Pumpapajkrydda är lätt att göra hemma. Häll bara de kryddor du redan har i ditt skafferi i en skål och rör om. Ett enkelt och billigt substitut för köpta blandningar.

Ja, du kan göra din egen pumpapajkrydda. Det fina med att göra din egen blandning hemma som ersättning för köpt pumpapajkrydda är att det inte bara är billigare eftersom du kan använda kryddor som du redan har i ditt skafferi, utan du kan justera proportionerna för varje krydda som du vill. [Editor’s Note: Although we gotta say, we quite like the ratios in the recipe below.] Inte bara kommer du aldrig någonsin behöva springa till affären bara för en burk krydda utan du har också en härlig liten hemgjord värdinnapresent.– Renee Schettler

HUR FÖRVARAR JAG PUMPAKRYDDA?

Om du gillar att återanvända och återvinna gamla kryddburkar, sätt igång denna pumpapajkrydda i en tom kryddburk som du hela tiden trodde att du skulle använda till något en dag. Författaren noterar att det är bäst att inte använda en behållare som ursprungligen användes för vitlök, curry, lökpulver eller en liknande skarp och välsmakande krydda, av vad vi tror är ganska uppenbara skäl.

Vi skulle också vilja tipsa om att om du bara använder detta som en säsongsutsmyckning, kanske du vill göra en ny sats varje höst av färska kryddor. Du kommer att vara tacksam att du gjorde det.

  • Lägg alla kryddor i en liten skål och rör om.

  • Häll pumpapaj-kryddblandningen i en liten konservburk av glas, en återanvänd kryddburk med lock eller någon annan liten återförslutningsbar behållare. (Om du häller kryddblandningen i en liten behållare, lägg den först på en skrynklig plåt med bakplåtspapper och skjut sedan försiktigt in den, eller använd en tratt.) Kryddblandningen håller sig lufttät i rumstemperatur i många månader.

Servering: 1 teskedKalorier: 7 kcalKolhydrater: 2 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gNatrium: 1 mgKalium: 15 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 6 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 19 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Averie Sunshine. Foto © 2014 Averie Sunshine. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Enklare än så här blir det inte. Pumpapajkrydda på mindre än 5 minuter? Fantastisk. Det är lite kryddigt, men jag njuter av det på det sättet. De som inte vill kanske justera mängden kryddnejlika eller ingefära, minska mängden av endera eller båda med hälften.

Jag använde det här för varje recept jag gjorde efter pumpapajkrydda den senaste veckan, och det var ljuvligt i varje maträtt, vilket gav den fantastiska höstkryddsmaken med djup till allt.

Bra ide! Att göra en liten, färsk sats av pumpapajkrydda som du behöver kommer alltid att vara bättre än att ha en burk med kryddor av obestämd ålder i ditt skafferi. Jag använde en kombination av tre kanel eller kassia – Korintje (Cinnamomum Burmannii), vietnamesisk (Cinnamomum Loureiroi) och Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum) – tillsammans med nymalen kryddpeppar och nymalen muskotnöt. Ingefäran och kryddnejlika var redan malda.

Eftersom jag malde och sedan mätte om tog det lite mer tid – kanske cirka 10 till 15 minuter – men jag har nu en fin sats nymald pumpapajkrydda, och jag kan prova det i flera recept och se var det fungerar i befintligt skick. Min maginstinkt var att lägga till mer ingefära direkt, men det är verkligen välbalanserat som skrivet, så jag väntar.

En typ av kanel eller kassia skulle vara bra, men jag gillar komplexiteten i kombinationen. Muskotnöt är en lätt närvaro och fluffig eftersom den var nymalen. Eftersom den nymalda muskotnöten är så fluffig väger 2 tsk muskot mycket mindre än 2 tsk ingefära eller kryddpeppar. Jag använde en Microplane för att riva den och en handhållen kryddkvarn till kryddpepparn.

Här är en snabb och enkel DIY att lägga till din repertoar. Jag har nu en liten sats hemgjord pumpapajkrydda redo och väntar på mitt nästa höstbakaäventyr – och den är gjord med min favoritkanel, något jag aldrig skulle få av att köpa färdiggjord pumpapajkrydda. Nästa gång kommer jag att anpassa den ytterligare, och minska mängden muskotnöt bara lite, vilket alltid tenderar att övermanna andra smaker för min smak.

Detta skulle också vara en bra present om den förpackas i en härlig lufttät burk eller kryddburk. (Vem skulle inte uppskatta en present som ger en ursäkt för att gå tillbaka in i köket efter den långa sommaren och fortsätta med lite läcker höstbakning?!) Det är särskilt trevligt att, till skillnad från vissa mer mödosamma gör-det-själv-projekt, tar detta cirka 5 minuter från kl. från början till slut, oavsett om du gör en sats till dig själv eller som present.

Det här är bra. Jag älskar bekvämligheten med pumpapajkrydda under semestern – du behöver inte tänka på det och du behöver inte ta ut många flaskor. Faktum är att ibland när jag gör ett nytt recept som kräver en lång lista med kryddor som är relaterade, räknar jag ut hur mycket som behövs, och jag använder bara den mängden pumpapajkrydda.

Så jag är väldigt nöjd med det här receptet. Det var lätt och blev bra. Jag kan ge bort små burkar av det till jul (tillsammans med en tallrik med kakor, förstås).

Varför köpa en annan burk med pumpapajkrydda när du kan blanda ihop denna från kryddor som redan finns i ditt skåp? Jag har använt denna blandning i minst 5 olika recept sedan jag blandade den förra helgen (hösten är här!) och fann att den perfekt kompletterade varje recept.

Blandningen gör ganska mycket – ungefär mängden i en liten kryddburk från mataffären – men jag tror att du lätt kan skära den på hälften eller till en tredjedel om du behövde mindre.

Pumpapajkrydda är inget jag använder ofta, så den här hemmagjorda varianten fångade mitt öga. Den använder kryddor som jag alltid har till hands, så jag kan blanda ihop detta när jag behöver det. Det blandas väldigt snabbt och doftar underbart.

Jag har använt det i några recept, och det smakar precis som de köpta sakerna, men eftersom jag köper mina kryddor i lösvikt kostar det mycket mindre än den köpta kryddan.

Denna kryddblandning av pumpapaj är det enklaste sättet att få ut det bästa av dina favoritrecept på höstens desserter – pumpa och annat – som kräver denna krydda. Denna magiska blandning ger en viskning av alla dessa härliga smaker utan att övermanna allt som den landar på.

Föreställ dig din favoritpumpa- eller äppeldessert med en mystisk ingrediens som får alla att gissa vad som gör den sötare, lite mer flamboyant, ett steg upp på spänningsstegen och helt enkelt utsökt. Det här skulle vara den ingrediensen. Och i chili? Ge järnet! Med många kommersiella kryddblandningar av pumpapaj blir du antingen överväldigad av kanel eller kryddnejlika men inte här. Förhållandet är perfekt – förutsatt att du använder dina favoritkryddor och färskaste kryddor.

Ursprungligen publicerad 9 oktober 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply