Om du vill ha en enkel och god proteinrik frukost (27g!) som smakar som en chokladkaka, då måste du prova denna protein chocolate chip cookie bakad havregryn i en mugg!

Jag har sett recepten på havregrynsgröt i mugg, aka mugg tårta, en lite nyttigare mugg cake, haha, men jag älskade inte många av recepten. Det visar sig att de alla hade en pusselbit och behövde bara sättas ihop! Detta hälsosamma bakade havregryn i en mugg har lite proteinpulver som ger extra smak och näring utan att överkomplicera receptet.

När vi har en hektisk dag eller inte är på humör för att laga mat så lagar jag lite bakad havregryn och låter familjen välja ut sina pålägg. Det är som pannkakskväll, men mindre socker!

På tal om, om du vill bli galen med det här protein frukost recept du kan helt blanda ihop smakerna och tilläggen (se idéer nedan).

ett foto taget över toppen av en mugg full av bakad chocolate chip cookie havregryn.

Ingredienser för bakad havregryn i en mugg

Här är en kort översikt över ingredienserna som behövs för blandad bakad havre. Detta är tänkt att vara ett snabbt utdrag av vad som ingår. För alla detaljer, scrolla ner till receptkortet.

  • Banan: tillför naturlig sötma och fukt
  • Ägg: binder ihop alla ingredienser
  • Havre: Du kan använda gammaldags havre eller snabbhavre eftersom du blandar ihop det. Jag föredrar gammaldags eftersom det har bearbetats mindre. Du kan också använda havremjöl om du föredrar det (eftersom det är vad vi gör när vi blandar dessa havre). Använd en knapp 1/2 kopp havremjöl. NOTERA: Stålskuren havre fungerar inte för detta recept.
  • Proteinpulver: Du kan använda vilken smak du vill. Vanilj är min favorit för den där äkta smaken av chokladkakor. Vi har använt proteinpulver med kokossmak på sistone vilket också är smaskigt eftersom det är vad vi har just nu.
  • Mjölk: alla typer av mjölk fungerar utmärkt…hel, 2%, 1%, fettfri, mandelmjölk, havremjölk, etc.
  • Bakpulver: ger muggkakan lite höjning och fluffighet
  • Salt: förhöjer alla smaker
ett foto taget över toppen av en mugg full av bakad choklad chip havregryn med en sked öste en tugga ur mitten.

Ersättare för banan

Jag vet att det finns starka känslor för bananer där ute, så om du inte är ett bananfan eller om du inte har några, här är några idéer på substitut:

  • Äppelmos
  • Zucchini
  • Äppelmos
  • Yoghurt
  • Pumpa på burk

Du vill använda cirka 1/4 – 1/3 kopp av dessa.

Idéer för pålägg och mix-in

Du behöver inte stanna vid smak av chokladkakor! Möjligheterna är oändliga! Du kan ändra smaken på det proteinpulver du använder samt de pålägg eller blandningar du lägger till. Här är några idéer för att skräddarsy din egen bakade havregryn i en mugg…

  • Hackade nötter – pekannötter, mandel, valnötter, etc.
  • Nutella
  • Kola
  • Granola
  • Yoghurt
  • Hackad frukt
  • Nötsmör – jordnötssmör, mandelsmör osv.
  • Sirap – kärnmjölkssirap är vår favorit!
  • Torkad frukt – russin, craisiner, aprikoser, etc.
  • Strössel – så kul för barnen!

Vi vill gärna höra vilka kombinationer du skapar!

ett foto av flera muggar bakad havregrynsgröt toppad med minichokladchips.

Vad ska man servera med bakad havregryn

Det här är väldigt mättande frukost recept, så du behöver inget annat med den. Om du vill servera den till middag och behöver ett par sidor är lite färsk skivad frukt perfekt med lite knaprig bacon. Mums!

Kan det här receptet göras i mikrovågsugnen?

Ja, mugg havregrynsgröt kan mikrovågsugna i 1 1/2 till 2 minuter men jag föredrar definitivt att de bakas i ugnen.

Kan bakad havregryn bakas i Ramekins?

Ja, det är det som används oftast eftersom jag många gånger inte är säker på om muggar är ugnssäkra. Ramekins fungerar perfekt! Du vill ha en 8 oz muggar eller bakform.

ett foto över en sked som öser fram en tugga ur en mugg full av gyllene bakade havregryn toppad med minichokladchips.

Kan detta recept multipliceras och bakas i en 9×9 panna?

Jag jobbar fortfarande på att hitta rätt balans av ingredienser för detta. Jag kommer att fortsätta experimentera och lägga till instruktioner när jag kommer på vad som fungerar bäst! Det skulle vara så perfekt att kunna göra detta till en frukostkaka!

Varför du kommer att älska det här receptet på bakade havregrynsgröt

  • Högt proteininnehåll: Jag älskar en proteinrik frukost. Det hjälper mig att hålla mig mätt längre och börjar min lediga dag på rätt sätt.
  • Enstaka portion: Det här receptet är tänkt att vara en portion men kan lätt multipliceras för att göra flera portioner för hela familjen. Det är helt skalbar till dina behov. Inga rester och ingen stor röra!
  • Enkel: Ingredienserna är enkla och förmodligen saker du kommer att ha till hands hemma. Att göra receptet kunde inte heller vara enklare. Släng bara allt i en mixer eller matberedare och mixa det tills det blandas, rör sedan i blandningarna och häll upp i muggar. Baka och ät!
  • Hälsosamt och näringsrikt: En typisk söt frukost som pannkakor, våfflor eller french toast är laddad med socker och kolhydrater (missförstå mig inte, jag är besatt av dem men de ska inte ätas varje dag), det här receptet har lägre socker och högre i protein.
  • anpassningsbar: Varje muggkaka kan anpassas helt efter varje persons smak.
  • Förbered dig framåt: Det finns ett par alternativ för att göra dem i förväg. Se avsnittet nedan.
ett foto taget över toppen av en mugg full av gyllene bakade havregryn toppad med mini chokladchips.

Gör framåt-instruktioner

Jag skulle inte rekommendera att blanda ihop allt och förvara det i förväg. Ett rått ägg blandat med allt och sittande i kylen gör mig bara konstig. Om du vill förbereda dessa blandade havre i förväg, skulle jag mäta upp de torra ingredienserna och förvara dem i en ziploc-påse. När du sedan är redo att göra dem, släng ner de torra ingredienserna i mixern med banan, ägg och mjölk.

Dessa mixer havre kan även bakas och sedan förvaras i kylskåp och värmas upp igen. De värms upp riktigt bra och är faktiskt riktigt bra kalla också. Om jag vet att jag ska spara några muggkakor till senare, kommer jag att undergrädda dem något så att de inte torkar när jag värmer dem igen.

Tydligen finns det en bakad havregryn trend på TikTok. Jag gör inte TikTok men jag är här för den blandade bakade havren!! Vi har tillsatt proteinpulver till vår och detta har blivit min nya favoritfrukost. Jag har praktiskt taget levt på dem sedan jag bröt alla mina framtänder ut i cykelvrak (en historia för en annan dag om du missade den! Oj vi!)

Fler proteinrika recept:

Serveringar: 1

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 25 minuter

  • Tillsätt alla ingredienser (förutom mix-ins) i en mixer och mixa tills det är slätt.

    1/2 banan, 1 ägg, 1/2 kopp havre, 1/2 skopa proteinpulver, 1/4 kopp mjölk, 3/4 tesked bakpulver, 1 nypa salt

  • Lägg till önskade blandningar. Häll upp i en mugg.

    1 msk mini chokladchips

  • Grädda i 350 grader i 20-25 minuter.

Servering: 1muggKalorier: 444kcalKolhydrater: 57gProtein: 27gFett: 13gMättat fett: 5gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,1gKolesterol: 198mgNatrium: 163mgKalium: 858mgFiber: 6gSocker: 21gVitamin A: 448IUC-vitamin: 5mgKalcium: 320mgJärn: 4mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 100 familjefavorit enkla hälsosamma recept, över 200 favoritrecept för enkla frukost

rekommenderade produkter

Source link

Rate this post

Leave a Reply