Denna fuktiga och läckra persika upp och ner kaka är det perfekta sättet att njuta av färska eller frysta persikor!

Tårtbotten är superenkel att göra med skafferiingredienser. Den blir extra fuktig med en dekadent topping av farinsockerpersikor.

Alla älskar denna tårta och jag älskar hur lätt den är att göra.

pläterad Peach Upside Down tårta med glass

En läcker efterrätt när som helst

  • Den här persikokakan är verkligen enkelt att göraperfekt som efterrätt på helgen!
  • Tårtbotten är gjord med enkla ingredienser och det är både fuktigt och gott.
  • Den här tårtan kan vara serveras varm eller i rumstemperatur och är perfekt med en kula glass eller lite vispgrädde.
  • Den här tårtan är så fin. Det ser elegant och snyggt ut, ingen kommer någonsin att gissa hur enkelt det är att baka!
socker, kärnmjölk, ägg, smör, bakpulver, kanel, persikor, mjöl och farinsocker med etiketter för att göra Peach Upside Down Cake

Ingredienser för Peach Upside-Down Cake

Persikor Färska, frysta eller till och med konserverade persikor kan användas för detta recept. Häll av konserverade eller frysta persikor väl för bästa resultat.

Mejeri – Smör, ägg och kärnmjölk gör smeten rik och krämig, fuktig och dekadent. Prova att servera den med lite vispad grädde på toppen, eller servera den med en kula vanilj eller cookie-deg no-churn glass.

Variationer – Upp och ner persikakaka kan göras med olika typer av frukt. Prova att använda päron eller äpplen. Föredrar du ananastårta? Prova denna lätta ananas upp och ner kakan.

PROFFSTIPS: För att skala persikor skär ett litet “X” i botten och släpp dem i kokande vatten i cirka 20 sekunder. Lägg dem genast i en skål med isvatten så att de slutar koka.

Skalen kommer att lossna direkt! (Detta fungerar med tomater också).

Hur man gör persika upp och ner tårta

Ingen frosting behövs för denna enkla tårta, bara förbereda, kyla och servera.

  1. Lägg persikorna i en kakform med smält smör och farinsocker, enligt receptet nedan.
  2. Blanda ihop smeten och fördela den över persikorna.
  3. Grädda i en förvärmd ugn tills en tandpetare kommer ut ren.
  4. Låt svalna något och vänd sedan upp kakan på ett fat.
Behöver persikakaka kylas?

Denna persikokaka smakar bäst att serveras färsk och ätas samma dag. Men den kan stå i kyl upp till 3 dagar. Täck eller linda den ordentligt för att hålla smakerna fräscha.

Kan du göra denna tårta i förväg?

Persika upp och ner kan göras i förväg. För att göra framåt, låt kakan svalna helt och slå sedan in den i ett dubbelt lager plastfolie och aluminiumfolie, eller lägg den i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Ta bort plastfolien och värm kakan försiktigt i en 300°F ugn i 10-15 minuter om så önskas.

Kan du frysa upp och ner persikakaka?

Persikokakan går att frysa, men frukten får bryna lite när den har tinat. Täck den helt enkelt med färska persikor eller ett lager vispad grädde och njut!

Perfekt Peachy

Fler Peach-recept

Älskade din familj denna Peach Upside-Down Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Peach Upside Down tårta med glass
5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Persika upp och ner tårta

Mjuk, fuktig och söt, denna upp och nervända persikakaka är gjord med färska eller konserverade persikor och en enkel hemgjord kakmix.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 40 minuter

Kyltid 15 minuter

Total tid 1 timme 10 minuter

Författare Holly Nilsson

  • Värm ugnen till 350°F.

  • Häll smöret och farinsockret i en 9″ rund form. Lägg till den förvärmda ugnen i ca 3-4 minuter eller tills smöret har smält. Rör om för att kombinera.

  • Kasta persikoskivor & mjöl i en liten skål om du använder färska eller frysta (konserverade persikor behöver inte mjöl). Lägg persikoskivorna i ett jämnt lager ovanpå farinsockret. Avsätta.

Smet

  • Blanda socker och smält smör i en stor skål. Rör ner ägg.

  • I en liten skål, kombinera mjöl, bakpulver, kanel och en nypa salt.

  • Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken i smörblandningen. Rör bara tills det blandas.

  • Bred ut smeten över persikoskivorna och grädda 32-36 minuter eller bara tills en tandpetare kommer ut ren.

  • Ta ut ur ugnen, låt svalna i pannan 15-20 minuter. Kör en kniv längs kanten på kakan och vänd upp på ett fat. Servera varm med glass om så önskas.

För att skala persikor skär ett litet “X” i botten och släpp dem i kokande vatten i cirka 20 sekunder. Lägg dem genast i en skål med isvatten så att de inte kokar. Skalen lossnar lätt. Konserverade eller frysta (& tinade) persikor kan också användas i stället för färska. Konserverade persikor behöver inte slängas med mjöl. Det är viktigt att vänta minst 15 minuter innan du vänder på kakan så att toppingen stelnar. Överbliven kaka håller sig i en lufttät behållare i kylen i 3 dagar. För att frysa: Låt svalna, slå in och förvara sedan i frysen i upp till 2 månader.
5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 357 | Kolhydrater: 58g | Protein: 4g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 125mg | Kalium: 364mg | Fiber: 2g | Socker: 35g | Vitamin A: 460IU | C-vitamin: 31.4mg | Kalcium: 131mg | Järn: 1.7mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tårta, efterrätt
Kök amerikansk
skiva persika upp och ner på en tallrik med glass och en titel
närbild av pläterad Peach Upside Down Cake med en titel
närbild av en skiva av persika upp och ner tårta med skrift
bakad Peach Upside Down tårta och en skiva på en tallrik med skrift


Source link
Rate this post

Leave a Reply