvliters kanna.

  • Koka upp vattnet i en stor kastrull på medelhög värme och häll det sedan i kannan. Låt dra i 10 minuter.

  • Ta bort mynta och tepåsar, kassera. Låt teet svalna helt, täck sedan över och ställ i kylen tills det ska serveras. Sila isteet genom en finmaskig sil.

  • För att servera, häll upp teet i isfyllda glas, lägg till några persikoskivor, strö över lite av de återstående myntabladen och rör i sirap efter smak.

Servering: 1glasKalorier: 60kcal (3%)Kolhydrater: 15g (5 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 0,2gMättat fett: 0,01gFleromättat fett: 0,1gEnkelomättat fett: 0,1gNatrium: 28mg (1 %)Kalium: 101mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 266IU (5 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 13mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 4 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply