Detta plommon kuchen är i grunden en lätt smulkaka gjord med en degig smet och en enkel streusel topping. En tysk klassiker, vi välkomnar den som frukost, brunch, onesies, dessert, midnatt nosh…fan, det finns ingen tid på dygnet som vi inte välkomnar det.

En plommonkuchen på ett pergamentark med tre skivor skurna från det och en samling gafflar, en sked och två kaffekoppar i närheten.

Denna berikade deg har mer gemensamt med en kaka än bröd och är idealisk att servera till en sen frukost, brunch eller en godbit mitt på morgonen med en kanna rykande kaffe. Det är bäst att äta på tillredningsdagen men kommer att värmas upp ordentligt om den lindas in i folie och placeras i en medelstor ugn i några minuter.

Du kan förbereda degen kvällen innan och låta den jäsa i kylen över natten innan du toppar och gräddar. Jag gillar att använda en blandning av plommon för den här kakan, inte bara för smak utan för färg också.– Annie Rigg

Vanliga frågor om Plum Kuchen

Hur uttalas ordet ‘kuchen’?

Denna tyska plommonkaka uttalas KOO-ken. Kul att säga, ännu bättre att äta.

Vad är det bästa sättet att skära ett plommon?

Använd en skalkniv för att försiktigt skära runt fruktens omkrets från stjälksidan och nedåt, vrid sedan isär halvorna så att du kan se fröet (stenen). Krama försiktigt halvan som håller stenen för att lossa den och ta sedan bort den. Lägg dina plommonhalvor med platta sidan nedåt på en skärbräda. Skiva till vilken tjocklek du föredrar.

Hur ska plommonkuchen förvaras?

Förvara, täckt, i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Vilken typ av plommon ska jag använda för denna kuchen?

Italienska plommon är idealiska, men alla typer av färska plommon kommer att fungera här. Välj mogen, saftig frukt som ger något när den försiktigt pressas.

Plommon Kuchen

En plommonkuchen på ett pergamentark med tre skivor skurna från det och en samling gafflar, en sked och två kaffekoppar i närheten.

Denna plommonkuchen är i grunden en lätt smulkaka gjord med en degig smet och en enkel streusel topping. En tysk klassiker, vi välkomnar den som frukost, brunch, onesies, dessert, midnatt nosh…fan, det finns ingen tid på dygnet som vi inte välkomnar det.

Annie Rigg

Prep 45 min

laga mat 1 hr 15 min

Total 4 timmar 30 min

Gör kakdegen

 • Smörj en 8-tums (20 cm) fyrkantig kakform och fodra botten och sidorna med smörat bakplåtspapper, så att bakplåten kan hänga över sidorna av formen.

 • Värm mjölken i en liten kastrull på låg värme tills 110°F (43°C) eller en nyans varmare än kroppstemperaturen. Låt inte mjölken ens komma nära att koka.

 • Lägg mjölet i skålen på en stavmixer försedd med degkrok. Tillsätt strösocker, kanel, jäst och salt och blanda med en ballongvisp för att blanda ordentligt. Gör en brunn i mitten.

 • I en skål eller ett stort måttglas, kombinera gräddfil eller kärnmjölk, hela ägg, äggula, citronskal och vaniljextrakt. Häll den varma mjölken i mixerskålen, tillsätt gräddfilsblandningen och det mjuka smöret och knåda på medelhastighet i 4 till 6 minuter tills du har en smidig deg som nästan är som en tjock kaksmet.

 • Häll upp degen i den förberedda pannan och fördela jämnt med en palettkniv. Täck löst med plastfolie och låt antingen degen jäsa långsamt över natten i kylen eller i 2 till 3 timmar i rumstemperatur.

  Degen får inte jäsa nämnvärt. Å andra sidan kan den fördubblas i storlek. Oavsett vilket är okej.

 • Om du lämnade degen över natten i kylen, låt den komma till rumstemperatur innan du fortsätter.

Gör streuseln

 • Blanda sockerarter, salt, kanel och mjöl i en liten skål. Tillsätt det smälta smöret och rör om väl för att blandas – blandningen bör börja bilda stora klumpar.

Sätt ihop och grädda kuchen

 • Värm ugnen till 375ºF (190ºC).

 • Strö 1/3 av streuseln över kakan. Lägg plommonskivorna på streuseln. Strö ut resterande streusel över plommonen.

 • Placera pannan som innehåller kuchen på en bakplåt med kantad plåt klädd med aluminiumfolie. Grädda i 20 minuter. Degen kommer förmodligen att ha svällt till toppen av pannan.

 • Sänk värmen till 350ºF (177°C) och fortsätt att grädda tills kakan har jäst ännu mer, streuseln är gyllene och krispig, frukten är mör och en testare som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren, 40 till 50 minuter till.

 • Låt kuchen svalna i pannan tills den är varm eller rumstemperatur innan du skivar den. Det är bäst att äta på dagen för tillverkningen men kommer att värmas upp ordentligt om den är inslagen i folie och placeras i en varm ugn i några minuter.

Servering: 1delKalorier: 537kcal (27 %)Kolhydrater: 78g (26 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 22g (34 %)Mättat fett: 13g (81 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 99mg (33 %)Natrium: 34mg (1 %)Kalium: 243mg (7 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 39g (43 %)Vitamin A: 949IU (19 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 67mg (7 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 24 juli 2016

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply