Detta pumpakakarecept är mjukt och fuktigt och fullt av mysig höstsmak! Servera som den är eller med en söt cream cheese topping.
Med en handfull basingredienser, pumpakrydda och pumpapuré är detta en fluffig och fuktig tårta fylld med höstsmak!

En lätt pumpkaka
- Enkelt att göra i en bara en skål och klar på mindre än en timme.
- Jag älskar att den här kakan använder grundläggande ingredienser som jag alltid har till hands.
- Denna tårta är perfekt för hösten och lämpar sig väl för tillsatser som nötter eller kokos.
- Pumpa tårta är perfekt till frukostett mellanmål på eftermiddagen eller att dela på kontoret.
- Ungefär som bananbröd kan det be gjorda i förväg och blir ännu fuktigare när den vilar.

Ingredienser för pumpakaka
Pumpa – Jag använder burkpumpapuré i det här receptet (se till att det inte är burkpumpapajfyllning). Du kan göra din egen pumpapuré men var noga med att rinna av den väldigt väl.
Det här receptet använder bara en kopp puré så använd resterna till pumpapajdipp eller pumpasmör.
Torra ingredienser – Smeten använder grundläggande skafferiingredienser som universalmjöl och strösocker. Om du inte har några är det enkelt att göra hemmagjord pumpapajkrydda. Gör en sats och förvara den i skafferiet i månader!
Våta ingredienser – Utöver konserverad pumpapuré, använd stora ägg och vegetabilisk olja. All neutral smaksatt olja fungerar (som rapsolja).
Tillägg – Minichokladchips, butterscotchchips, torkade tranbär och valnötter eller pekannötter kan läggas till pumpabröd. Vik försiktigt in efter steg 3.




Hur man gör pumpakaka
- Vispa ihop torra ingredienser i en stor skål (enligt receptet nedan).
- Tillsätt resterande ingredienser och rör om tills det precis blandas.
- Häll i en brödform och grädda tills en träplock kommer ut ren.
- Kyl helt innan frosting.

Proffstips för perfekt pumpakaka
- Ställ ut äggen cirka 30 minuter innan du använder dem så att de kan värmas upp lite för lättare blandning. Om du glömmer, kör dem under varmt vatten i någon minut.
- Dubbelkolla färskhetsdatumen för ditt bakpulver och läsk för att vara säker på att de inte har gått ut.
- Undvik att övermixa smeten så håller kakan sig fin och fluffig.
- Förvara överbliven pumpakaka i rumstemperatur i en påse med dragkedja eller lufttät behållare. Frys i upp till 2 månader. Tina skivor i rumstemperatur.
🎃 Fler pumpafavoriter
Gjorde du denna pumpakaka? Lämna ett meddelande och en kommentar nedan!

Pumpa tårta
Fukt, mjuk och full av höstsmaker, Pumpkin Cake är svår att motstå!
9″x9″ eller 2 QT bakform
-
Värm ugnen till 350°F.
-
Vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, bakpulver, kryddor och salt i en stor skål.
-
Tillsätt resterande ingredienser och rör om tills det precis blandas.
-
Häll smeten i en osmord 9×9 bakform.
-
Grädda 20-25 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl helt och frosta med cream cheese frosting.
- Ställ ut äggen ca 30 minuter före användning för att få rumstemperatur. Om du har ont om tid, kör dem under varmt vatten i någon minut.
- Dubbelkolla färskhetsdatumen för ditt bakpulver och läsk för att vara säker på att de inte har gått ut.
- Undvik att övermixa smeten så håller kakan sig fin och fluffig.
- Förvara överbliven pumpakaka i rumstemperatur i en påse med dragkedja eller lufttät behållare. Frys i upp till 2 månader. Tina skivor i rumstemperatur.
Kalorier: 357 | Kolhydrater: 42g | Protein: 4g | Fett: 20g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 55mg | Natrium: 244mg | Kalium: 187mg | Fiber: 2g | Socker: 24g | Vitamin A: 5729IU | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 52mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



