Pumpa maräng paj glass är den ultimata mashupen av pumpaglass kryddad med kanel, muskotnöt, ingefära och kladdkaka-krämig-drömmaräng och knapriga bitar av Oreo-kakor. Det är så fantastiskt, ingen kommer någonsin att skämma ut dig om de hittar dig, huvudet i frysen och äter direkt från behållaren.

En behållare med Pumpkin Maringue Pie Ice Cream med en skopa

Jag tror att jag har berättat att The One är en pumpafanatiker. När hösten väl rullar runt är allt han vill ha pumpapajer, pumpakakor och pumpabröd. Konstigt nog hoppade han aldrig på Starbucks pumpa-krydda tåget. (Jag undrar vad det betyder…)

Så eftersom jag är den goda olagligt gifta mannen, kommer jag plikttroget på en ny pumparätt varje år. Och efter 28 år av nästan konnubial lycka har det blivit fruktansvärt svårt. Jag tar illa upp med min hjärna från och med augusti för jag kommer att bli förbannad om han än en gång vänder sig till Costco för dess pumpapajer, som han älskar – lika mycket för värde som för smak. Mig? Jag är bestört över dem. Jag kan inte stå ut med deras degiga, blonda underbuk med en bottenskorpa. Men jag avviker.

I år har jag dock överträffat mig själv. Och med fru Slocombes berömda ord Blir du serverad, “Jag är enig i det!” Jag gjorde den här mördaren, kickass, gorgeoso pumpa maräng paj glass.

En bunt skålar med Pumpkin Maringue Pie Ice Cream med en skopa

Jag infunderade glassbasen med alla varma kryddor som är de rigeur i pumpapaj: kanel, muskotnöt, ingefära, muskotblomma och muskotnöt. Till marängen använder jag Marshmallow Fluff; men om du vill gå old school, kan du verkligen prova dig fram med att göra hemlagad marshmallow-pålägg.

När det gäller skorpan valde jag att gå med skärvor av en oreo-kaka. Jag gillar hur den mörka färgen på chokladen kontrasterar mot den vita marshmallowen och ockran på glassen. Nu kan du definitivt använda ditt favoritrecept för bakade pajskal i detta. Bara dela den i bitar så är du igång.

Naturligtvis är glassen rik och intressant nog att äta på egen hand. Men eftersom vi är de två hungriga homos som vi är, har vi parat ihop det med chokladkaka, varma mockabrownies, gräddfil äppelpaj … ja ni förstår. I vårt hus går ingen efterrättskombination oväntad eller obelönad.

David Leites signatur


Varför våra testare älskade detta

Våra testare gormade om slät, krämig, skopabar konsistens av denna glass, såväl som balanserade smaker det gör det verkligen smakar som pumpapaj i glassform.

Anteckningar om ingredienser

  • Äggulor– Gulorna ger glassen dess krämiga konsistens. Äggkrämen är kokt, så det finns ingen oro för att konsumera råa ägg.
  • Pumpapuré– Se till att du använder osötad pumpapuré här, och inte pumpapajfyllning. De enda ingredienserna på etiketten bör vara pumpa, och kanske salt. För att göra din egen, se de användbara tipsen nedan.
  • Kryddad rom eller bourbon–Tillsats av lite alkohol hjälper till att förhindra att din glass kristalliserar i frysen. Alla typer av alkohol kommer att fungera, men vi gillar de varma smakerna som kryddad rom eller bourbon tillför.

Hur man gör detta recept

  1. Vispa äggulorna. Blanda äggulorna och kryddorna ordentligt.
  2. Värm grädden och sockret. Vispa ihop grädde och socker och koka på medelvärme tills sockret löst sig.
  3. Gör vaniljsåsen. Vispa långsamt ner den varma gräddblandningen i äggulorna, överför sedan allt tillbaka till kastrullen och koka på medelvärme tills vaniljsåsen är tjock och krämig.
  4. Sila vaniljsåsen. Passera vaniljsås genom en finmaskig sil och rör sedan i pumpa, vanilj och rom, om du använder den. Lägg en bit plastfolie över toppen av vaniljsåsen och kyl tills den är kall.
  5. Gör Oreo-skärvorna. Värm ugnen till 350°F. Mal kakorna i en matberedare, tillsätt sedan smöret och blanda ihop. Bred ut på en plåt och koka i 10 till 15 minuter. Låt svalna och bryt i små bitar.
  6. Kärna glassen. Använd en glassmaskin för att kärna vaniljsås tills den når en mjuk serveringskonsistens.
  7. Lägg glassen i lager. Värm marshmallowsmeten i mikrovågsugnen och rör sedan kraftigt för att tömma luften. Lägg glassen, marshmallowsmöret och kaksmulorna i lager i en fryssäker behållare, börja och sluta med glassen.
  8. Kyl ner glassen. Frys tills den stelnat, minst 3 timmar.

Vanliga frågor

Varför lägger du sprit i hemmagjord glass?

Alkohol fryser inte, som du vet om du är något som oss, och förvara en flaska vodka kyld i frysen. Du kan lägga till upp till 3 matskedar sprit till 1 liter (1 liter) av din frysta dessertblandning innan du kärnar den. Detta kommer att hjälpa till att hålla glassen från att frysa fast, och se till att den är skopabar och krämig. I det här receptet har jag valt kryddad rom för den extra smaken.

Hur vet jag när min pumpamarängpajglass är helt kärnad?

Läs först tillverkarens instruktioner som följde med din glassmaskin, eftersom varje enhet är olika. Men en tumregel är att låta glassen kärna tills den ökar i volym och är konsistensen av mjuk servering. Jag vet alltid att min glass är klar när tillverkaren börjar stöna när blandningen blir tjockare och svårare att kärna.

Kan jag använda en annan typ av skorpskärvor i detta?

Absolut. Skärvor av grahams kex är också härliga i detta. Se varianten nedan för instruktioner.

Hur länge håller hemmagjord glass i frysen?

I teorin är två till fyra månader (i verkligheten har vi tur om det finns några kvar efter fyra dagar…) en ganska realistisk tidsram. Men mer än några veckor kanske du vill överväga att täcka toppen med plastfolie innan du sätter på locket. Detta hjälper till att förhindra att glassen blir isig eller att den tar upp smaker från andra föremål i frysen.

Hjälpfulla tips

  • För graham cracker skärvor variationpulverisera 6 fulla grahams kex (90 g) i en matberedare. Häll smulorna i en liten skål, tillsätt 2 matskedar strösocker, 4 matskedar smält smör, och blanda tills det blandas. Fortsätt med steg 10.
  • För att göra din egen pumpapuré, rosta pumpan i tärningar tills den är mjuk, lägg sedan i en matberedare och mixa tills den är väldigt slät.
  • När du gör din glasskräm, låt inte grädden koka.

Fler bra recept på hemlagad glass

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

En behållare med Pumpkin Maringue Pie Ice Cream med en skopa

Pumpa Marängpaj Glass

En behållare med Pumpkin Maringue Pie Ice Cream med en skopa

Pumpamarängpajglass är den ultimata mashupen av pumpaglass kryddad med kanel, muskotnöt, ingefära och krämig-drömmaräng och knapriga bitar av Oreo-kakor. Tänk fryst pumpa-krydda latte.

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 8 timmar

Till pumpamarängpajglassbotten

Till chokladskorpans skärvor

Gör pumpamarängpajglassbotten

  • I en medelstor skål, vispa ihop äggulorna, kanel, muskotnöt, ingefära, muskotblomma och salt tills den är slät.

  • Tillsätt grädden och farinsockret i en medelstor kastrull. Vispa för att kombinera.

  • Värm grädd-sockerblandningen på medelhög värme, rör om ofta, tills sockret löser sig, 3 till 5 minuter. Låt inte vätskan koka!

  • Ringla långsamt ner den varma grädd-sockerblandningen i skålen medan du vispar äggulorna. Häll tillbaka gräddguleblandningen i kastrullen.

  • Sätt kastrullen på medelhög värme och koka under konstant vispning tills vaniljsåsen är tillräckligt tjock för att täcka baksidan av en sked. Dra en linje över skeden med fingret – om den håller är den klar, 5 till 8 minuter. Alternativt, om du har en termometer, koka vaniljsås tills den når 185°F (85°C).

  • Sila den varma vaniljsåsen genom en sil till en ren skål. Rör försiktigt ner pumpapurén, vanilj och kryddad rom om du använder den.

  • Klä lätt en bit plastfolie med matlagningsspray och tryck den mot ytan av vaniljsåsen. Kyl i minst 3 timmar och upp till 24 timmar.

Gör skärvorna av chokladskorpan

  • Klä en kantad bakplåt med folie och täck lätt med matlagningsspray. Vrid upp ugnen till 350°F (180°C).

  • Finfördela Oreos i en matberedare. Häll smulorna i en liten skål, tillsätt det smälta smöret och blanda tills det blandas.

  • Dumpa smulorna på den folieklädda bakplåten och klappa dem till en 1/8-tum (3 mm) tjock skiva. Grädda tills ytan ser torr ut, 10 till 15 minuter. Lägg över plåten på ett galler och svalna helt. Bryt upp i lagom stora bitar.

Kärna glassen

  • Häll den helt kylda vaniljsåsen i en glassmaskin med kapacitet på 1 liter och kärna enligt tillverkarens anvisningar tills vaniljsåsen är tjock och är konsistensen av mjuk servering.

    På grund av tillsatsen av sprit kommer det att ta längre tid för glassen att nå mjukserveringsstadiet, men var inte rädd!

Sätt ihop glassen

  • Häll upp marshmallowsmeten i en liten mikrovågssäker skål och kärna i 5-sekundersskurar tills spridningen mjuknar, cirka 15 sekunder totalt. Rör om pålägget kraftigt med en sked för att släppa ut luften och gör pålägget smidigt och lätt hällbart.

  • Bred ut 1/3 av glassen i botten av en frysbehållare av plast. Skeda hälften av marshmallowen över glassen och använd en kniv för att snabbt marmorera den genom glassen. Stick ner hälften av skorpbitarna i glassen. Upprepa med ytterligare ett lager glass, marshmallow och skärvor. Toppa med den återstående tredjedelen av glassen och bred ut den slät.

  • Täck ordentligt och frys tills det är fast, minst 3 timmar eller upp till 3 dagar. Låt mjukna i 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

  1. Graham cracker-crust-skärvor variation–För att göra graham cracker skärvor, pulverisera 6 fulla grahams kex (90 g) i en matberedare. Häll smulorna i en liten skål, tillsätt 2 matskedar strösocker, 4 matskedar smält smör, och blanda tills det blandas. Fortsätt med steg 10.
  2. Lagring-Glassen kan förvaras i frysen i en fryssäker behållare i upp till 2 månader.

Servering: 1serveringKalorier: 476kcal (24 %)Kolhydrater: 48g (16 %)Protein: 4g (8%)Fett: 30g (46 %)Mättat fett: 17g (106 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 205mg (68 %)Natrium: 119mg (5 %)Kalium: 187mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 39g (43 %)Vitamin A: 5888IU (118 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 89mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner





Source link

Rate this post

Leave a Reply