Detta Portugisiska carne assada från David’s VERY Portuguese Mama Leite, är en traditionell azorisk bräserad nötköttsrätt gjord med smältande mört kött, små röda potatisar, chouriço och lök.

Ett fat med Azorean carne assada - bitar av rostad nötkött, morötter och korv på en vit tallrik.

Det här är min mammas version av den traditionella azoriska rätten, en portugisisk carne assada em vinha d’alhos. Egentligen är det inte riktigt hennes version. Jag har justerat det lite genom att steka nötköttet först för extra smak, något portugisiska kockar vanligtvis inte gör. Den har något av en kryddig kick, vilket är vanligt på öarna. Ha en bit segt bröd i närheten att torka upp molho (sås).

☞ LÄS ARTIKELN: LOST IN THE ATLANTIC: THE AZORES OCH DESS HÄRLIGA KÖKKEN

Åh, och en sista sak. Momma Leite pratar om “brun potatis” när hon diskuterar sitt recept i vår podcast. Vad hon menar med det är att potatisen slutar absorbera molho och får därför en brunaktig rodnad.–David Leite

Portugisiska Carne Assada

Ett fat med Azorean carne assada - bitar av rostad nötkött, morötter och korv på en vit tallrik.
Denna portugisiska carne assada från David’s VERY Portugisiska Mama Leite, är en traditionell azorisk bräserad nötköttsrätt gjord med smältande mört kött, små röda potatisar, chouriço och lök.

David Leite

Prep 1 hr 10 min
Total 6 timmar 30 min
Elnät
Azorerna
10 serveringar
702 kcal

#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #f9dc54; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recept-user-rating-0-33); }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recept-user-rating-0-50); }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-0-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-0-33 stop { stop-color: #f9dc54; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-0-50 stop { stop-color: #f9dc54; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-0-66 stop { stop-color: #f9dc54; }

4,75 / 16 röster
Skriv ut receptKöp kokboken

Vill ha det? Klicka på det.

Ingredienser

 • 8 vitlöksklyftor krossad och skalad
 • 1 (26-ounce) flaska torrt rött vin
 • 3 matskedar dubbelkoncentrerad tomatpuré (eller ersätt 4 1/2 matskedar köpta eller hemgjord tomatpuré
 • 1 tesked hackade oreganoblad
 • 2 lagerblad
 • 1 matsked söt paprika
 • 1 matsked rökt söt paprika
 • 1 1/2 teskedar krossade rödpepparflingor eller mer efter smak
 • Kosher salt att smaka
 • 1 (4 pund) benfri chuckstek* bunden
 • Nymalen svartpeppar
 • 3 matskedar olivolja eller mer efter behov
 • 2 stor gul lök grovt hackad
 • 1 kopp vatten
 • 1 1/2 pund Portugisisk chouriço linguiçaeller torrtorkad rökt spansk chorizo, skuren i flera bitar
 • 1 1/2 pund röd potatis i golfbollsstorlek skalad
 • 1/2 pund baby morötter
 • Hackade plattbladiga bladpersilja till garnering

Vägbeskrivning

 

 • I en stor icke-reaktiv skål, kombinera vitlök, vin, tomatpuré, oregano, lagerblad, båda typerna av paprika, pepparflingorna och 1 tesked salt. Tillsätt nötköttet, vänd på det, täck över och marinera i kylen i minst 2 timmar eller helst över natten, vänd köttet flera gånger.
 • Placera ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen och vrid värmen till 325°F (163°C).
 • Ta bort skålen från kylen och överför nötköttet och vitlöksklyftorna till en tallrik, spara marinaden. Torka nötköttet med hushållspapper och krydda väl med salt och peppar.
 • I en ugnssäker holländsk ugn på medelhög värme, värm oljan. När det är varmt, stek nötköttet tills det får fin färg, ca 5 minuter per sida. Överför till tallriken. Torka inte ut den holländska ugnen.
 • Sänk värmen till medium. Om grytan är torr, ringla i lite mer olja. Tillsätt löken och koka, rör om då och då, tills den är gyllenbrun, cirka 15 minuter. Tillsätt vitlöken och koka i ytterligare 3 minuter.
 • Häll den reserverade marinaden och vattnet i grytan och låt koka upp. Lägg i nötköttet, täck ordentligt och sätt in det i ugnen för att bräsera, vänd köttet och tråckla det var 20:e minut eller så, tills det nästan faller isär mört, 2 1/2 till 3 timmar.
 • Lägg till chouriço, potatis och morötter i den holländska ugnen och fortsätt att bräsera köttet, täckt, i 30 minuter till.
 • Lägg över köttet i en skål, häll lite av matlagningsvätskan över köttet och täck med folie för att hålla sig varm. Öka ugnstemperaturen till 400°F (200°C), skjut tillbaka grytan i ugnen och rosta grönsakerna och korven i den återstående matlagningsvätskan, utan lock, tills potatisen lätt kan stickas igenom med en kniv, 15 till 30 grader. minuter till.
 • Lägg över grönsakerna och korven i skålen med köttet och skumma bort eventuellt fett från såsen i grytan. Om såsen verkar för flytande för att bilda en sås, lägg den på medelvärme och låt sjuda tills den har reducerats till önskad konsistens. Ta bort och släng lagerbladen.
 • För att servera, skiva chouriçon på diagonalen i 2-tums (5 cm) bitar. Centrera nötköttet på ett fat, ta bort snöret och arrangera korven och grönsakerna runt steken. Häll lite av såsen ovanpå, strö över persilja och lägg resten av såsen vid sidan av.
Skriv ut receptKöp kokboken

Vill ha det? Klicka på det.

Anteckningar

*Vad kan jag använda istället för chuckstek?

Om du har problem med att hitta nötchuckstek, ett snitt vi gillar för sin kompakta, enhetliga form, djupa smak och mörhet i grytstek och grytor, finns det några vanligare men lika bra alternativ. Nämligen en topp-bladsstek eller en bottom-chuck-stek. De är båda benfria, enhetligt formade snitt från chucken som kommer att fungera nästan lika bra, eftersom köttet är lika i konsistens och smak.

Vilken typ av kött är chuckstek?

En chuckstek är skuren av nötkött från axel- och halsområdet och kan betecknas chuckstek, benfri chuck, chuckskuldra, axelbiff, eller chuck shoulder pot stek. Lite fetare än nötkött rund eller bringa, chuck har en rikare smak men högre i mättade fetter. Kan inte vinna, eller hur?

Visa näring

Servering: 1serveringKalorier: 702kcal (35 %)Kolhydrater: 21g (7 %)Protein: 48g (96 %)Fett: 41g (63 %)Mättat fett: 16g (100 %)Transfett: 1gKolesterol: 168mg (56 %)Natrium: 1173mg (51 %)Kalium: 1134mg (32 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 4304IU (86 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 69mg (7 %)Järn: 7mg (39 %)

Recepttestares recensioner

Avatar för recepttestare

Amy Wilschut

Denna portugisiska carne assada är en internationell twist på vad som skulle kunna liknas vid en vanlig grytstekmiddag men med mycket mer zip och smak. Det kommer att kräva en hel eftermiddag i köket men ger dig fortfarande tid att ta reda på en favoritbok eller show mellan att kolla köttet. Jag rekommenderar starkt att göra detta på en molnig söndag på hösten eftersom din mage kommer att vara helt nöjd för veckan som kommer.

Jag använde en flaska Pinot Noir från A till Ö Vineyards i Oregon och vanlig tomatpuré. Jag marinerade köttet i 2 timmar. Jag hade tillräckligt med vätska för att helt täcka köttet så det var inte nödvändigt att vända köttet. Såsen hade en fin konsistens, varken för tunn eller tjock och ingen ytterligare sjudtid behövdes. Denna måltid kommer att servera 12 och kommer att vara en fantastisk måltid att ha som rester under veckan.

Avatar för recepttestare

Merlyn Cafaro

Jag tyckte att denna carne assada var en läcker och smakrik stek. Jag använde en Casa del Toro Cabernet/Merlot-blandning och marinerade steken över natten.

Steken har massor av smak från paprika, vin och vitlök. Jag kommer definitivt göra detta igen utan korven bara för att glädja husets kritiker. (Mina smakare gillade rätten men brydde sig inte om tillsatsen av korven.)Source link

Rate this post

Leave a Reply