Dessa friska pannbifffajitas är packade med skivad flankstek, paprika och lök, allt slängt i en mild krydda. De görs i ugnen och står på bordet på mindre än 30 minuter. Varsågod.

En metallbricka fylld med fyllningarna för pannbifffajitas -- skivad biff, paprika, limeklyftor, tortillas och koriander

Anpassad från Jessica Beacom och Stacey Hassing | Det riktiga matbordet | Simon & Schuster, 2022

Det här är den perfekta hektiska måltiden på vardagskvällen: Den bygger på praktisk matlagning i ugnen, den står på bordet om trettio minuter och den har minimal rengöring. Enklare än så här blir det inte! Vi har packat dessa fajitas med extra paprika men behållit kryddorna milda för att göra dem familjevänliga.–Jessica Beacom och Stacey Hassing

Vanliga frågor och svar för Sheet Pan Steak Fajitas

Kan bifffajitas göras i förväg?

Om du förbereder måltiden i förväg för en snabbrättsmiddag, skär dina grönsaker, strimla din ost, hacka din koriander och lägg allt i lufttäta behållare tills du är redo att börja laga mat. Gör marinaden, skiva sedan din biff och släng biffskivorna i en zip-top-påse med 1/3 av den läckra blandningen. Stäng påsen, smeta försiktigt runt steken så att den blir jämnt belagd och ställ den sedan i kylen tills du är redo att börja middagen. Lägg den andra 2/3 av marinaden i en lufttät behållare för att använda med dina grönsaker senare. Med allt förberedande arbete ur vägen kunde du äta middag på bordet på mindre än tjugo minuter!

Vad ska jag göra med överblivna fajitas?

Det finns så många alternativ! Riv lite mer ost och gör en quesadilla. Hacka kött och grönsaker i mindre bitar och gör en omelett, blanda in dem i äggröra eller strö över nachos. Kasta dina rester i chili eller tortillasoppa. Servera resterna över ris. Du kan verkligen inte gå fel.

Vad ska jag servera med fajitas?

Återigen – så många alternativ. Guacamole är en favorit, enkel tillbehör. Margaritas är fantastiska med fajitas. Gatumajs i mexikansk stil är traditionell och utsökt. Vi älskar att servera massor av pålägg, så att var och en av våra matgäster kan skräddarsy sina egna måltider. Sallad, ost, guacamole, svarta oliver, picklad lök, varm sås och salsas, crema, gräddfil, stekt ägg, koriander, limefrukter, inlagda eller råa jalapenos är alla bra alternativ. Du kan till och med slänga ner lite rostad zucchini, squash, svamp eller andra favoritgrönsaker kryddade på samma sätt som din paprika och kött. Allt går, och fajitas är ett fantastiskt sätt att bli kreativ med middag!

Plåtbiff Fajitas

En metallbricka fylld med fyllningarna för pannbifffajitas -- skivad biff, paprika, limeklyftor, tortillas och koriander

Det här är den perfekta hektiska vardagsmaten: Den förlitar sig på praktisk matlagning i ugnen, den är på bordet på 30 minuter och den har minimal rengöring. Enklare än så här blir det inte! Vi har packat dessa fajitas med extra paprika men behållit kryddorna milda för att göra dem familjevänliga.

Jessica Beacom och Stacey Hassing

Prep 15 min

laga mat 14 min

Total 29 min

Gör fajitas

  • Värm ugnen till 425°F (220°C). Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

  • I en liten skål, kombinera avokadoolja, limejuice, chilipulver, vitlökspulver, spiskummin, oregano, salt och svartpeppar. Tillsätt cayennepeppar, om så önskas, för kryddigare fajitas och rör om för att kombinera.

  • Fördela paprikan och löken på en av de förberedda bakplåtarna. Ringla över 2/3 av oljeblandningen och använd händerna eller tången för att belägga. Fördela grönsakerna i ett enda lager.

  • På den andra bakplåten, släng steken med den återstående dressingen och arrangera i ett enda lager.

  • För över plåten med grönsakerna till ugnen och rosta i 5 minuter. Placera plåten med steken i ugnen och fortsätt att tillaga tills steken är färdig som du vill och grönsakerna är precis möra, 9 till 10 minuter till.

  • För att värma tortillorna, placera en stor stekpanna på medelhög värme. När den är varm, tillsätt en till två tortillas och koka 30 sekunder per sida. Lägg över tortillorna på en tallrik och täck med en ren kökshandduk för att hålla dem varma. Upprepa med de återstående tortillorna.

Servering: 2fajitasKalorier: 245kcal (12%)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 26g (52 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gKolesterol: 68mg (23 %)Natrium: 664mg (29 %)Kalium: 651mg (19 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 3208IU (64 %)C-vitamin: 117mg (142 %)Kalcium: 49mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 28 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply