Denna upp och nervända plommon-blåbärskaka, krusad med en färsk plommon- och blåbärsstreusel, kan avnjutas när som helst på dagen. Så här gör du det.

Ett par skivor plommon-blåbär upp och ner på en vit tallrik med en kniv vilande på tallrikens kant.

Duetten av plommon och blåbär i denna upp-och-nervända tårta när som helst på dagen är inspirerad, utan tvekan. Även om du kan ha din vilja när det kommer till typen av frukt. Aprikoser och körsbär. Persikor och blåbär. Plommon, plommon och mer plommon. Ser du hur det fungerar? Nå efter vad som helst som resonerar för dig – eller vad som helst som finns i stort överflöd och farligt moget på din disk.–David Leite

Vanliga frågor om plommon-blåbär upp och ner kakor

Vad ska jag göra om min kaka fastnar i formen?

Våra testare hade stor framgång med instruktionerna för borttagning av pannan i receptet, men om du vänder på kakan och inte hör hur det släpper, blöt bara en kökshandduk i mycket varmt vatten, vrid ur den och drapera den över botten av pannan i några minuter. Detta bör värma kakan tillräckligt för att hjälpa den att släppa. Om några bitar fastnar på pannan, ta försiktigt bort dem från pannan och tryck försiktigt tillbaka på plats.

Kan jag använda frysta blåbär?

ja! Färska eller frysta fungerar bra här.

Hur ska jag förvara denna tårta?

Den kylda kakan kan täckas och förvaras i rumstemperatur i upp till 2 dagar. För längre förvaring, linda in kakan tätt i plastfryst i upp till 3 månader.

Plommon-blåbär upp och ner tårta

Ett par skivor plommon-blåbär upp och ner på en vit tallrik med en kniv vilande på tallrikens kant.

För denna upp och nervända plommon-blåbärskaka kröner söt karamelliserad frukt en mjuk söt kaka.

Barbara Fairchild

Prep 20 min

laga mat 1 hr 10 min

Total 1 hr 30 min

Till toppingen (lite förvirrande, eftersom det till en början är på botten)

Gör toppingen

  • Smält smöret i en medelstor kastrull på låg värme. Tillsätt sockret och vispa tills det är väl blandat. Häll blandningen i en 9-tums rund kakform med 2-tums höga sidor, fördela den för att jämnt täcka botten av formen.

  • Tryck lätt ner plommonen i sirapen i en cirkel längs kanten på formen. Fördela bären i mitten av pannan. (Du kan ställa pannan åt sidan för att stå i rumstemperatur i upp till 3 timmar.)

Gör tårtan

  • Värm ugnen till 350°F (176°C) och placera ugnsgallret i mittläget.

  • Sikta mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.

  • I en annan skål, vispa smöret tills det är slätt. Tillsätt gradvis sockret till smöret och vispa tills det är väl blandat. Tillsätt äggen, 1 i taget, vispa ordentligt efter varje tillsats. Slå i vaniljen.

  • Rör ner de torra ingredienserna och mjölken växelvis i smörblandningen i 3 tillsatser, börja och sluta med de torra ingredienserna. Häll smeten över toppingen i pannan.

  • Grädda kakan tills toppen är gyllene och fast och en testare i mitten kommer ut ren, ca 55 minuter.

  • Låt kakan svalna i formen på galler i ca 10 minuter.

  • Kör en liten vass kniv runt sidorna av formen för att lossa kakan. Lägg en tallrik eller tallrik över pannan. Använd ugnsvantar eller grytlappar, greppa ordentligt ihop pannan och tallriken och vänd dem sedan. Låt stå i 3 minuter och lyft sedan försiktigt av formen från kakan.

  • Servera kakan varm eller rumstemperatur med glass eller vispad grädde om så önskas. Kakan är, som de flesta kakor, bäst att servera dagen den gräddas.

Servering: 1delKalorier: 347kcal (17 %)Kolhydrater: 66g (22 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 63mg (21 %)Natrium: 104mg (5 %)Kalium: 262mg (7 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 45g (50 %)Vitamin A: 415IU (8%)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 91mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 4 augusti 2011

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply