Potatissallad i tysk stil använder en syrlig vinägrett, snarare än majonnäs, som sträcks över små, röda potatisar och bacon. Serveras varm (men fortfarande ganska bra kall), det är en givande avvikelse från vad du kanske är van vid.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta salladskokboken | America’s Test Kitchen, 2021

För att undvika de vanliga problemen med att sönderfalla potatis och en smaklös vinägrett använde vi små röda potatisar med låg stärkelse, halverade och kokta i kraftigt saltat vatten. För smaken stekte vi upp massor av bacon och använde sedan en del av det utsmälta fettet i vinägretten, tillsammans med vit vinäger, fullkornssenap, socker och lite av potatisvattnet, vilket gav fyllighet till dressingen. Använd små röda potatisar som mäter 1 till 2 tum i diameter. En traditionell stekpanna (till skillnad från en nonstick-panna) gör att baconet kan bilda karamelliserade bitar på stekpannas botten. Detta kommer att resultera i en rikare dressing och en mer smakrik sallad.–Amerikas testkök

ÄR DET BÄTTRE ATT GÖRA DEN HÄR POTATSSALADEN I FÖRE TID?

Du kan definitivt göra det här framåt – men varje sätt har en distinkt fördel. Du kan koka och kyla potatisen dagen innan. Följande dag, tillsätt den varma dressingen till den kalla potatisen, så hjälper potatisen att behålla sin form. Eller, släng dressingen med potatisen medan de är varma och de kommer att absorbera mer smak. Det är verkligen personliga preferenser och hur mycket tid du har. Men … författaren noterar “Personligen gör jag allt på samma dag. På så sätt behöver jag inte planera i förväg och kan göra salladen den dagen jag är sugen på den.” Och vi handlar alla om att mätta dessa begär när de inträffar.

EN NOTERING OM TYSK-STIL POTATISSALLAD.

Det här receptet är ett riff på mer traditionella recept på tysk potatissallad – fortfarande ganska läckert men lite annorlunda än vad du förväntar dig om du letar efter något precis som Oma brukade göra. Det finns ingen nötbuljong i dressingen och vi instruerar dig inte att skala potatisen. Om du kom hit och letade efter det receptet, vill vi peka dig i riktning mot en mer traditionell tysk potatissallad. Om du känner för att prova något nytt, doppa in i versionen nedan. De är fantastiska båda två.

  • I en stor kastrull eller holländsk ugn, placera potatis, 1 matsked salt och vatten för att täcka med 1 tum (25 mm). Koka upp på hög värme, sänk värmen till medel och låt puttra tills potatisen är mjuk och en skalkniv kan glida in och ur potatisen med lite motstånd, cirka 10 minuter.
  • Reservera 1/2 dl potatisvatten och låt rinna av potatisar. Lägg tillbaka potatisen i grytan och täck över för att hålla den varm.
  • Medan potatisen sjuder, i en 12-tums (30 cm) stekpanna på medelvärme, koka baconet, rör om då och då, tills det är brunt och krispigt, 7 till 8 minuter. Använd en hålslev och flytta bacon till en pappershandduksklädd tallrik; häll av allt utom 1/4 kopp fett.
  • Tillsätt löken i stekpannan och koka på medelvärme, rör om då och då tills den mjuknat och börjar få färg, 4 till 5 minuter. Tillsätt socker och rör tills det löst sig, ca 30 sekunder.

  • Tillsätt vinäger och reserverat potatisvatten, koka upp och koka tills blandningen reducerats till cirka 1 kopp, 3 till 5 minuter.

  • Ta av från värmen och vispa i senap och peppar. Tillsätt potatis, persilja och bacon i stekpannan och blanda ihop. Smaka av med salt efter smak. Lägg i en portionsskål och låt komplimangerna rulla in.

Servering: 1 delKalorier: 243 kcalKolhydrater: 27 gProtein: 7 gFett: 12 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 19 mgNatrium: 252 mgKalium: 792 mgFiber: 3 gSocker: 3 gVitamin A: 235 IUC-vitamin: 18 mgKalcium: 27 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 America’s Test Kitchen. Foto © 2021 Amerikas testkök. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag blev så nöjd med det här receptet – det smakar exceptionellt gott, det är okomplicerat och det är ganska snårigt att få ihop. Vi har inte en särskilt lång potatissalladssäsong här och jag är så glad över att ha något nytt att göra, speciellt när det är så här gott. Och jag vet, det är galet att jag aldrig har gjort en tysk potatissallad förut, men här är vi. Bättre sent än aldrig, säger jag.

Det finns inte så mycket att säga om detta recept, det fungerar perfekt som skrivet. Jag upptäckte att alla mått stämde – jag tillsatte inget salt förrän servering. Vi använde en nypa Maldon vid bordet och tyckte att det var tillräckligt. Jag använde tunt skuren bacon och gillade det ganska bra för jag använde även babypotatis, jag tycker att tjockt skuren bacon hade blivit för mycket.

Detta var exceptionellt bra varmt men även de 4 bitarna av potatis som var kalla senare på eftermiddagen var ganska bra. Jag ser fram emot att göra detta igen.

Denna tyska potatissallad är ett utmärkt tillbehör till kötträtter, jag gillar särskilt att servera den till grillat kött. Den har en intensiv smak, som ges av baconet och blandningen av vinäger och senap, utan att ha överflödigt fett, som ofta är fallet med potatissallader baserade på majonnäs, och den är väldigt enkel och snabb att tillaga.

Den här tyska potatissalladen var väldigt god och receptet ger ganska mycket. Jag tyckte att potatissalladen var ännu bättre nästa dag. Att inte behöva skala potatis sparar tid. Till en början verkade såsen väldigt vattnig men när potatisen väl tillsattes tjocknade såsen för att skapa en fin dressing för potatisen.

Tillsats av potatisvatten är en utmärkt idé för att tjockna såsen, det är mycket likt att lägga till pastavatten i ett recept. Det är ett lätt recept att göra, ett alternativ till vanlig potatissallad, och även resterna i rumstemperatur var väldigt goda. Vi serverade detta med varmkorv och majs.

Vinäger och senap är rätt väg att gå för potatissallad, och bacon gör det ännu bättre! Det här receptet på potatissallad i tysk stil är enkelt och gott, det enda jag kan ändra på är att lägga till lite mer senap. Gå definitivt till tjockskuren bacon, och om du inte har fullkornssenap kan du använda Dijon eller kryddig brun. Potatisen kommer att suga upp all den där vinägarbacony-senapiga godheten och passar bra med biff och räkor.

Ursprungligen publicerad 26 juni 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply