Två ingredienser proteinvåfflor…2 INGREDIENSER…det är allt du behöver för att göra detta proteinrik frukost! Vi äter proteinvåfflor till frukost, lunch och middag.

Vi lever praktiskt taget av dessa saker. Några gånger i månaden verkar jag ha en sån där dag där hur gärna jag än vill laga middag (eller ibland inte ens vill tänka på det), så kommer det bara inte att hända. Eller så kanske vi precis kommit hem från semestern eller ätit supertungt hela veckan, listan fortsätter och fortsätter. Hur som helst, att ha något i fickan som inte är flingor eller nachos är ganska praktiskt. Vi introducerar det vi kallar “proteinvåfflor”.

Vi äter proteinvåfflor till middag, men vi äter dem också regelbundet till frukost. En hälsosam frukost sätter tonen för min dag, och jag älskar att få i mig mycket protein till frukosten. Med detta recept på våfflordu får 16 gram protein i bara en våffla.

ett foto av tre små runda våfflor toppade med skivade jordgubbar, jordnötssmörsdryck och chokladchips på en vit tallrik med en gaffel på sidan av tallriken

Okej, blinka inte för du kanske missar det! För dessa proteinvåfflor är allt du behöver proteinpulver och ägg. Du kan använda hela ägg eller gå med bara äggvita för en jämn hälsosammare våfflor recept.

Vilket är det bästa proteinpulvret?

Vi använder massor av olika proteinpulver och har testat precis allt. Vårt favoritmärke av proteinpulver för dessa våfflor är Bara ingredienser Vaniljstång. När du väljer ett proteinpulver, håll noga koll på sockret. Många proteinpulver har massor av socker i sig och det vill vi inte ha! Just Ingredients-märket har bara 2 gram socker per skopa.

Kan andra smaker av protein användas?

Ja, prova gärna vilken smak du vill eller vilket märke du vill. Vi provar nya smaker hela tiden men vanilj är vår favorit.

Kan du använda butiksköpt äggvita från en behållare?

Jag har aldrig provat det men jag förstår inte varför inte! Det skulle faktiskt få det här receptet att gå ännu snabbare.

ett foto med tre små runda våfflor som sitter på en vit tallrik toppad med skivade jordgubbar, chokladchips och jordnötssmörsdryck. Det finns en skål med hela jordgubbar som sitter i bakgrunden bredvid en svart behållare med proteinpulver och en burk med jordnötssmör.

Hur man separerar ägg

Det finns i allmänhet två sätt att skilja äggvitan från äggulan. Du kan använda själva äggskalet för att separera det eller använda din hand som en liten sil. Vilken metod du än använder, se till att ha ett par rena skålar redo för äggvita och äggulor.

Äggskalsmetod

Knacka ordentligt på ägget på sidan av en skål och använd tummarna för att börja separera de två halvorna av äggskalet. Vänd på ägget så att gulan stannar på ena sidan av skalet så att äggvitan faller ner i en av skålarna. För över gulan fram och tillbaka mellan de två äggskalshalvorna för att få bort all äggvita från gulan.

VARNING: När du använder den här metoden, se till att du inte hackar äggulan på sidan av skalet och punkterar äggulan. Det kan droppa in i vitorna och förorena dem.

Handmetod

Knacka bestämt ägget/äggen på sidan av en skål och häll hela ägget i skålen, var noga med att nu punktera äggulan. Med en ren hand sträcker du dig ner i skålen och öser försiktigt ut äggulan med fingrarna lätt åtskilda så att äggvitan kan glida tillbaka in i skålen. Lägg äggulan i en separat skål. Du kan också använda en hålslev för denna metod istället för din hand.

Om du hamnar i kläm vid middagen men ändå vill äta något hälsosam som är hög i protein och snabbt och lättdessa 2-ingredienser proteinvåfflor är ditt svar! De gör också en perfekt proteinrik frukost!

Fler proteinrika recept:

ett foto av tre små runda våfflor toppade med skivade jordgubbar på en vit tallrik med en gaffel på sidan av tallriken

Förberedelsedags: 2 minuter

Tillagningstid: 4 minuter

Total tid: 6 minuter

Serveringar: 6 våfflor

  • 12 Äggvitor (eller 6 hela ägg och 6 äggvitor)
  • 3 skopor Vaniljprotein
  • Vispa ihop båda ingredienserna och häll sedan i ett förberett våffeljärn.

  • Servera sött med sirap, frukt, jordnötssmör etc. eller salta genom att strö ost och stekt bacon över innan du stänger våffellocket.

Näringsinnehåll

Proteinvåfflor

Mängd per portion (1 våffla)

Kalorier 89
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Kolesterol 31mg10 %

Natrium 138mg6 %

Kalium 159mg5 %

Kolhydrater 4g1 %

Socker 1 g1 %

Protein 16g32 %

Kalcium 81mg8 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply