Den här persika- och cremefraichepajen från Martha Stewart är ganska sommar på en tallrik. Färska persikor och läcker crème fraîche samlas i en bakelse och bakas tills de är saftiga, mjuka och ack så söta.

En persika- och crème fraîchepaj som sitter på en fönsterbräda med en kanna i närheten.

Oavsett om du letar efter konventioner eller innovation, hittar du det i denna högklassiga men ändå ödmjuka persikopaj, som bygger på tradition men ändå utövar några överraskningar. Istället för att skölja persikorna med grädde, badar den dem med crème fraîche, som har en lätt syrlighet som vackert kompletterar de söta stenfrukterna och den tjocka krämigheten av den sätter sig som en vaniljsås under gräddningen i perfekt kontrast mot den knapriga smultoppen. Sommar på en tallrik.Redaktörer för Martha Stewart Living

Vanliga frågor om persika och Crème Fraîche-paj

Hur väljer man mogna persikor?

Det som gör skillnad – en jävla skillnad – i den här pajen är den relativa mognaden hos stenfrukterna du väljer.

Du kan bedöma deras beredskap genom att ge dem en enkel gång. Passera över eventuella persikor med ett spår av grönt och kasta undan alla stenfrukter som har märkbara blåmärken. Ta tag i frukten försiktigt, aldrig så försiktigt, och snusa. Du borde få en doft av den söta parfymen.

Och om du verkligen känner att du måste, okej, fortsätt och ge frukten en aldrig så lätt press, men gör det genom att försiktigt kupa den i händerna istället för att pressa den med fingertopparna. Det borde ge bara lite. Peachy sugen.

Vad är crème fraîche?

Crème fraîche är en tjock och syrlig fransk odlad mejeriprodukt, som liknar gräddfil, men med högre fetthalt. Om du inte kan hitta crème fraîche kan du ersätta gräddfil, men använd den mest feta versionen du kan hitta.

Fyra bilder på en persika och creme fraichepaj

Persika och Crème Fraîche Paj

En persika- och crème fraîchepaj som sitter på en fönsterbräda med en kanna i närheten

Martha Stewarts persikopaj är ganska mycket sommar på en tallrik. Färska persikor och läcker crème fraîche samlas i en bakelse och bakas tills de är saftiga, mjuka och ack så söta.

Martha Stewart Living

Prep 30 min

laga mat 1 hr 5 min

Total 2 timmar 25 min

Till pajskalet och fyllningen

Gör smultoppen

  • I en skål, sikta ihop konditorernas socker, mjöl, bakpulver och en nypa salt. Använd en konditormixer eller fingertopparna och arbeta in smöret tills blandningen påminner om grovt mjöl. Täck över och kyl tills den ska användas.

Gör pajskalet och fyllningen

  • Kavla ut Pate Sucrée-degen 1/8 tum tjock på en lätt mjölad yta. Passa in den i en 9- eller 10-tums pajplatta. Trimma eventuell överflödig deg, lämna ett 1-tums överhäng. Vik överhänget under kanten på pajfatet och krympa efter önskemål. Stick igenom degen på botten av pajfatet med en gaffel överallt. Kyl eller frys tills den stelnar, cirka 30 minuter.

  • Värm ugnen till 400°F (204°C). Klä degen med bakplåtspapper och fyll med pajvikter eller torkade bönor.

  • Grädda i 10 minuter. Ta bort vikterna och pergamentet och grädda tills det är ljust gyllenbrun, 5 till 8 minuter till. Överför pajformen till ett galler för att svalna något. Sänk ugnen till 375°F (190°C).

  • Strö persikorna med strösocker och resterande nypa salt i en skål och blanda försiktigt. Låt stå i 15 minuter.

  • Bred ut 2 msk crème fraîche över botten av det avsvalnade pajskalet och strö över 1/3 av smulblandningen. Ordna persikorna på smulorna och fördela eller lägg de återstående 3 msk crème fraîche ovanpå. Strö över resterande smultopping.

  • Grädda tills crème fraichen bubblar och smultoppen är gyllenbrun, ca 50 minuter. Om kanten på skorpan börjar bryna lite för snabbt, gör en lång remsa av aluminiumfolie till en c-form och skjut den runt skorpan så att den hakar fast i kanten av pajformen och täcker skalet.

  • Låt pajen svalna på galler i minst 20 minuter. Servera varm eller i rumstemperatur.

Servering: 1skivaKalorier: 238kcal (12%)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,2gKolesterol: 20mg (7 %)Natrium: 140mg (6 %)Kalium: 153mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 506IU (10 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 24mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 juni 2011

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply