Denna fuktiga och läckra persika upp och ner kaka är det perfekta sättet att njuta av färska eller frysta persikor!
Tårtbotten är superenkel att göra med skafferiingredienser. Den blir extra fuktig med en dekadent topping av farinsockerpersikor.
Alla älskar denna tårta och jag älskar hur lätt den är att göra.

En läcker efterrätt när som helst
- Den här persikokakan är verkligen enkelt att göraperfekt som efterrätt på helgen!
- Tårtbotten är gjord med enkla ingredienser och det är både fuktigt och gott.
- Den här tårtan kan vara serveras varm eller i rumstemperatur och är perfekt med en kula glass eller lite vispgrädde.
- Den här tårtan är så fin. Det ser elegant och snyggt ut, ingen kommer någonsin att gissa hur enkelt det är att baka!

Ingredienser för Peach Upside-Down Cake
Persikor – Färska, frysta eller till och med konserverade persikor kan användas för detta recept. Häll av konserverade eller frysta persikor väl för bästa resultat.
Mejeri – Smör, ägg och kärnmjölk gör smeten rik och krämig, fuktig och dekadent. Prova att servera den med lite vispad grädde på toppen, eller servera den med en kula vanilj eller cookie-deg no-churn glass.
Variationer – Upp och ner persikakaka kan göras med olika typer av frukt. Prova att använda päron eller äpplen. Föredrar du ananastårta? Prova denna lätta ananas upp och ner kakan.




Hur man gör persika upp och ner tårta
Ingen frosting behövs för denna enkla tårta, bara förbereda, kyla och servera.
- Lägg persikorna i en kakform med smält smör och farinsocker, enligt receptet nedan.
- Blanda ihop smeten och fördela den över persikorna.
- Grädda i en förvärmd ugn tills en tandpetare kommer ut ren.
- Låt svalna något och vänd sedan upp kakan på ett fat.




Denna persikokaka smakar bäst att serveras färsk och ätas samma dag. Men den kan stå i kyl upp till 3 dagar. Täck eller linda den ordentligt för att hålla smakerna fräscha.
Persika upp och ner kan göras i förväg. För att göra framåt, låt kakan svalna helt och slå sedan in den i ett dubbelt lager plastfolie och aluminiumfolie, eller lägg den i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Ta bort plastfolien och värm kakan försiktigt i en 300°F ugn i 10-15 minuter om så önskas.
Persikokakan går att frysa, men frukten får bryna lite när den har tinat. Täck den helt enkelt med färska persikor eller ett lager vispad grädde och njut!
Perfekt Peachy
Älskade din familj denna Peach Upside-Down Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Persika upp och ner tårta
Mjuk, fuktig och söt, denna upp och nervända persikakaka är gjord med färska eller konserverade persikor och en enkel hemgjord kakmix.
Värm ugnen till 350°F.
Häll smöret och farinsockret i en 9″ rund form. Lägg till den förvärmda ugnen i ca 3-4 minuter eller tills smöret har smält. Rör om för att kombinera.
Kasta persikoskivor & mjöl i en liten skål om du använder färska eller frysta (konserverade persikor behöver inte mjöl). Lägg persikoskivorna i ett jämnt lager ovanpå farinsockret. Avsätta.
Smet
Blanda socker och smält smör i en stor skål. Rör ner ägg.
I en liten skål, kombinera mjöl, bakpulver, kanel och en nypa salt.
Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken i smörblandningen. Rör bara tills det blandas.
Bred ut smeten över persikoskivorna och grädda 32-36 minuter eller bara tills en tandpetare kommer ut ren.
Ta ut ur ugnen, låt svalna i pannan 15-20 minuter. Kör en kniv längs kanten på kakan och vänd upp på ett fat. Servera varm med glass om så önskas.
Kalorier: 357 | Kolhydrater: 58g | Protein: 4g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 125mg | Kalium: 364mg | Fiber: 2g | Socker: 35g | Vitamin A: 460IU | C-vitamin: 31.4mg | Kalcium: 131mg | Järn: 1.7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link