En vitlöksskorpa Prime Rib recept med en pålitlig metod för saftig, smält-i-munnen mör högrevsstek. Titta på videohandledningen och lär dig hur du trimmar, knyter, brottas (skojar) och tillagar en stående revbensstek.

Detta är en fantastisk och semestervärd stek som vi reserverar för speciella måltider som julmiddag. Det är rätt där uppe med saftig Roast Turkey. Alla borde ha ett recept på Prime Rib Roast och det här receptet gör ingen besviken.

Garlic Crusted Prime Rib Recept snidat i stekformen

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Prime rib är så tillfredsställande och passar riktigt bra med krämig potatismos och bakad sparris för den ultimata semesterfesten. Och glöm inte den krämiga pepparrotsåsen.

Prime Rib-videohandledning

Jag hoppas att du är superpumpad att göra din egen högrevsstek efter att ha sett den här enkla handledningen.

Om du gillar våra videor, snälla prenumerera på vår Youtube-kanal och se till att klicka på klockikonen så att du blir den första att veta när vi lägger upp en ny video.

Recept på Prime Rib Roast

Upprepa efter mig: “Ett revben är inte läskigt.” Det är faktiskt väldigt enkelt att förbereda. Prime Rib Roast kan vara skrämmande eftersom det är en dyr nötkött och vanligtvis görs för viktiga livshändelser eller högtider, men egentligen är det inte svårt att göra.

Hemligheterna bakom ett fantastiskt högrev är:

 1. Använd en kötttermometer i ugnen
 2. Överkoka inte steken (se regel #1)
 3. Följ ett pålitligt recept (titta på videohandledningen så blir du proffs på nolltid)

Vilken styckning är Prime Rib Meat?

Det finns 2 betyg på mataffären; USDA högsta betyg och USDA valbetyg. Prime grade har mer fett och marmorering och kan vara betydligt dyrare per pund. Om du inte är säker, fråga din slaktare om din stek är prime eller choice eftersom det inte alltid är tydligt på förpackningen och de flesta styckningsbitar som säljs är faktiskt “val”.

Se vår handledning om hur man väljer en Prime Rib-stek. Detta recept fungerar för antingen prime eller val, så välj det bästa du kan köpa.

Proffstips: Leta efter ett högt revben med ben, även känd som en “stående revbensstek”. Vi använde ett 7 lb benat nötkött högrev, men du kan använda större eller mindre stekar och ändra gräddningstiden enligt tillagningstidtabellen nedan. PS Du kan använda benen senare för att göra en Beef Stock.

Prime Rib köttsnitt val kontra prima snitt

Hur man skär och knyter Prime Rib Roast

Att förskära bort benen är valfritt men kommer att göra det lättare att skära ut när det är klart att servera. Det är bäst att göra det i förväg än att kämpa med det inför middagsgäster. Att ta bort och åter fästa revbenen med ett snöre förändrar inte stekens saftighet alls.

 1. Skär bort benen som kör kniven längs med benen.
 2. Byt ut benen och knyt dem ordentligt tillbaka på din stek med kök strängslinga runt strängen i intervaller på 1 tum.

Proffstips: En slaktare kan skära bort revbenen och binda steken åt dig (oftast gratis).

Hur man skär och knyter Prime Rib Roast

Den bästa Prime Rib-krydda Rub

Kombinera 6 finhackade vitlöksklyftor, 1/2 msk salt, 1/2 msk svartpeppar, 1 tsk hackade färska rosmarinblad, 1/2 tsk hackade färska timjanblad och 3 msk lätt olivolja. Det är ännu bättre om du låter det sitta i 5 minuter för att smakerna ska smälta.

Proffstipss: Finhacka vitlök med en kniv. Använd inte en vitlökspress eftersom pressad vitlök brinner vid hög värme. Använd också en extra lätt olivolja med hög rökpunkt så att din ugn är mindre benägen att bli rökig.

Vitlök och ört rub till nötkött

Hur man lagar Prime Rib:

1. Säsong och vila – Strö över hela köttet med ca 2 tsk salt, täck löst med plastfolie och låt vila på bänken i 3 timmar för att få rumstemperatur. Steken kommer att gräddas mer jämnt om den är nära rumstemperatur. När nästan rumstemperatur, förvärm ugnen till 500˚F med ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen.

Krydda högrev

2. Torka och gnugga – använd hushållspapper för att torka av steken och använd sedan händerna för att gnugga vitlöks- och örtblandningen över hela toppen och sidorna av steken. Lägg i en långpanna, med revbenssidan nedåt.

Lägga till prime rib rub till prime rib rub

3. Steka – Sätt en ugnssäker kötttermometer i den tjockaste delen av köttet och tillaga enligt tillagningstidtabellen nedan.

4. Resten steken – Väl ut ur ugnen för över till en skärbräda, tälta löst med folie, och vila 30 minuter före snidning. Om du inte vilar steken kommer den att safta ut och bli seg. Ta bort kökssnöret och använd en träsnideri kniv att skiva mot ådring till önskad tjocklek

Hur man lagar Prime Rib på en stekpanna

Tillagningstid för Prime Rib

Grädda i en helt förvärmd ugn på 500˚F i 15 minuter. Sänk värmen till 325˚F och fortsätt grädda:

 • 10-12 min per pund för sällsynta
 • 13-14 min per pund för medium-rare
 • 14-15 min per pund för medium
 • 16-17 min per pund för medium-brunn

Rosta tills termometern registrerar:

 • 115-120˚F för sällsynta
 • 125-130˚F för medium-rare
 • 135-140 för medel klarhet
 • 145-150 för en medium-brunn

Innertemperaturen på steken kommer att fortsätta att stiga 5-10 grader även efter att den är ute ur ugnen så övergrädda den inte. Du kan sätta tillbaka den i ugnen om du vill ha den mer färdig.

Proffstips: En kallare eller tjockare stek kommer att ta längre tid att tillaga och ugnsstyrkan kan variera så a kött termometer är superviktigt.

Prime Rib Tillagningstid för medel klarhet

Vitlöksskorpan och den första stekningen över hög värme försluter juicerna och gör varje tugga av denna Prime Rib-stek så mör och smakrik. Jag lärde mig att göra en stående revbensstek av min bloggkompis, Elise of Helt enkelt recept och jag använder hennes metod för att förbereda och baka.

Vanliga frågor

Hur mycket högrev behöver du per portion?

Om du köper en högrevsstek med ben som huvudrätt kan du planera att servera 2-3 personer per revben, beroende på hur stor din meny är. Om det är din enda protein och huvudrätt är tumregeln 1 lb per person.

Kan jag använda en benfri högrevsstek?

Du kan använda en benfri stek och anpassa tillagningstiden efter vikten. Du behöver ett galler inuti din stekpanna eftersom revbenen inte kommer att vara där för att fungera som ett galler. Vi rekommenderar också att du fortfarande binder steken med snöre för jämn stekning.

Servera med

Här är en klassisk Prime Rib-meny som kommer att imponera på alla:

Prime Rib recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter

Total tid: 2 timmar

Prime Rib Roast serveras med kniv

Ett recept med vitlöksskorpor med en pålitlig metod för saftig, smält-i-munnen mör högrevsstek. Hur man putsar, knyter och tillagar en stående revbensstek. Servera med pepparrotssås om så önskas.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$ varierar efter klass och storlek

Nyckelord:

högrev, högrevsrecept, högrevsstek

Kök:

amerikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 823

Serveringar: 12 personer (beräkna 2-3 portioner per revben)

För steken:

 • 7
  lb
  nötkött högrev (benat)
 • 3 1/2
  tsk
  havssalt, dividerat
 • 1/2
  Msk
  svartpeppar, nymalen
 • 1
  tsk
  färska rosmarinblad, hackade, från 1 kvist eller 1/2 tsk torkad rosmarin
 • 1/2
  tsk
  färska timjanblad, finhackade, från 1-2 kvistar, eller 1/4 tsk torkad timjan
 • 6
  vitlöksklyftor, finhackat
 • 3
  Msk
  extra lätt olivolja

Hur man gör Prime Rib:

 1. Skär bort revbenen från steken, skär rakt längs revbenen och håll ihop revbenen. Sätt tillbaka revbenen på steken och använd kökssnöre att binda dem hårt på steken i 1-tums intervaller.

 2. Strö över hela köttet med 2 tsk salt, täck löst med plastfolie och låt det vila i rumstemperatur i 3 timmar för att nå rumstemperatur (det kommer att gräddas mer enhetligt). Förvärm sedan ugnen till 500˚F med galler i nedre tredjedelen av ugnen.

 3. Gör din Prime Rib rub: I en liten skål, rör ihop: 1/2 msk salt, 1/2 msk svartpeppar, 1 tsk malet rosmarin, 1/2 tsk malet timjanblad, hackad vitlök och 3 msk olivolja.

 4. Torka lätt av steken med en pappershandduk och gnid sedan över hela toppen och sidorna med vitlök. Lägg i en stekpanna med bensidan nedåt (benen kommer att fungera som ett galler) och lägg en kött termometer i den tjockaste delen av köttet. Grädda i 500˚F i 15 minuter.

 5. Sänk värmen till 325˚F och fortsätt att grädda enligt dessa riktlinjer: 10-12 min per pund för sällsynt, eller 13-14 min per pund för medium rare, och 14-15 min per pund för medium. Rosta tills termometern registrerar: 120˚F för sällsynt, 130˚F för medium rare, 140˚F för Medium, 150˚F för medium well.*

 6. Lägg över till en skärbräda, tälta löst med folie och vila 30 minuter innan du skär. Ta bort snöret och revbenen och skär sedan till önskad tjocklek.

*Köttets innertemperatur kommer att fortsätta att stiga 5-10 grader även efter att det är ute ur ugnen så övergrädda inte. Denna 7 lb-stek gräddades vid 500˚F i 15 minuter och sedan vid 325˚F i 1 timme och 30 minuter för medelstekt.

Näringsinnehåll

Prime Rib recept

Belopp per portion

Kalorier 823
Kalorier från Fat 666

% Dagligt värde*

Fett 74g114 %

Mättat fett 30g188 %

Fleromättat fett 3g

Enkelomättat fett 33g

Kolesterol 160mg53 %

Natrium 796mg35 %

Kalium 595mg17 %

Kolhydrater 1g0 %

Fiber 0,1g0 %

Socker 0,02 g0 %

Protein 36g72 %

Vitamin A 6IU0 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 25 mg3 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply