För denna porcini nötkött ragu, malda torkade porcini svampar förstärker smakerna av traditionell nötfärs och tomat ragu. Den är klar att skänka över pasta eller polenta på bara en timme, även om alla kommer att svära att den smakar som om den har puttrat hela dagen.

En tallrik porcini nötkött ragu

Anpassad från Rebecca White | The Ultimate 5 Ingredient Cookbook | Page Street Publishing, 2021

En rejäl, rik och tillfredsställande ragu kan bli en verklighet på vardagskvällen med denna porcini-biffragu. Såsen är klar på under en timme, och den är oöverträffad i smak på grund av en unik ingrediens: torkad porcini-svamp. Om du är ett fan av svampsmak men inte gillar konsistensen är det här receptet för dig. Den malda porcini producerar svampessens utan den ökända konsistensen. Om det finns några rester – vilket sällan är fallet – kan de frysas. Jag rekommenderar att du dubblar receptet.– Rebecca White

Porcini Beef Ragu Vanliga frågor

Hur kan jag frysa kokt pasta?

Som Rebecca White säger, denna porcini nötragu kan frysas. Låt först den kokta pastan svalna. Häll upp den i en återförslutningsbar fryspåse, ta bort överflödig luft och stäng den. För att värma upp pastan, låt påsen sitta i en skål med varmt kranvatten eller stoppa in den i mikrovågsugnen. Lätt som en plätt.

Vad är ett bra vin att servera till denna nötragu?

Några härliga val inkluderar Rioja, Sangiovese, BarberaMerlot, Chianti, Beaujolais, Pinot Noir och Röd Bourgogne.

Porcini Beef Ragu

En tallrik porcini nötkött ragu

Om du är ett fan av svampsmak men inte gillar konsistensen är det här receptet för dig. Den malda porcini producerar svampessens utan den ökända konsistensen. Om det finns några rester – vilket sällan är fallet – kan de frysas. Jag rekommenderar att du dubblar receptet.

Prep 15 minuter

kock 45 minuter

Total 1 timme

  • I en mini-matberedare, vispa porcini-svampen tills den är finmalen. Överför porcinipulvret till en liten skål och torka ren matberedaren. Lägg löken i matberedaren och mixa tills den är mosad.
  • Värm oljan i en stor plattbottnad stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den mosade löken och 1/2 tsk av saltet. Koka tills de fått färg, rör om då och då, 8 till 12 minuter.
  • Rör ner nötfärsen och resterande 3/4 tsk av saltet. Koka tills de fått färg och fastnar i pannan, rör om ofta, 9 till 15 minuter. Om du är ambitiös med värmen (som jag) och botten av stekpannan ser ut som om den skulle kunna gå från brun till svart, tillsätt en klick vatten för att snabbt avglasera.

  • Tillsätt tomatpurén och koka, rör om då och då för att förhindra att den bränns, tills den mörknar, 1 till 2 minuter. Häll i vattnet och använd en träslev för att skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av stekpannan.
  • Rör ner det malda porcinipulvret. Koka upp, sänk sedan värmen till låg och låt sjuda, rör om då och då, tills det tjocknat, cirka 20 minuter.

  • Tillsätt parmesanen och rör om för att kombinera. Om såsen börjar se för tjock ut, tillsätt mer vatten och fortsätt sjuda till önskad konsistens.

  • Servera över pasta eller polenta, toppad med mer nyriven parmesan.

Servering: 1delKalorier: 630kcal (32 %)Kolhydrater: 8g (3%)Protein: 40g (80 %)Fett: 48g (74 %)Mättat fett: 18g (113 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 22gTransfett: 2gKolesterol: 143mg (48 %)Natrium: 1294mg (56 %)Kalium: 666mg (19 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 339IU (7 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 322mg (32 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 9 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply