Pumpavåfflor med lönnvispad grädde tar höstens PSL-smaker och serverar dem i en krispig-på-utsidan, fluffig-på-in-frukost (eller frukost till middag). Ginger ale – den hemliga ingrediensen – ger smeten brus och krispiga kanter.

Anpassad från Kelly Senyei | Kokboken för den hemliga ingrediensen | Houghton Mifflin Harcourt, 2021

Vad har belgiska våfflor och japansk tempura gemensamt? De båda drar nytta av en kolsyrad dryck för att lufta smeten och skapa en lätt, krispig konsistens. Medan tempura ofta använder klubbläsk med neutral smak, har jag använt samma teknik på pumpavåfflor med ginger ale. Det ger också en subtil smak.–Kelly Senyei

VARFÖR TILLÄGG GINGER ALE I VÅFFELSMET?

Många våffelrecept använder club soda, här använder Senyei ginger ale med samma effekt men med en subtil ingefärssmak. Att lägga till bruset av läsk ger dina våfflor lätthet genom att tillföra luft. Detta åstadkoms vanligtvis genom att separera och vispa äggvitor för att vika in i smeten. Denna metod är en realtidssparare. Smart, eller hur?

☞ Gillar du pumpa recept? Pröva dessa:

Till lönnvispad grädde

Gör våfflorna

  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, majsstärkelse, socker, bakpulver, pumpapajkrydda och salt.

  • Vispa ihop smält smör, ägg och pumpa i en separat skål. Rör ner pumpablandningen i de torra ingredienserna (smeten blir väldigt tjock) och rör sedan ner ginger ale och mjölk.

  • Förvärm våffeljärnsedan slicka den med matlagning spray.
  • Tillsätt en del av smeten i våffelmaskinen och koka tills den är knaprig i kanterna och genomstekt, 3 till 4 minuter. Våfflorna fortsätter att bli knapriga när de svalnar. Tillagningstiden varierar beroende på ditt våffeljärn och tjockleken på dina våfflor. Upprepa med resterande smet.

Gör lönnvispad grädde

  • Kombinera grädde och lönnsirap i skålen med en stavmixer utrustad med visptillbehöret eller använd en . Vispa på hög hastighet tills medelstora toppar bildas, 2 till 3 minuter.

  • Toppa våfflor med vispad grädde och ytterligare lönnsirap, om så önskas, och servera.

Servering: 1 serveringKalorier: 969 kcalKolhydrater: 111 gProtein: 13 gFett: 54 gMättat fett: 33 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 15 gTransfett: 1 gKolesterol: 262 mgNatrium: 237 mgKalium: 581 mgFiber: 3 gSocker: 48 gVitamin A: 6767 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 262 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kelly Senyei. Foto © 2021 Robert Bredvad. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Pumpavåfflor med lönnvispad grädde är precis så underbara som deras namn låter! Och frukost till middag. De var perfekta med knaperstekt bacon och puttrade mjuka äppelskivor.

Ibland är en förändring precis vad du behöver. Jag blev fascinerad av användningen av ginger ale och majsstärkelse för deras konsistens. Jag fann att lönnsirap verkligen tog upp den vispade grädden ett par snäpp. Jag gjorde Leites pumpapajkrydda och det var en fräsch, ljus, doftande blandning. Använd en visp för att blanda i ginger ale eftersom det är en extremt tjock smet.

De flesta pumporecept tenderar att smaka som att du kväver en kryddburk med varje tugga (i ett troligt försök att återta framgången med PSL) och du ber om december för att komma hit för att pepparmynta ska ta över det kommersiella matlandskapet .

Jag är glad att kunna rapportera att det här inte är ett av dessa recept och utforskar vägen mindre rest genom en övning i återhållsamhet. De är inte alltför söta, med varma toner från ginger ale och den silkeslen lönnvispade grädden. Det framkallar en smak av tröst mer än det gör av hösten, och jag skulle gärna äta dessa vilken dag på året som helst, för vilken måltid som helst. Vi njöt av dem som frukost till middag, men de var läckra uppvärmda i ugnen nästa morgon till frukost.

Även om inte alla tycker att vispgrädde ska vara på en våffla, uppmuntrar jag dig att ta chansen på den här, som också är läcker utrörd i morgonkaffet och som lätt skulle kunna uppföra glass på en Thanksgiving-efterrätt som en pajtoppning. Det här receptet är ett bra recept även för hösten när du gör ett recept som inte använder hela burken med pumpa och behöver något att använda den kvarvarande sista halva koppen. Jag fullkomligt älskar detta recept.

Ursprungligen publicerad 19 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply