Detta pistaschsmörkrämfrosting är enkelt att göra – det tar 30 minuter platt. (Det är ungefär 26 timmar mindre än det brukade ta David.) Och dess smak? Den är utsökt delikat, lätt nötig och behagligt beroendeframkallande, allt tack vare tillsatsen av pistagesmör.

Jag kan inte få nog pistagenötter. Jag älskar dem i sallader, kex, glass, gelato, kakor, kakor, you name it. Och frosting? Tja, hoppa tillbaka och gå ut ur stan. Det finns inget bättre än pistaschsmörkrämfrosting. Jag har gjort det, i en eller annan form, i minst 20 år.

Men förr i tiden –oj!– var det jobbigt. Jag skulle behöva skala kilon av pistagenötter, vilket gjorde mina fingrar trasiga. Sedan i en kastrull med kokande vatten gick de för att blanchera. Därefter gnuggade jag mödosamt bort skinnen från varenda liten socker och torkade dem sedan i en låg ugn. Därefter malde jag och blötlade sedan nötterna i kraftig grädde för att infundera. Det var bara dag ett!

Följande dag vred och vred jag vita kökshanddukar fulla med nötter för att mjölka så mycket av pistagekrämen som möjligt. Sedan blev det vispning och mixning och mixning och vispning. Allt för min kärlek till pistage. När den jämnades på en White Chocolate Whisper Cake var den helt enkelt gudomlig. Helvete! GUDOMLIG, Jag säger. Och det blev en av mina mest efterfrågade tårtor. Men eftersom den tog så lång tid att göra blev den också en av mina knappaste. Och av goda skäl: jag tror att barnarbete på 1800-talet var mindre straffande än att göra den här glasyren.

Det var tills jag upptäckte pistagesmör (AKA pasta). Jag föredrar den från The Pistachio Factory (Klicka här och använd koden LCNUTS för att få 10% rabatt). Allt jag behöver göra är att släppa 1/3 kopp i frostingen och badda bing, badda boom – det är klart. Sammanlagt tar det 30 minuter från början till slut. Fan, det kan du göra medan kakan gräddas. Du måste älska framsteg.

  • I skålen med en stående mixer försedd med paddeltillbehöret eller i en stor skål med hjälp av en stavmixer, vispa äggulorna tills de blir ljusa i färgen, 3 till 5 minuter.
  • I en liten kastrull över hög värme, kombinera vatten, socker och salt, rör hela tiden för att lösa upp sockret.
  • När sockerblandningen kokar upp, sluta röra. Fortsätt att koka tills blandningen registrerar 240°F (115°C) på en godistermometer5 till 10 minuter.
  • Sätt på mixern på låg nivå och försiktigt–försiktigt säger jag!– droppa sakta i sockerlagen, undvik snurrvispen. När sockersirapen är införlivad, öka hastigheten till medelhög och fortsätt vispa tills blandningen är helt kall, cirka 5 minuter.

    ☞ TESTERTIPS: Om äggblandningen är ens det minsta varm smälter den smöret och du kommer att stirra på en pöl – av frosting och dina tårar.

  • När blandningen är kall, tillsätt smöret, en knopp i taget, vispa tills smörkrämen är läcker och slät, cirka 5 minuter.

  • Häll i pistagesmöret och rör om tills det blir silkeslent, cirka 1 minut.

☞ VANLIGA FRÅGOR OM FRANSK SMÖKRÄM

Vad är fransk smörkräm?

Klassisk fransk smörkräm kräver att äggulor, smör och strösocker värms upp till softballstadiet (~240°F/115°C) för att göra en silkeslen, inte tandvärkande söt glasyr som vissa säger smakar som vaniljsås. Jag säger att det är som att änglar dansar på din tunga.

Vad är skillnaden mellan italiensk, schweizisk och fransk smörkräm?

Allt handlar om ägget. Både italienska och schweiziska marängsmörkrämer är gjorda av en bas av maräng. De ropar efter ägg vita, socker och smör som ska vispas tills mycket ljus, krämig och slät. (Italiensk smörkräm använder en sockersirap, medan schweizisk smörkräm värmer äggvitan och sockret över en sjudande gryta med vatten.) De är båda utmärkta för frosting och spackling.
Fransk smörkräm kräver å andra sidan ägg äggulor att vispas med en sockerlag och smör för att skapa den tidigare nämnda njutningen som även frostar och pipar suveränt.
Eftersom fransk smörkräm är gjord med äggulor är färgen en lugnande nyans av gul. Om du letar efter ren vit frosting, gå med antingen italiensk eller schweizisk smörkräm.

Kan jag frysa fransk smörkrämfrosting?

Absolut, 100%. Du kan frysa den i upp till 3 månader. Du vill se till att den är i en lufttät behållare med plastfolie pressad mot ytan. När det är dags att använda den, ställ den i kylen över natten för att tina. Innan du frostar med den, se till att vispa den till färsk smörkrämskonsistens.

Servering: 0,25 koppKalorier: 397 kcalKolhydrater: 19 gProtein: 3 gFett: 36 gMättat fett: 20 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 9 gTransfett: 1 gKolesterol: 173 mgNatrium: 65 mgKalium: 119 mgFiber: 1 gSocker: 17 gVitamin A: 1064 IUKalcium: 34 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 David Leite. Foto © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Glasstegen med pistagesmörkräm är komplexa och lite skrämmande. Bli inte bestört av den stora mängden rika ingredienser eller att göra en het sockersirap. Allt kommer tillsammans vackert, vilket resulterar i en sammetslen och balanserad frosting.

Jag kylde frostingen i ytterligare 5 minuter efter den första blandningen och blandade sedan om den igen och den spred sig och jämnade ut som en dröm. Att tillsätta pistagepasta till äggulablandningen gav smaken ett smakfullt djup, med små små fläckar av kontrasterande mörkbrunt. De kombinerade färgerna på pistagepastan och äggulorna ger en naturlig gul färg.

Det är värt att leta upp det osaltade pistagesmöret och göra den här versionen av fransk smörkräm – om du bara gör den en gång – för det är gudomligt och frostingen är lättare att göra än du tror att den kan vara. Denna pistagesmörkrämfrosting är den perfekta frostingen för ett speciellt tillfälle kaka, eller vilken dag som helst i mitt hus.

Ursprungligen publicerad 11 augusti 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply