Dessa popcorn med nori, citrus och rosmarin är definitivt en uppgradering till din mellanmålsrutin. De salta smakerna av noripulver, ljus citrus och jordig rosmarin gör ett seriöst uttalande. Avslutad med en ström av havssalt, kommer du inte att missa den feta versionen av popcorn alls.

Anpassad från Michelle McKenzie | Det moderna skafferiet | Roost Books, 2021

Popcorn är ett mellanmål som på något sätt verkar lätt och överseende på samma gång. Det är välkommet när som helst och för alla tillfällen. Smört och saltat är popcorn väldigt gott. Men den ovanliga tillsatsen av noripulver, citrus och rosmarin gör detta recept till en riktig framstående.— Michelle McKenzie

Vanliga frågor om popcorn med Nori, Citrus och Rosemary

Kan jag göra noripulver hemma?

Det kan du absolut. Om du har ark med nori och vill göra dessa popcorn så snart som mänskligt är möjligt behöver du bara en kaffe- eller kryddkvarn. Riv nori-arken i mindre bitar och ge dem ett snabbt sus genom kvarnen tills du har små flingor.

Vad kan jag använda istället för yuzu zest?

McKenzie föreslår apelsinzest men vi tror också att Meyer citronzest skulle vara ett bra substitut också. Yuzu jämförs ofta med en korsning mellan en grapefrukt och en mandarin – den är söt, fräsch och något bitter.

  • I en kryddkvarn, kombinera nori-pulvret, zest, chile de arbol, rosmarin och salt, och pulsera tills det är väl kombinerat. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka.
  • Tillsätt 1/4 kopp krydda till nypoppade popcorn och blanda lätt för att kombinera.[lc-tip]Om du upptäcker att din smaksättning inte fastnar på popcornen, ringla i lite smält smör eller kokosolja och ge allt en rejäl blandning.[/lc-tip]

Servering: 1 serveringKalorier: 86 kcalKolhydrater: 17 gProtein: 3 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 147 mgKalium: 76 mgFiber: 3 gSocker: 1 gVitamin A: 93 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 2 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Michelle McKenzie. Foto © 2021 Rick Poon. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Popcorn är ett av mina favoritsnacks, och jag letar alltid efter nya smakämnen. Detta recept på popcorn med nori, citrus och rosmarin har allt. Noter från citrus, krydda från paprika, umami från nori och en underbar örtton från rosmarin.

Det krävde inte många ingredienser men gjorde en riktigt imponerande popcorn. Jag kan se mig själv servera detta på Oscarsfester och ge bort påsar till värdinnapresenter.

Det här var en läcker skål med popcorn. Även om tången inte ger det det mest attraktiva utseendet, fortsätter du att gå tillbaka för handfull-efter-handfull. Du har de salta nori-undertonerna med ljusa fläckar av orange och jordnära rosmarintoner, och en subtil värme som bygger in intensitet med varje munsbit. Det påminner mig om en avskalad, mer tång-framåt version av shichimi togarashi. Se bara till att rengöra din kryddkvarn efteråt innan den torkar!

Jag tyckte att förhållandet mellan krydda och popcorn var bra, men smaksättningen fastnade inte på popcornen. Använde raffinerad kokosolja som lim.

Ursprungligen publicerad 17 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply