Persiljepotatis är en superlätt tillbehör och det här kan bara bli ditt favoritsätt att servera potatis på.

De bästa potatisrecepten är de enklaste. Detta har bara 5 ingredienser som verkligen visar upp smaken av potatisen och du behöver inte ens skala den.

Min kärlek till potatis är djup och har allt att göra med mitt ukrainska arv. Några av våra mest populära recept inkluderar Krämig potatismosKrispig Rostad babyröd potatisoch låt oss inte glömma Potatissoppa. Om du är ett fan av potatis kan du njuta av dessa persiljepotatisar!

Företagsvärd potatis

Jag kallar dessa “företagspotatis” eftersom det här är potatisreceptet du gör när du vill imponera på dina gäster.

Min svägerska, Nadia, delade detta Yukon-potatisrecept med oss ​​(hennes mans favoritsätt att äta potatis) och vår familj slukade det med komplimanger runt om. Mina föräldrar kom överens om att det här är potatisen vi ska göra när våra släktingar kommer till stan i helgen.

Nära bitar av potatis med persilja

Persiljapotatis recept

  • Potatisar – Yukon gold potatis eller röd potatis fungerar bra. Vi använder 5 lbs för att mata en folkmassa, men du kan enkelt halvera receptet för en mindre familj.
  • Salt – för att koka potatis och smaksätta efter. Vi använder fint havssalt.
  • lagerbladfrivillig men det ger potatisen mer smak
  • Smör – vi använder en generös mängd (3/4 kopp) smält osaltat smör
  • Persilja – 1 knippe verkar vara ett ton (1 kopp hackad), men det får verkligen potatisen att glänsa.
Ingredienser för potatis med persilja, smör, salt

Hur man gör persiljepotatis

1. Skrubba potatis – använd en rengöring skurdyna eller den grova baksidan av en svamp (du behöver inte skala dem). Skär i 1-1 1/2″ tjocka bitar, överför till en 5,5 Qt pott och tillsätt så mycket varmt vatten att det knappt täcker potatisen. Strö över 2 tsk salt och tillsätt lagerbladet (om du använder).

Steg för steg hur man kokar potatis

2. Koka tills den är mjuk – Koka upp och sänk sedan värmen och koka på låg koka delvis täckt i cirka 15 minuter eller tills det är lätt att sticka hål med en gaffel. Låt rinna av väl, ringla över smält smör och rör försiktigt för att täcka.

Låt rinna av och krydda potatisen

3. Krydda potatis – Strö över 1/2 tsk salt eller efter smak. Tillsätt 1 dl hackad persilja och blanda ihop. Kasta igen precis innan servering för att täcka med eventuellt smör som har samlats i botten.

Tillsätt persilja till potatisen och blanda ihop

Proffstips: Det är lättare att slänga i en stor blandningsskål – du kommer att se ut som en av de där grymma pizzapajstarna förutom potatisen som kan vara lika cool i vissa kretsar 😉

Vanliga frågor:

Hur länge ska man koka potatis?

Detta kan variera beroende på storleken och variationen av potatis, men med yukon och röd potatis, när vattnet har kommit tillbaka till en koka, bör du fortsätta att koka på låg koka i 15 minuter.

Hur vet man när potatisen är klar?

Koka potatisen tills den är lätt att genomborra med en gaffel eller en smörkniv. Undvik att överkoka potatis, annars kan den bli vattenfylld och mosig. De ska inte falla isär eller smula sönder.

Kan jag ersätta persiljan?

En bra ersättning för persilja är färsk dill. Hacka dillen fint och tillsätt efter smak.

Kan jag använda torkade örter?

Torkade örter är avsedda att tillsättas under tillagningen eftersom de behöver tid för att återfukta och mjukna. Eftersom örterna här tillsätts i slutet fungerar inte torkade örter. Färska örter ger dig också den bästa smaken.

Gryta med persiljepotatis redo att serveras

Prova dessa persiljepotatisar och de kommer sannolikt att bli DIN FAVORITT också.

Överbliven potatis?

Har du överbliven persiljepotatis, använd den till Potatissalladeller mosa dem och gör Potatispannkakor av dem. Du kan också vara kreativ och förvandla potatisbitarna till Mosade potatisar.

Persiljepotatis (företagsvärd potatis)

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Persiljepotatis i röd kruka

De bästa potatisrecepten är de enklaste. Dessa företagspotatis kommer att imponera på din familj och gäster! Persiljan och smöret får verkligen fram smaken av potatisen.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$8

Nyckelord:

Företag Potatis

Kök:

Amerikansk, rysk, ukrainsk

Kurs:

Sidorätt

Kalorier: 297

Serveringar: 10 som tillbehör

  • 5
    lbs
    yukon gold potatis
  • 2
    tsk
    havssalt , för att koka potatis + mer eller efter smak för att smaksätta potatisen
  • 1
    lagerblad, frivillig
  • 3/4
    kopp
    osaltat smör, eller 12 msk, smält
  • 1
    gäng persilja, finhackad (1 kopp)
  1. Skrubba potatis med en ren skursvamp eller den grova baksidan av en svamp (du behöver inte skala dem). Skiva potatis i 1 – 1 1/2 tum tjocka bitar, överför till en kastrull och tillsätt tillräckligt med varmt vatten för att knappt täcka potatisen. Strö över 2 tsk salt tillsätt lagerblad.

  2. Koka upp och koka sedan delvis täckt i cirka 15 minuter eller tills det är lätt att sticka hål med en gaffel. Häll av potatisen. Ringla över smält smör och rör om för att täcka (obs: det är lättare att slänga i en stor mixerskål).

  3. Strö över 1/2 tsk salt eller efter smak. Tillsätt 1 dl hackad persilja och blanda ihop. Kasta igen precis innan servering för att täcka med eventuellt smör som har samlats i botten.

Näringsinnehåll

Persiljepotatis (företagsvärd potatis)

Belopp per portion

Kalorier 297
Kalorier från fett 126

% Dagligt värde*

Fett 14g22 %

Mättat fett 9g56 %

Transfett 1g

Kolesterol 37mg12 %

Natrium 481mg21 %

Kalium 960mg27 %

Kolhydrater 40 g13 %

Fiber 5g21 %

Socker 2g2 %

Protein 5g10 %

Vitamin A 439IU9 %

C-vitamin 45mg55 %

Kalcium 32mg3 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Vilka är dina favoriträtter att servera sällskap? Låt mig veta i en kommentar nedan! 🙂



Source link

Rate this post

Leave a Reply