Detta pumpa tårta med lönn cream cheese frosting är kryddad med kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika. Alla de essentiella smakerna av pumpakrydda dämpas med den krämiga svalkan av cream cheese frosting. En av mina populäraste tårtor.

Den här pumpakakan, tillsammans med dess otroliga lönncreme cheese frosting, är ett recept som jag utvecklade för länge sedan för en artikel jag skrev för Los Angles Times om Thanksgiving. Jag slog två flugor i en smäll (förlåt semesterordleken) genom att göra min redaktör och The One glada. (Den som älskar något pumpa. Den här kakan har faktiskt slagit ut hans tidigare favorit höstdessert, pumpapaj.)

Sedan dess har det här receptet blivit en av de där bakade desserterna runt internet, som mina ultimata chokladkakor. Jag har sett min tårta förvandlas till några riktigt smarta bröd, mini-Bundt-kakor och, min favorit, muffins. Det verkar ta väl till alla former du kan tänka dig att göra det i.–David Leite

En pumpakaka med lönn-gräddostfrosting på ett tårtställ.

Vanliga frågor om pumpakaka

Min frosting är för mjuk. Hur kan jag fixa det?

Folk rave om denna lönn-gräddost frosting. Med all rätt. Men den kan tendera att vara lite åt den mjuka sidan — som i, kanske lite för mjuk om kakan behöver stå ute några timmar i ett varmt kök. (Och med “ett varmt kök” menar vi ett kök där Thanksgiving-kalkonen steker och alla fyra brännarna sprängs på Thanksgiving-morgonen.)

Detta åtgärdas enkelt genom att ploppa en extra sticka smör i receptet. (Är det inte underbart hur smör kan lösa alla möjliga problem?!) Resultatet är en kraftigare frosting, utan att ge uppoffringar i smaken, som tål att sitta ute i flera timmar i alla klimat.

Om du är en av de människor som är motvilliga till fler kalorier, lägg vantarna på den mörkare, mer robusta lönnsirapen, tidigare känd som Grade B och nyligen omdesignad till “Grade A Dark Color, Robust Taste”, glasyren håller magiskt. som en mästare och kräver inget extra smör.

Kan jag göra denna kaka glutenfri?

Ja. Våra läsare har haft framgång att byta in Glutenfri All Purpose bakblandning mot mjölet. Detta fungerar bäst när det mäts i vikt.

Pumpakaka med lönn–gräddostglasyr

Till lönnkräm-ostfrosting

Gör pumpakakan

  • Vänd värmen till 350° (175°C). Placera ett galler i mitten av ugnen och smör två 8-x-2-tums kakformar och fodra dem med pergamentcirklar skurna för att passa formarna. Smöra pergamentet och belägg pannan med mjöl, ta bort eventuellt överskott. (Du kan istället spraya pannorna med matlagningsspray för bakning, om det är lättare för dig än att smöra och mjöla.)

  • I en skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver, kanel, ingefära, muskotnöt, kryddnejlika, salt och peppar tills det är väl blandat. Ta en duft. Himmel.

  • Vispa smör, mörkt farinsocker och strösocker fluffigt i skålen med en stavmixer med paddel eller i en stor skål med en gammaldags stavmixer på medelhastighet.

  • Häll ner äggen, 1 i taget, i skålen, vispa och skrapa ner skålens sidor efter varje tillsats. Lägg omväxlande till mjöl- och kärnmjölksblandningarna i skålen, börja och avsluta med mjölet.

  • Häll i pumpan och vispa precis tills pumpan är blandad och kaksmeten är slät.

  • Häll smeten i de förberedda kakformarna, dela den jämnt. Ge varje fylld kastrull ett bra smack platt mot bänken för att släppa ut eventuella luftbubblor. (Håll bara kastrullen ett par tum ovanför bänkskivan och släpp den. Lita på oss. Det fungerar.)

  • Grädda kakorna tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, 30 till 40 minuter. Låt kakorna svalna i formarna på galler i 10 minuter. Vänd försiktigt ut kakorna från formarna på gallret, dra av bakplåtspappret, vänd dem med rätsidan upp och låt dem svalna helt.

Gör lönn-creme cheese frostingen

  • Vispa färskost, smör, konditorsocker och lönnsirap i skålen på en stavmixer med paddelfästet eller i en skål med en gammaldags stavmixer på medelhastighet.

  • För att montera hela shebang, lägg ett tårtlager på ett fat eller tårtställ och frosta generöst toppen av den. Placera den andra kakan ovanpå och frosta sidorna och toppen, snurra glasyren som det proffs du är. Om frostingen verkar vara en aning på den mjuka sidan, ställ in kakan i kylen i minst 30 minuter tills frostingen stelnat eller, om du märker det innan du frostar kakan, se vår anteckning ovan receptet.

Servering: 1 skivaKalorier: 833 kcalKolhydrater: 102 gProtein: 10 gFett: 45 gMättat fett: 26 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 171 mgNatrium: 513 mgKalium: 399 mgFiber: 2 gSocker: 74 gVitamin A: 7517 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 182 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 David Leite. Foton © 2013 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.


Ursprungligen publicerad 10 maj 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply