Denna prosciutto-lindade kyckling med sparris förtjänar en plats i din vardagsrotation. Med sin skinka och Fontina combo är det som en uppdaterad kyckling cordon bleu eller kyckling saltimbocca.

En vit tallrik med prosciutto-lindad kyckling med sparris på platsen

Anpassad från America’s Test Kitchen | Fem ingrediensmiddagar | America’s Test Kitchen, 2021

När jag var liten verkade kyckling cordon bleu som symbolen för lyx – det franska namnet, de hårt rullade hjulen, den stretchiga osten när man skär i den. Nu kanske det är lite omodernt, men de smakerna blir aldrig gamla (samma gäller grillad skinka och ostmackor). Det är därför denna superenkla middag är i regelbunden rotation i min vardagsmatlagning; det är som chicken cordon bleu utan krångel. Bäst av alla? Det finns fortfarande den ultimata ostdragningen.—Brenna Donovan

Vanliga frågor om prosciutto-lindad kyckling med sparris

Kan jag göra den här rätten i förväg?

Det kan du verkligen. Testaren Craig Relyea fann att han kunde förbereda receptet genom bryningen av kycklingen och prosciutton i steg tre. Sedan lade han till osten och fortsatte receptet 20 minuter innan han serverade sina gäster. Lätt som en plätt.

Vilken annan sorts skinka kan jag använda istället för prosciutto?

Spansk jamón serrano eller portugisisk presunto skulle vara ett bra alternativ. Speck, en annan italiensk skinka, är ett bra substitut. Även om den, till skillnad från de andra, är rökt. Vilket inte är en dålig sak. Inte alls.

Prosciutto-lindad kyckling med sparris

En vit tallrik med prosciutto-lindad kyckling med sparris på platsen

Denna lätta prosciutto-lindade kyckling med sparris förtjänar en plats i din vardagsrotation. Med sin skinka och Fontina combo är det som en uppdaterad kyckling cordon bleu. Sparrisen ger den rätta touchen av elegans.

Prep 15 minuter

kock 25 minuter

Total 40 minuter

  • Justera ugnsgallret till mittläget och förvärm ugnen till 350°F (178°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • Torka kycklingen torr med hushållspapper och strö över 1/4 tsk peppar. Varva varje bröst med 2 skivor prosciutto.

  • I en 12-tums (30-cm) ugnssäker nonstick-panna på medelhög värme, värm 1 matsked olja tills det bara börjar röka. Tillsätt kyckling och koka tills prosciutton är lätt brynt, cirka 2 minuter per sida. Överför till förberedd bakplåt och toppa varje bröst med 1 skiva fontina.

  • Grädda tills kycklingen når 160°F (71°C), 12 till 15 minuter. Överför kycklingen till ett serveringsfat, tält löst med aluminiumfolie och låt vila tills innertemperaturen når 165°F (74°C), cirka 5 minuter.
  • Under tiden, i samma stekpanna på medelhög värme, värm den återstående 1 msk olivolja tills den skimrar. Tillsätt sparris och koka tills den precis är mjuk och prickig brun, cirka 4 minuter.

  • Rör ner schalottenlök, 1/4 tsk salt och 1/8 tsk peppar och koka tills schalottenlöken är lätt brynt, cirka 2 minuter. Servera sparris med kyckling.

Servering: 1serveringKalorier: 429kcal (21 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 49g (98 %)Fett: 21g (32 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 143mg (48 %)Natrium: 589mg (26 %)Kalium: 1155mg (33 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 2027IU (41 %)C-vitamin: 16mg (19 %)Kalcium: 225mg (23 %)Järn: 6mg (33 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply