Pumpa cheesecake med gingersnap pecannötsskorpa är ett riff på den där ubertraditionella pumpapajen. Men om du är en ikonoklast som är sugen på något annorlunda, eller om du bara verkligen gillar allt som har med pumpa eller cheesecake att göra, kommer detta att förändra din höstens dessertspelplan för gott.

Denna cheesecake har varit en stor framgång på bageriet sedan den introducerades. Det är en härlig efterrätt till höstens middagsbjudning. Jag älskar att göra cheesecakes när jag underhåller eftersom de kan göras en till två dagar i förväg, långt innan gästerna ens kommer.–Allysa Torey

Vanliga frågor om pumpa Cheesecake med Gingersnap Crust

Hur rostar jag pekannötter?

För att rosta pekannötter, placera dem på ett bakplåtspapper i en 350°F (180°C) ugn i 15 minuter, eller tills de är lätt bruna och doftar.

Hur gör jag mini cheesecakes?

Om du vill göra mini cheesecakes själv (som visas ovan), behöver du en speciell panna. Vi skulle föreslå detta ett, en mini springform muffinsform. Se bara till att du justerar tillagningstiden och grädda tills kanterna är ställda och mitten bara rör sig något, 18 till 20 minuter.

Till den söta vaniljvispade grädden

Gör fyllningen

  • I en stor skål, på låg hastighet av en elektrisk mixer, vispa färskosten tills den är mycket slät. Tillsätt sockret gradvis. Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt pumpapurén och blanda tills det precis blandat. För att säkerställa att smeten inte har några klumpar och att inga ingredienser fastnar i botten av skålen, stoppa mixern flera gånger och skrapa ner sidan av skålen med en gummispatel. Rör ner den tunga grädden och kanelen.

  • Häll smeten i den förberedda formen och ställ formen på en plåt. Grädda tills kanterna stelnat och mitten bara rör sig något när pannan skakas, ca 1 timme.

  • När gräddningstiden är slut, stäng av värmen och använd en träslev för att hålla ugnsluckan lite på glänt, kyl kakan i ugnen i 1 timme innan du tar bort den. Täck över och ställ i kylen i minst 12 timmar eller över natten.

Gör vaniljvispgrädden

Servering: 1 delKalorier: 519 kcalKolhydrater: 44 gProtein: 7 gFett: 36 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 184 mgNatrium: 218 mgKalium: 258 mgFiber: 2 gSocker: 32 gVitamin A: 6067 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 111 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Allysa Torey. Foto © 2004 Zeva Oelbaum. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här pumpa cheesecaken har alla de där fina höstsmakerna, perfekt att ta med till en höstträff. Blandningen av gingersnap och pumpa är alltid en vinnare, och konsistensen var mycket lättare än andra cheesecakes, typ en fluffig pumpapajkänsla.

Smaskigt, smaskigt i magen – pumpacheesecaken var väldigt god. Skorpan var ovanlig men kompletterade kakan väldigt bra. De rostade pekannötterna på den sötade vispgrädden var en bra idé för att lägga till en krispig konsistens till efterrätten.

Ursprungligen publicerad 2 november 2004

Source link

Rate this post

Leave a Reply