Pestopastasallad är lätt att göra, full av smak och svår att motstå!

I detta färska sommarpastasalladsrecept blandar vi korkskruvspasta (eller din favoritform!), mozzarella och två sorters tomater i en snabb krämig pestodressing.

Sommartid är den perfekta tiden att njuta av pastasallader för en snabb och sval måltid på matlagning, picknick och fester!

pesto pasta sallad i en skål med persilja

En enkel måltid eller sida

  • Gå framåt, kyl och servera när den är klar. Lätt som en plätt!
  • Denna sallad är vacker att titta på och utsökt.
  • Njut som en köttfri huvudrätt eller lägg till kyckling, räkor eller rökt lax!
  • Potluck perfekt, denna enkla måltid är en favorit på BBQs och träffar också.

Ingredienser

PASTA – Välj pasta med åsar, snoddar eller rör som dressingen ska fästa vid. Tortiglioni/cavatappi (korkskruv), farfalle (fluga), penne, fusilli eller rotini är alla utmärkta val för denna sallad.

PESTO – Färdiggjord pestosås är lätt att hitta i nästan vilken butik som helst! Hemlagad pesto med örter, pinjenötter, parmesan och olivolja går snabbt att göra i en matberedare. Eller prova en örtbasilikapesto eller hemgjord grönkålspesto.

OST – Mjuk färsk mozzarella finns i små bollar, AKA “bocconcini”. Halvera cocktailstorleken eller använd pärlmozzarella om du vill (eller till och med ett stänk fetaost). En stor boll mozzarella kan skäras i små tärningar, om det behövs.

GRÖNSAKER: Druv- eller körsbärstomater ger en fräsch smak till detta recept med pestopastasallad. Lägg till dina sommarfavoriter från majskolvar till färsk spenat, rödlök eller till och med tärnad gurka.

Pesto Pasta Sallad ingredienser i en skål

Hur man gör Pesto Pasta Sallad

  1. Koka pasta: Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Förberedande dressing: Blanda ingredienserna till dressingen i en skål enligt receptet nedan.
  3. Mixa och kyla: Blanda alla ingredienser i en stor skål och kyl innan servering.

Servera med hembakat vitlöksbröd eller crostini vid sidan av & krutonger på toppen.

Pesto Pasta Sallad i en skål med en gaffel

Make Ahead & Leftovers

Till ta sig framåt, förbered alla ingredienser en dag eller två i förväg och förvara separat. Blanda ihop några timmar innan servering.

Överbliven pastasallad håller sig några dagar i kylen i en lufttät behållare. Om du planerar att förvara rester i kylen, förvara körsbärs-/druvotomaterna hela så att de håller sig fräscha. Pestopastasallad bör omedelbart förvaras i kylen om den används hemgjord pestooch endast hålls i 2-3 dagar.

Fler medelhavsinspirerade pastasallader

Har du gjort denna Pesto Pasta Sallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pesto pasta sallad i en skål med persilja

5 från 15 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Pesto Pasta Sallad

Denna uppfriskande pestopastasallad är den perfekta kombinationen av pasta, mozzarella, tomater och oliver, allt blandat med en smakrik pestodressing!

Förberedelsedags 20 minuter

Chill Time 2 timmar

Total tid 2 timmar 20 minuter

  • Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten. Häll av väl och skölj under kallt vatten.

  • Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.

  • Kombinera pasta, druvtomater, soltorkade tomater, mozzarella och oliver i en stor skål. Blanda med dressing och smaka av med salt och peppar.

  • Kyl minst 2 timmar innan servering.

  • Hacka färsk basilika och strö ovanpå precis innan servering

  • Skölj pastan i kallt vatten så att den inte kokar.
  • När salladen sitter, kommer den att absorbera dressing så se till att klä dig generöst.
  • Valfria tillägg inkluderar parmesanost, färsk spenat, kapris eller en skvätt citronsaft.

*Om du använder hemgjord pesto bör pastasalladen och överbliven pesto kylas och konsumeras inom 2-3 dagar för att minska risken för botulism.

5 från 15 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 338 | Kolhydrater: 34g | Protein: 9g | Fett: 19g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 9mg | Natrium: 449mg | Kalium: 300mg | Fiber: 3g | Socker: 4g | Vitamin A: 760IU | C-vitamin: 5.4mg | Kalcium: 86mg | Järn: 1.2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Pasta, sallad, tillbehör
Kök amerikansk, italiensk
kall Pesto Pasta Sallad i en skål med en titel
pläterad Pesto Pasta Sallad med skrift
blandad Pesto Pasta Sallad i en skål med skrift
Pesto Pasta Sallad i glasskål och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply