Pumpkin crunch är en sött kryddad uppgradering till trailmix. Pumpafrön och tranbär kastas med lönnsirap, kanel, muskotnöt, kryddpeppar och en nypa salt. När den svalnat, ta en handfull och släng den i munnen. Ett perfekt mellanmål.

En favorit bland Canyon Ranch-gäster. Pumpafrön är en rik källa till hälsosamma mono- och fleromättade oljor förutom att de är en bra källa till fiber, järn, magnesium och fosfor.–Scott Uehlein

KAN JAG ANPASSA TRAIL MIX?

Ingredienserna för pumpa crunch är lätt att anpassa om du bara vill ersätta eller lägga till något annat. Russin, syrliga torkade körsbär eller torkade blåbär är superenkla byten mot tranbär.

Om du tillsätter nötter utan att ta ut något måste du antingen minska antalet pumpafrön och tranbär eller öka hur mycket lönnsirapsblandning du gör. För en extra kopp nötter kan du dubbla mängden kryddad sirap – du kommer att ha lite sirap över men inte mycket.

  • Värm ugnen till 300°F (150°C). Spraya lätt en kantad bakplåt med rapsolja.
  • I en medelstor skål, släng pumpafröna med rapsolja tills de är täckta. Bred ut pumpafröna på plåten. Rosta i 20 minuter eller tills nästan torrt.

  • Blanda under tiden kanel, muskotnöt, kryddpeppar och salt i en liten skål.

  • Häll tillbaka de varma rostade pumpafröna i skålen, tillsätt lönnsirap och rör tills de är väl belagda. Tillsätt kryddorna och saltet och blanda tills det blir jämnt. Häll tillbaka pumpafrönblandningen i bakplåten och sätt tillbaka bakplåten i ugnen. Rosta fröna, rör om då och då och rotera plåten flera gånger för att säkerställa en jämn rostning, i 15 minuter, eller tills de är torra. Kontrollera dem ofta eftersom de lätt bränns.

  • Häll pumpafröna på en plåt eller en ren plåt och låt svalna helt, cirka 30 minuter. (Du kan förvara de rostade kryddade pumpafröna i en återförslutningsbar plastpåse i upp till flera dagar.)

  • Strax före servering, kombinera pumpafröna med de torkade tranbären i en masonburk med skruvlock eller ditt snyggaste uppläggningsfat.

Servering: 1 serveringKalorier: 99 kcalKolhydrater: 16 gProtein: 2 gFett: 4 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gNatrium: 118 mgKalium: 70 mgFiber: 1 gSocker: 14 gVitamin A: 2 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 10 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Scott Uehlein. Foto © 2009 Julie Toy. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har alltid gillat pumpafrön och jag anstränger mig särskilt för att rosta några varje höst under pumpasäsongen. Det här receptet går väldigt snabbt ihop och jag kan tänka mig att byta upp såväl kryddorna som den torkade frukten. Jag är inte säker på att jag gillade kryddblandningen exakt som den är och skulle förmodligen ändra den nästa gång (går tyngre mot kanel).

Du kan använda upp till 1 1/2 eller kanske till och med 2 koppar pumpafrön för mängden sirap. Om du gillar dem kryddigare skulle du bara öka på kryddorna.

Jag njöt verkligen av hur salt, sött, syrligt och krispigt det här receptet blev. En ganska beroendeframkallande kombination! Om jag gjorde det igen skulle jag öka andelen pepitas så att den var lika med eller större än antalet tranbär. Jag skulle också öka kryddkvoten lite, men saltnivån var perfekt för mig.

Det tog lite längre tid att torka ut efter tillsatsen av lönnsirap än vad receptet krävde (mer som 20-25 minuter). Jag kollade och skakade pannan ungefär var 5:e minut. Sammantaget tror jag att detta skulle vara ett bra mellanmål när som helst på dygnet eller året.

När semestern rullar runt och du behöver enkla presenter till lärare, brevbäraren, etc, är detta ett bra alternativ! Det är glutenfritt, mejerifritt och nötterfritt, så det är sannolikt en säker, ätbar gåva för de flesta människor i ditt liv.

Jag gillade det här receptet, särskilt eftersom det bara höll sig till ett frö och en torkad frukt. Jag behövde inte köpa ett gäng olika nötter för att göra detta, som de flesta granola- eller nötblandningar. Min enda justering skulle vara att öka kanelen lite, eftersom jag älskar värmen i den smaken.

Dessa är härligt beroendeframkallande, väldigt enkla att göra och bra med en kall öl. Jättegod att göra i juletid då doften av kanel driver genom köket. Det jag gillade med dessa var att de inte var för söta och ingen krydda dominerade; bara smarrig och smakrik.

Ursprungligen publicerad 22 juni 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply