Potatissallad med dill är en oerhört läcker potatissallad – och en som är majo-fri, för att starta upp. En lätt och syrlig dressing av olivolja, salladslök, citron och dill förstärker den somriga sötman hos potatis med röd skal. Gör det framåt, om du vill, eftersom det reser väldigt bra.

Anpassad från Katerina Nitsou | Makedonien | Interlink Books, 2021

Denna matiga sallad serveras traditionellt vid bröllop i Makedonien (troligen för att den passar bra till rakija, den populära anislikören). När jag växte upp var den en häftklammer på familjepicknickar eftersom den reste så bra och kunde stå kvar i kylen i några timmar.–Katerian Nitsou

Koka potatisen

  • I en stor gryta, kombinera potatis med 1 msk salt och täck med kallt vatten. Sätt på hög värme och låt koka upp. Sänk värmen till medel och låt sjuda tills potatisen är mjuk men inte faller isär, cirka 9 till 12 minuter. Låt rinna av i ett durkslag och häll i en stor skål.

Montera ihop potatissalladen

  • Häll dressingen över den varma potatisen och rör försiktigt till den. Smaka av och justera krydda om det behövs.

  • Flytta till ett serveringsfat. Servera varm eller kall.

*Är salladslök och salladslök samma sak?

Ja. Absolut ja. Bara olika namn för samma sak. Salladslök (eller salladslök) växer sällan en äkta lök som en vårlök, så den nedre änden av stjälkarna förblir liten. Salladslök har en skarp, pepprig och något kryddig smak.

Vad är det bästa sättet att använda salladslök?

De översta gröna delarna av stjälken används mest som garnering, finhackas och strös över soppor, sallader, bakad potatis. Den vita delen hackas oftare upp och slängs i röror eller stekt ris.

Servering: 1 serveringKalorier: 192 kcalKolhydrater: 33 gProtein: 4 gFett: 6 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gNatrium: 968 mgKalium: 940 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 57 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 25 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Katerina Nitsou. Foto © 2021 Oliver Fitzgerald. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Eftersom du inte använder majonnäs eller en mejeriprodukt i dressingen till denna potatissallad, är detta verkligen ett picknick-/BBQ-vänligt recept. Lätt att göra, mycket snabb att montera och perfekt för en folkmassa om du gör hela mängden potatis, eller så kan du minska antalet potatis som du vill och helt enkelt justera mängden dressing du gör (eller gör hela dressingreceptet som jag gjorde, och spara det du inte använder för att klä en sallad till en kommande lunch eller middag.)

Jag serverade potatissalladen som en sida med en senap och dill rostad lax och en annan sida av grillade zucchini strimlor marinerade i olivolja, skivad vitlök och persilja. Dillen i potatissalladsdressingen passade väl ihop med dillen som användes till laxen.

Det här är min nya favoritpotatissalladsrecept. Inget av den där tunga majodressingen behövs här! Bara saften av en citron, fruktig olivolja, färska örter, salt och pepprig salladslök.

Den ljusa dressingen låter verkligen potatisens naturliga smöriga smak skina. Faktum är att det här receptet är så enkelt att det är ett av de underverk som får dig att undra varför du aldrig tänkt på det själv. Proportionerna mellan syrlig till smörig, pepprig till salt, krämig och pigg är okej och skapar en verkligt minnesvärd tillbehör. Jag serverade min potatissallad i rumstemperatur tillsammans med några köttbullar med Romescosås och lite rostad vitkål.

Denna potatissallad med dill recept är en keeper. Och det kommer från en erkänd potatissalladsälskare. Det här är verkligen en perfekt no-mayo-version, även om jag kände att jag behövde tillsätta lite mer salt. Dillen och salladslöken är subtila, citronen antyder bara att den finns där, men den smälter ihop så väldigt bra. Och du kan verkligen smaka på potatisen. Det är trots allt potatissallad! Jag tycker att det är bäst att servera det bara lite varmt. Perfekt att servera till grillad tonfisk eller kyckling, samt hamburgare.

Jag tyckte att denna potatissallad med dill hade en fin ljus citronsmak men den behövde mer av allt annat, speciellt salt. Jag njöt av detta dag ett med grillade biffar och lite sallad. Dag två tillsatte jag mer salt, dill och hälften av ytterligare en salladslök. På dag tre tillsatte jag lite mer salt. Jag gillade verkligen detta; det var gott varmt men jag gillade det bäst kallt. Uppfriskande och lätt samtidigt som den fyller. Det här är definitivt något jag kan se göra för en bbq eller picknick eller bara för att njuta av kallt med en rotisserie-kyckling.

Ursprungligen publicerad 21 september 2021



Source link

Rate this post

Leave a Reply