Denna pinjenötter är gjord av socker, smör, honung och pinjenötter eller pinons. Det är en kanderad semesternosh som är så enkel och oemotståndlig att den toppade vår lista över semesternosh att göra som presenter och att få försvinna helt på egen hand. Och det tar bara 30 minuter att göra.

Denna pinjenötsspröda är kanske den ultimata söta, salta, krispiga semesternjutningen. Och det kommer ihop på bara 30 minuter, vilket gör det ganska praktiskt att slänga ihop, speciellt om du, som vi, blir lite tagen av provtagningen och kommer på att du behöver göra ytterligare en batch (eller tre) pronto. Egentligen kanske du bara vill börja med flera partier direkt eftersom det försvinner så jäkla snabbt, oavsett om du ställer ut det på bänken eller vill ha det med cellofanpåsar och band som present. Det är också oändligt anpassningsbart med vilka nötter och frön du än råkar ha till hands.–Angie Zooobkoff

HUR FÖRVARAR JAG NUT SPROTT?

På grund av mängden socker i nötspröd blir den ganska lätt klibbig. Låt det först stelna helt innan du förvarar det. Bryt upp den och förvara den i en lufttät behållare. Du kan skikta den med pergamentark om du är särskilt bekymrad över luftfuktigheten. Om du gör det här som present kan du alltid packa upp dem och lägga tillbaka påsarna i den lufttäta behållaren om fukt är ett problem.

  • Värm ugnen till 325°F (163°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • Strö ut pinjenötterna på plåten och skjut in den i ugnen tills pinjenötterna är knappt gyllene, 4 till 6 minuter. Häll ner pinjenötterna i en skål och tillsätt de blandade fröna. Ha bakplåten till hands.

  • I en tjockbottnad kastrull på medelvärme, kombinera sockret och vattnet och vänta tills sockret lösts upp.
  • Tillsätt smör och honung eller majssirap och rör om tills smöret smält. Fäst försiktigt sockertermometern i pannan och låt koka upp. Fortsätt att koka på medelhög värme, utan att röra om, tills blandningen är en mörk bärnstensfärgad och når 349°F (176°C), 10 till 15 minuter. (Det kan kännas som en evighet medan du väntar på att blandningen ska nå denna temperatur, men tänk på att när den går över 140 °C kommer den att skjuta upp ganska snabbt. Tänk på att du är varnad och var beredd att röra sig snabbt när ögonblicket infinner sig. Du kanske till och med vill ta bort pannan från värmen ett par grader före 349°F eftersom restvärmen kommer att skjuta upp temperaturen även efter att den är avstängd.)

  • När blandningen i pannan når rätt temperatur, ta bort kastrullen från värmen, tillsätt salt och apelsinblommavatten (om du använder det) och rör om för att kombinera.

  • Tillsätt nötterna och fröna och blanda kraftigt så att de blir jämnt belagda med karamell. Arbeta snabbt, ös upp blandningen på den bakplåtspappersklädda plåten och använd baksidan av en sked eller offsetspatel för att fördela blandningen jämnt. Låt svalna helt tills den stelnat, ca 1 timme.
  • Bryt det spröda i bitar och servera.

Servering: 1 bitKalorier: 93 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 1 gFett: 5 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 3 mgNatrium: 1 mgKalium: 39 mgFiber: 1 gSocker: 12 gVitamin A: 31 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 3 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Annie Rigg. Foto © 2014 Tara Fisher. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Oj. Någon tar ifrån mig den här pinjenötten. Jag kan inte sluta äta det! Detta spröda recept levererat och lite till. Jag blev imponerad av hur lätt det är, även om du definitivt behöver en godistermometer. Och även om min kola blev lite varmare än receptet kräver – nästan 20˚F mer eftersom jag av misstag hade stängt av larmet på min digitala termometer när den nådde önskad temperatur – så var den ganska perfekt.

Det är det bästa att ha hängande över semestern. Det är också ganska enkelt att göra en sats till och jag älskar hur anpassningsbar den är! Jag använde det jag hade till hands istället för fröna, som var pistagenötter, men jag tror att jag skulle använda hälften pumpafrön och hälften jordnötter nästa gång.

Knasigt, sött, salt, smörigt och nötaktigt allt i en tugga. I den takt vi äter på den här spröda, kommer den här satsen aldrig att ta sig till den kommande semestern och jag måste göra en sats till eller två.

Att koka sockret till rätt temperatur tar cirka 10 minuter – inte precis en evighet, men konstant vaksamhet krävs och, som receptet säger, måste du röra dig snabbt när blandningen närmade sig det hårda sprickstadiet. Jag tog kastrullen från värmen vid 340°F och lät den jäsa till 349°F på egen hand. Om du lämnar kastrullen på spisen till slutet, finns det en möjlighet att blandningen kommer att stiga över rätt temperatur eller kan brännas, vilket gör hela blandningen oanvändbar. Om du har det till hands eller kan köpa det, hoppa inte över det orange blomvattnet. Det kommer att ge en subtil boost av apelsinsmak som passar vackert med nötterna och sockret.

Receptet gör 20 till 30 bitar, beroende på hur du bryter upp dem.

Denna pinjenötsspröda var mycket lätt att göra, ser tillräckligt vacker ut att gå i present och var exceptionellt god som en inte alltför söt goding! Kommer att göra det igen och igen. Jag använde en jämn blandning av solros- och pumpafrön samt pinjenötter. Jag använde rostade osaltade frön för det var vad jag hade.

Denna pinjenötsspröda har varit ett av de bästa recepten jag testat hittills! Det spröda i sig var supergott. Jag använde honung istället för majssirap och inkluderade apelsinblommvattnet och jag älskade smakkombinationen. Receptet är välskrivet och rakt på sak. Jag följde den exakt och hade ingen hicka.

Ursprungligen publicerad 27 november 2016

Source link

Rate this post

Leave a Reply