Denna hemgjorda pumpa bröd receptet är det perfekta sättet att inleda allt höst!
Lätt och fuktig med den perfekta mängden pumpapajkrydda, pumpabröd doftar lika gott som det smakar!

Ett favorithöstbröd
Vi älskar zucchinibröd på sommaren och detta pumpabrödrecept (tillsammans med bananbröd) är en höstfavorit.
- Pumpabröd är perfekt att njuta av till morgonkoppen kaffe, som mellanmål efter träningen eller som en snabbt och enkelt dessert godis!
- Snabba brödrecept är populära eftersom de håller så bra. Denna pumpalimpa kommer att frysa vackert! Gör en extra limpa (eller minimuffins) till frysen och njut av det senare!
- Baka pumpabröd i muffinskoppar och lägg en eller två i lunchlådor, ryggsäckar eller portföljer för en överraskning mitt på morgonen!

Ingredienser till pumpabröd
Pumpa – Jag använder konserverad pumpa (även kallad pumpapuré) i detta recept. Vi tycker att hemgjord puré inte fungerar lika bra i det här receptet eftersom det håller för mycket fukt.
Krydda – Pumpapajkrydda är den perfekta blandningen av varma kryddor. Den kan enkelt göras hemma med kanel, kryddnejlika, ingefära, muskotnöt och kryddpeppar.
Torrblandning – Jag använder all-purpose mjöl i detta recept med lite bakpulver och soda.
Våta ingredienser – Se till att de våta ingredienserna är i rumstemperatur. Använd stora ägg och helmjölk.
Valfria tillägg
Försök att lägga till tranbär, eller ersätt valnötter med pekannötter eller hackade hasselnötter.
Annan torkad frukt och/eller chokladchips. Det är svårt att gå fel med tillägg på den här!




Hur man gör pumpabröd
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa blöta ingredienser och socker i en separat skål. Tillsätt till torra ingredienser bara tills det är fuktigt.
- Rör i valfria nötter eller chokladchips, om så önskas.
- Baka (per recept nedan) tills en träplock kommer ut ren. Kyl helt & servera.
Servera varm med en svep av denna söta färskostfrosting, en klick kolasås, vispgrädde eller en kula vaniljglass utan kräm.

Tips för perfekt pumpabröd
- För bästa resultat, undvik att övermixa smeten.
- Oroa dig inte om pumpabrödet får en spricka på toppen, detta är normalt för allt snabbbröd. Det är helt enkelt degen som expanderar.
- Förvara pumpabröd täckt i rumstemperatur i upp till 3 dagar. Frys in hela limpan eller skivorna i påsar med dragkedja i upp till 1 månad.
Favorit snabba bröd
Älskade din familj detta hemgjorda pumpabröd? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Pumpa bröd
Fuktigt och smuligt med pumpasmak i varje tugga, detta hemgjorda snabbbröd är ett måste till hösten!
-
Värm ugnen till 350°F. Smörj och mjöla en 9″x5″ form eller klä med bakplåtspapper.
-
Blanda mjöl, pumpapajkrydda, bakpulver, bakpulver och salt i en skål. Vispa väl att kombinera.
-
Blanda pumpapuré, socker, mjölk, ägg och olja i en separat skål. Tillsätt till torr blandning och rör bara tills det är fuktigt. Vik i nötter om du använder.
-
Grädda 55-65 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
-
Kyl 5 minuter i pannan. Ta ut och svalna helt på galler.
Frys in hela limpan eller skivorna genom att slå in i plastfolie och sedan i påsar med dragkedja i upp till 1 månad.
Kalorier: 265 | Kolhydrater: 36g | Protein: 4g | Fett: 12g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 28mg | Natrium: 160mg | Kalium: 194mg | Fiber: 2g | Socker: 18g | Vitamin A: 3241IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 61mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



